19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ευθυμίου: “Πλήγμα στη δημοκρατία η παραπομπή του δημοτικού συμβουλίου”. Η ανακοίνωση του προέδρου των εργαζομένων δήμου Αγίου Δημητρίου”

Ευθυμίου: “Πλήγμα στη δημοκρατία η παραπομπή του δημοτικού συμβουλίου”. Η ανακοίνωση του προέδρου των εργαζομένων δήμου Αγίου Δημητρίου”

eythymioy-pligma-sti-dimokratia-i-parapompi-toy-dimotikoy-symvoylioy-i-anakoinwsi-toy-proedroy-twn-ergazomenwn-dimoy-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg

Ευθυμίου: “Πλήγμα στη δημοκρατία η παραπομπή του δημοτικού συμβουλίου”. Η ανακοίνωση του προέδρου των εργαζομένων δήμου Αγίου Δημητρίου”. Όλο το παρασκήνιο.

 

Ευθυμίου: “Πλήγμα στη δημοκρατία η παραπομπή του δημοτικού συμβουλίου”

eythymioy-pligma-sti-dimokratia-i-parapompi-toy-dimotikoy-symvoylioy-i-anakoinwsi-toy-proedroy-twn-ergazomenwn-dimoy-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

 

Το θέμα που ενέσκηψε με την είδηση που θέλει τον υπουργό Μάκη Βορίδη να καλεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Δημητρίου σε απολογία για την παράνομη, όπως υποστηρίζει, μονιμοποίηση των 34 υπαλλήλων του δήμου, δεν άφησε αδιάφορο τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ο Χρήστος Ευθυμίου, εκπροσωπώντας τους συναδέρφους του εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας δίνει την απάντηση του σωματείου στο θέμα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, κάνει λόγο για πλήγμα στη δημοκρατία, την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να καλέσει σε απολογία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου να αποδεχτεί την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, ο ο Χρήστος Ευθυμίου ορθώνει ασπίδα προστασίας για της δήμαρχος. Μαρία Ανδρούτσου, για το δημοτικό συμβούλιο και για τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η επισήμανσή στην έγγραφη ανακοίνωσή του: “Οποιοδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία στη Δικαιοσύνη στην Αυτοδιοίκηση στους Εργαζόμενους , στους Δημοτικούς Συμβούλους στη Δήμαρχο και στους Δημότες μας θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους. Κάτω τα χέρια από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δήμαρχο Δήμου
Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου Μαρία. Κάτω τα χέρια από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Κάτω τα χέρια από την Αυτοδιοίκηση και τους Εργαζόμενους”.

 

Η ανακοίνωση – απάντηση

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος (Χριστόδουλος) Ευθυμίου και η γενική γραμματέας Καλλιόπη Μαυροματάκη, έχει ως εξής:

eythymioy-pligma-sti-dimokratia-i-parapompi-toy-dimotikoy-symvoylioy-i-anakoinwsi-toy-proedroy-twn-ergazomenwn-dimoy-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg1_.png

“ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ
Άγιος Δημήτριος 18/03/2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να καλέσει σε απολογία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δυο πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχτεί την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου είναι πλήγμα για την Δημοκρατία .
Ο Υπουργός κ. Βορίδης αφού έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη Διοίκηση και έσπευσαν να ακυρώσουν μέσα σε λίγες μέρες την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα έρχεται με το “Τσεκούρι” να ολοκληρώσει το έργο …
Σε άλλες περιπτώσεις όπως στη Μαύρη εργασία σε Δήμους, στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, σε αυθαίρετες αποφάσεις αιρετών και σε κακοδιοίκηση δεν είδαμε να λειτουργεί με τέτοια γρήγορα αντανακλαστικά.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση
– Δεν σέβεται την Δημοκρατία και τους θεσμούς
-Δεν σέβεται την Αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της
-Δεν σέβεται τους εργαζόμενους που δίνουν το αίμα τους καθημερινά για να έχουμε αξιόπιστες και λειτουργικές υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα.
-Δεν σέβεται την Δικαιοσύνη που αποφασίζει ότι οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σχέση εργασίας τους είναι εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου
-Δεν σέβεται πολύ περισσότερο τους Δημότες που πληρώνουν και έχουν την απαίτηση να έχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες .
Ο μόνος σεβασμός που δείχνει είναι στους επιχειρηματίες, στους εργολάβους και στους ιδιώτες .
Εκεί δεν σπεύδει να νομοθετήσει να υπάρχει τελεσιδικία από τα Δημοτικά Συμβούλια
Αν ο υπουργός δεν γνωρίζει του λέμε για μια ακόμη φορά …
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας, κίνδυνος για την Δημόσια υγεία , κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, κίνδυνος για τα παιδιά μας.
Στην υπηρεσία Πρασίνου , στο τεχνικό συνεργείο, στη καθαριότητα, στις κοινωνικές δομές και στους Παιδικούς μας σταθμούς αν φύγουν οι εργαζόμενοι τότε θα βάλουμε λουκέτο και θα παραδώσουμε τα κλειδιά στον Βορίδη να κάνει Τηλεδιοίκηση στα κουφάρια όπως έκαναν στα Τραίνα.
Οποιοδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία στη Δικαιοσύνη στην Αυτοδιοίκηση στους Εργαζόμενους , στους Δημοτικούς Συμβούλους στη Δήμαρχο και στους Δημότες μας θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους .
Κάτω τα χέρια από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δήμαρχο Δήμου
Αγίου Δημητρίου
κ. Ανδρούτσου Μαρία
Κάτω τα χέρια από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου
Κάτω τα χέρια από την Αυτοδιοίκηση και τους Εργαζόμενους.
Ο Πρόεδρος
Ευθυμίου Χριστόδουλος
Η Γ. Γραμματέας
Μαυροματάκη Καλλιόπη”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ