28 Μαρτίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Πρεκετές: “Έκοψαν το γάλα των εργαζομένων”. Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων

Πρεκετές: “Έκοψαν το γάλα των εργαζομένων”. Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων

preketes-ekopsan-to-gala-twn-ergazomenwn-ti-apanta-o-proedros-twn-ergazomenwn-brahaminewsgr.png4_.png-1.jpg

Πρεκετές: “Έκοψαν το γάλα των εργαζομένων”. Τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων. Όλο το παρασκήνιο.

Πρεκετές: “Έκοψαν το γάλα των εργαζομένων”

preketes-ekopsan-to-gala-twn-ergazomenwn-ti-apanta-o-proedros-twn-ergazomenwn-olo-to-paraskinio-brahaminewsgr.png1_.png.png

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πνοή Προοπτική” Χρήστος Πρεκετές, επικρίνει τη διοίκηση του δήμου, για την ξαφνική και δεκαήμερη τουλάχιστον διακοπή παροχής δωρεάν διανομής του γάλακτος προς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Πρεκετές ζητά – μέσω της ανακοίνωσής του – από τη διοίκηση του δήμου άμεσες απαντήσεις για το θέμα αλλά και την τάχιστη διευθέτηση του προβλήματος έτσι ώστε να διανέμεται και πάλι το συγκριμένο αγαθό στους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ενώ επίσης κάνει λόγο και για καταβολή χρημάτων προς αυτούς προκειμένου ν’ αγοράζουν το γάλα τους, αν τελικά δεν είναι εφικτή η άμεση επίλυση του προβλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, Χρήστος Ευθυμίου, στις δηλώσεις του στο Brahaminews.gr επιβεβαίωσε μεν τη διακοπή χορήγησης του γάλακτος, κάτι για το οποίο, όπως τόνισε, συγκλήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων και γενική συνέλευση.

Ανέφερε δε ότι η έλλειψη προκλήθηκε από την αύξηση του προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκές το αγαθό σε όλους.

Τόνισε δε ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 – στην οποία παραβρέθηκαν η δήμαρχος και οι συνεργάτες της – δρομολογήθηκε η διαδικασία επίλυσης του θέματος, έτσι ώστε από τις 20 του μήνα και μετά να ξεκινήσει και πάλι η διανομή του γάλακτος στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά πάντως του επικεφαλής της Νέας Πνοής Προοπτικής, τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων, προέκυψε μετά τη δική του αποκάλυψη για τη μη χορήγηση του γάλακτος.

 

Η ανάρτηση Πρεκετέ

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Χρήστου Πρεκετέ, έχεις εξής: “Η παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Μέσων Ατομικής Προστασίας της υγείας των εργαζομένων, που πρέπει να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διανομή τους γίνεται στους χώρους εργασίας, κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ διαπίστωσε δυστυχώς ο,τι το τελευταίο 10 ήμερο αυτό ΔΕΝ εφαρμόζεται στον Δήμο Αγίου Δημητριου‼️Με βάση την Εγκ. ΠΟΛ 1206/2018(ΦΕΚ 31/10/2918)Φορολογική μεταχείριση Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και γάλακτος που αποτιμώνται σε χρήμα και καταβάλλονται σε εργαζόμενους των Ο.Τ.Α Παρακαλούμε ως εκ τούτου για την άμεση ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή κι έκδοση ΑΜΕΣΗΣ απάντησης που θα ξεκαθαρίζει τους λόγους που αφισταται από την καταρχήν υποχρέωση της για την ημερήσια παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους, αλλά και απαντήσεις ξεκάθαρες ως προς την εκπορευόμενη εκ του Νόμου υποχρέωση αποτίμησης της παροχής γάλακτος σε χρήμα, όταν αυτό δεν αποδοθεί σε είδος. Δεν είναι δυνατόν για λόγους εξοικονόμησης πόρων εσκεμμένα να επιτρέπεται σε αιρετούς να μην αποδίδουν την παροχή γάλακτος που αποτελεί ρητή υποχρέωσή τους στο πλαίσιο της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων‼️‼️
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφερον να ακούσουμε και την άποψη των λαλιστατων (σε αλλες περιπτώσεις )Εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων που σιωπούν 10 και πλέον ημέρες καθώς και τις θέσεις τους για την διαμορφούμενη κατάσταση όπως επίσης και τι δράσεις θα αναλάβουν για την καταβολή εις χρήμα των αντίστοιχουντων ποσοτήτων γάλακτος που δεν χορηγήθηκαν στους συναδέλφους τους‼️”.

 

Η τοποθέτηση του Χρήστου Ευθυμίου

preketes-ekopsan-to-gala-twn-ergazomenwn-ti-apanta-o-proedros-twn-ergazomenwn-olo-to-paraskinio-brahaminewsgr.png

Ο Χρήστος Ευθυμίου στις δηλώσεις του στο Brahaminews, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

“Ευχαριστούμε τον Χρήστο Πρεκετέ για το ενδιαφέρον του. Μακάρι να υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον και σε όλα τα εργασιακά θέματα και να παρεμβαίνει άμεσα. Το σωματείο εργαζομένων δήμου Αγίου Δημητρίου, μόλις διαπίστωσε τη μη χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους, αμέσως πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και προκήρυξε έκτακτη γενική συνέλευση. Παράλληλα, πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, με τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου και το διευθυντή Οικονομικών. Απέσπασε δε τη δέσμευση της διοίκησης ότι από τις 20 Μαρτίου 2023, θα ξεκινήσει και πάλι η χορήγηση του γάλακτος.

Η απάντηση του σωματείου είναι πως αν δεν υλοποιηθεί η δέσμευση, τότε το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη γενική συνέλευση στις 23 Μαρτίου 2023.

Οι ποσότητες του γάλακτος εξαντλήθηκαν λόγω παρουσίας περισσότερου κόσμου από τον προβλεπόμενο. Σχετικά με το αν πρέπει να δοθούν χρήματα στο χέρι στους εργαζόμενους, αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό προϋποθέσεις και αν κάποιος έχει προσφύγει δικαστικά. Υπάρχει όμως ενεργή σύμβαση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ