21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Στρίβειν δια του αρραβώνος…”. Πλάγιες βολές κατά Πρεκετέ

Ανδρούτσου: “Στρίβειν δια του αρραβώνος…”. Πλάγιες βολές κατά Πρεκετέ

androytsoy-strivein-dia-toy-arravwnos-plagies-voles-kata-prekete-brahaminewsgr.jpg

Ανδρούτσου: “Στρίβειν δια του αρραβώνος…”. Πλάγιες βολές κατά Πρεκετέ. Όλο το παρασκήνιο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

 

Ανδρούτσου: “Στρίβειν δια του αρραβώνος…”

 

 

Απάντηση στις ευθείες βολές του Χρήστου Πρεκετέ σχετικά με τις ala cart εργασιακές ευαισθησίες της Μαρίας Ανδρούτσου, έδωσε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Μία απάντηση η οποία δόθηκε μέσω της συνέντευξής της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στις δηλώσεις της απαντά επί της ουσίας στον πρόεδρο της Νέας Πνοής Προοπτικής. Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της κλήσης – από το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – σε απολογία των 27 δημοτικών συμβούλων του Αγίου Δημητρίου. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει, αποφάσισαν ομόφωνα να μην ασκήσουν έφεση σε ευνοϊκές για 34 εργαζόμενους πρωτόδικες αποφάσεις.

Παράλληλα, η Μαρία Ανδρούτσου παίρνει θέση και στην τοποθέτηση του Χρήστου Πρεκετέ ο οποίος στην προφορική αλλά και έγγραφη τοποθέτησή του ανέφερε πως: “Η Μαρία Ανδρούτσου άφησε τέσσερις εργαζόμενους του δημοτικού Κοιμητηρίου, άνεργους, εκ των οποίων ο ένας είναι ΑΜΕΑ. Κι αυτό μετά από οκτώ χρόνια εργασίας, ως συμβασιούχων”.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δίστασε να αναφέρει στις τοποθετήσεις του ότι η Μαρία Ανδρούτσου λειτουργεί ως κοινή συκοφάντης, κάνοντας παράλληλα λόγο και για ala car εργατικές ευαισθησίες.

 

Η απάντηση της δημάρχου

 

Η απάντηση λοιπόν της δημάρχου στα παραπάνω, δόθηκε επί τους ουσίας μέσα από την τοποθέτησή της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στην ανάρτηση στο προφίλ της, με πλάγιες βολές και πολλά υπονοούμενα (σ.σ. κατά του Χρήστου Πρεκετέ, καθώς απουσίαζε από τη συνεδρίαση απόφασης για τους εργαζόμενους), ανέφερε:

“Αφιερωμένο σε κάποιους/ες που “Στρίβειν διά του αρραβώνος”!
Επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι έλεγαν …. “Είμαστε και στηρίζουμε τους εργαζόμενους/ες αλλά στην ψηφοφορία κάτι απρόοπτο τους έτυχε και έλειπαν …. !!!!
Εμείς σταθερά συνεχίΖΟΥΜΕ ‼️‼️‼️”

 

Την Πέμπτη οι εξελίξεις σε μονοθεματική συνεδρίαση

 

Οι εξελίξεις πάντως επί του θέματος αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023. Η δημοτική αρχή, μέσω της τοποθέτησης της Μαρίας Ανδρούτσου, μελετά τις επόμενες κινήσεις της και θα απευθυνθεί στα συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων αλλά και στην τοπική κοινωνία.

 

Το πλήρες κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών

Κατηγορούνται επειδή… σεβάστηκαν τη Δικαιοσύνη

Ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καλεί σε απολογία 27 δημοτικούς συμβούλους του Αγίου Δημητρίου, γιατί αποφάσισαν ομόφωνα να μην ασκήσουν έφεση σε ευνοϊκές για 34 εργαζόμενους πρωτόδικες αποφάσεις. ● «Βάλλεται ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τονίζει η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

Ενα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο έρχεται αντιμέτωπο με πειθαρχικές ποινές, γιατί… σεβάστηκε δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τις διεκδικήσεις εργατών! Και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Δημητρίου που ήταν παρόντες στην επίμαχη συνεδρίαση έλαβαν, τις τελευταίες ημέρες, κλήσεις σε απολογία από τον νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γρ. Ζαφειρόπουλο, για την ομόφωνη απόφαση που είχαν λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο, να μην εφεσιβάλουν κατά πρωτόδικων αποφάσεων που μετέτρεπαν τις συμβάσεις 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που έπιασαν δουλειά με τις λεγόμενες «συμβάσεις-covid», οι οποίες παρατάθηκαν διαδοχικά με νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Η τελευταία παράταση, όμως, συνοδεύτηκε από έτερη διάταξη του υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, που υποχρέωσε τους ΟΤΑ (Δήμους και Περιφέρειες) να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο κατά εργαζομένων που δικαιώνονται δικαστικά ως προς τις εργασιακές τους διεκδικήσεις. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ήταν στην κρίση των ΟΤΑ αν θα εφεσιβάλουν ή όχι.

 

Στην περίπτωση των 34 εργαζομένων του Δήμου Αγ. Δημητρίου –καθαρίστριες σχολείων, εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου ως επί το πλείστον–, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση. «Είναι εργαζόμενοι απαραίτητοι. Για εμάς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οτιδήποτε άλλο είναι προσχηματικό», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.» η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, συμπληρώνοντας ότι ανάλογα αιτήματα του δήμου για προσωπικό στις παραπάνω ειδικότητες «δεν είχαν λάβει έγκριση».

Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία των 34 εργαζομένων καλύπτεται από δημοτικούς και όχι κρατικούς πόρους. Η δε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε επικροτηθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ως «παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους».

Σήμερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής καλεί τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων σε απολογία, με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο». Στην πράξη, οι 27 αιρετοί έρχονται αντιμέτωποι με ένα πειθαρχικό αδίκημα που εγείρει έως και ενδεχόμενο παύσης τους, λίγους μόλις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Βάλλεται ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ερχεται το μακρύ χέρι του κράτους, μέσω του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και, ουσιαστικά, εγκαλεί ένα συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί μια πόλη 100.000 κατοίκων», τονίζει η κ. Ανδρούτσου.

Οι επόμενες κινήσεις

Οι εξελίξεις θα συζητηθούν σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Δημητρίου, το απόγευμα της Πέμπτης. Η δημοτική αρχή μελετά τις επόμενες κινήσεις της και θα απευθυνθεί στα συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων αλλά και στην τοπική κοινωνία.

«Δεν γίνεται οι πολίτες να απαιτούν την πόλη και τα σχολεία καθαρά και να έρχεται το κράτος, μέσω αυτής της εκφοβιστικής διαδικασίας, να μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε όσους εργαζόμενους προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις. Αρα να καταργήσουμε και τα δικαστήρια, όταν οι αποφάσεις τους δεν μας εξυπηρετούν», σχολιάζει σκωπτικά η κ. Ανδρούτσου, μία από τους/τις λίγους/ες δημάρχους στην Αττική που δεν πρόσκειται στην κυβέρνηση.

«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. ασφυκτιά μέσα στο άβολο για την ίδια κουστούμι της δήθεν αριστείας και επιτελικότητας. Οχι μόνο έχει εγκαταλείψει τους Δήμους αφυδατωμένους από μόνιμο προσωπικό και πόρους, αλλά δεν διστάζει να καταργήσει στην πράξη την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διοικητική τους αυτοτέλεια, προκειμένου να αποφύγει με κάθε τρόπο τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων», δήλωσαν οι τομεάρχες Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης και Μιλτ. Χατζηγιαννάκης”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ