24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Κονδύλης: “Δεν κάνουμε πίσω στην υπόθεση Peñarrubia”. Ο δήμαρχος Αλίμου ακάθεκτος στην απόφασή του

Κονδύλης: “Δεν κάνουμε πίσω στην υπόθεση Peñarrubia”. Ο δήμαρχος Αλίμου ακάθεκτος στην απόφασή του

kondylis-den-kanoyme-pisw-stin-ypothesi-Penarrubia-o-dimarhos-alimoy-akathektos-stin-apofasi-toy-brahaminewsgr.jpg

Κονδύλης: “Δεν κάνουμε πίσω στην υπόθεση Peñarrubia”. Ο δήμαρχος Αλίμου ακάθεκτος στην απόφασή του. Η ανακοίνωση.

 

Κονδύλης: “Δεν κάνουμε πίσω στην υπόθεση Peñarrubia”

 

Άνω κάτω είναι τις τελευταίες ώρες η παραλία του Αλίμου από την υπόθεση του Peñarrubia το οποίο σφράγισε η αστυνομία το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αλίμου, μετέβησαν στο κατάστημα και το σφράγισαν για δέκα μέρες, καθώς εκτελούσαν δικαστική απόφαση.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί το 2013 όταν τότε ήταν δήμαρχος ο Θάνος Ορφανός. Στη συνέχεια, η ιδιοκτησία προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα μετά από δέκα σχεδόν χρόνια να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση προκειμένου να σφραγιστεί το κατάστημα. Η απόφαση εστάλη στο Α.Τ. Αλίμου κι εφαρμόστηκε. Το Peñarrubia θα παραμείνει κλειστό έως τις 17 Μαρτίου.

kondylis-den-kanoyme-pisw-stin-ypothesi-Penarrubia-o-dimarhos-alimoy-akathektos-stin-apofasi-toy-brahaminewsgr.jpg1_.png

Ανδρέας Κονδύλης

Από την πλευρά του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, γνωστοποιήθηκε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεκδίκηση των συμφερόντων του δήμου και δεν υποχωρεί. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλίμου στις δηλώσεις του επεσήμανε: “προστατεύουμε τα συμφέροντα του δήμου και του πολίτη και δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό”.

Στον απόηχο των παραπάνω, η επιχείρηση αποκατάστασης της νομιμότητας της παραλίας Αλίμου, όπως αναφέρουν κύκλοι της δημοτικής αρχής Αλίμου, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δημοτική αρχή Κονδύλη είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες και να παραδώσει στους πολίτες πράσινους, τους χώρους που ανήκουν στον δήμο και είχαν τσιμεντωθεί από γνωστό κατάστημα που λειτουργεί στην παραλία της πόλης.

 

Η ανακοίνωση του δημάρχου

kondylis-den-kanoyme-pisw-stin-ypothesi-Penarrubia-o-dimarhos-alimoy-akathektos-stin-apofasi-toy-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Σχετικά με το θέμα ο Ανδρέα Κονδύλης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

“Μέσα στο πολύ δυσάρεστο και βαρύ κλίμα των ημερών, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε και με δυσάρεστα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης μας.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούμε εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σε χώρους του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, να απομακρύνουμε τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις, να φυτέψουμε πράσινο και εν γένει να διαμορφώσουμε την παραλία μας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πολίτες, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της ζωής τους.
Η προστασία της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του Δήμου μας, η ανάδειξη του κοινοχρήστου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής.
Αυτό, φυσικά, έχει δυσαρεστήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλιακή ζώνη. Αποκορύφωμα του μένους και της απελπισίας τους, είναι να προβαίνουν σε πρωτόγνωρες, απερίγραπτες και ανεπίτρεπτες ενέργειες.
Από το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι ενός παραλιακού καταστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος προσωπικά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Υπαλλήλων, ζητώντας μάλιστα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου (!!!), επειδή ο Δήμος κάνει εργασίες σε δικό του, δημοτικό χώρο!!!
Έχει, πράγματι, χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι η θρασύτητα και η κατάχρηση των θεσμών (π.χ. της Δικαιοσύνης) μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη άνομων στόχων.
Απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, που ελπίζουν ότι θα “επιβάλλουν” τον νόμο τους στην παραλιακή ζώνη, που προσπαθούν να “επιβάλλουν” τη βούλησή τους στη Δημοτική Αρχή και συνολικά στην κοινωνία μας, η απάντησή μας ήταν και παραμένει πάντοτε η ίδια: προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!! Δεν πτοούμαστε από φαιδρότητες και ‘τερτίπια’ και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης μας.
Περισσότερα, όταν περάσουν οι σκληρές μέρες του πένθους και της θλίψης που μας βαραίνει όλους…“

 

Δημοτικοί χώροι

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνουν πηγές του δήμου, πρόκειται για δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους πάνω στους οποίους η συγκεκριμένη επιχείρηση απλώνει τραπεζοκαθίσματα χωρίς να πληρώνει δημοτικά τέλη.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η επιχείρηση έχει καταλάβει αυθαίρετα και παράνομα τον δημοτικό χώρο που βρίσκεται δίπλα τις γραμμές του τραμ και τον εκμεταλλεύεται οικονομικά σε βάρος των δημοτών, χρησιμοποιώντας τον ως πάρκινγκ. Παρά τα εξώδικα από την πλευρά του δήμου, για να τα σταματήσουν όλα αυτά, η επιχείρηση προσπαθεί να τον αρπάξει παράνομα και να τον καρπωθεί. Το πάρκινγκ θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, ενώ – σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του δήμου – έχει εξαγγελθεί ότι από εκεί θα περνάει ο μεγάλος παραλιακός ποδηλαδόδρομος.

 

Τα πλάνα του Κονδύλη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πλάνα του Ανδρέα Κονδύλη περιλαμβάνουν μια σειρά από εργασίες.

Συγκεκριμένα, αναλυτικά υπάρχει πρόβλεψη και θα γίνουν τα παρακάτω:

 

Σε χώρο για τους πολίτες μετατρέπονται τα πάρκινγκ στην παραλία Αλίμου
Σε δύο μεγάλους χώρους αναψυχής για τους πολίτες διαμορφώνονται τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται δίπλα στην πεζογέφυρα Αλίμου.

Ο δήμος Αλίμου έχει κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες το μεγάλο πάρκινγκ δίπλα από το Penarrubia και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στόχος είναι να μετατραπούν και οι δύο υπαίθριοι χώροι στάθμευσης σε χώρους αναψυχής για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα πλάνα της Δημοτικής Αρχής, θα φυτευτούν νέα δέντρα, θα γίνει μία μικρή περίφραξη, θα τοποθετηθούν κιόσκια, όργανα γυμναστικής, αλλά και παγκάκια ώστε ο ανοιχτός χώρος να αλλάξει ριζικά όψη.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2023 και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΙΜΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ