21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Αποκαλύψεις στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μπραχάμι

Αποκαλύψεις στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μπραχάμι

apokalypseis-sto-ektakto-dimotiko-symvoylio-tis-pemptis-23-martioy-2023-ola-ta-blemmata-strammena-sto-brahami-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

Αποκαλύψεις στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μπραχάμι. Όλο το χρονικό.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Αποκαλύψεις στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2023

 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Άγιο Δημήτριο. Ειδικά στο έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στις 8 το βράδυ.

Το θέμα συζήτησής του θα είναι η κλήση σε απολογία των 27 δημοτικών συμβούλων οι οποίοι σεβάστηκαν την απόφαση τη δικαιοσύνης η οποία δικαίωσε τους 34 «συμβασιούχους-Covid». Κι αυτό για να μετατραπεί η σύμβασή τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ασφυκτική πίεση η οποία πρόκειται να επιβληθεί στη δήμαρχο αλλά και στον πρόεδρο των εργαζομένων Χριστόδουλο Ευθυμίου για να δώσουν διευκρινίσεις και για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Και όχι μόνο…

Η καταγγελία της Γιώτας Δήμου

Ειδικά δε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και παράλληλα κατήγγειλε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώτα Δήμου, η οποία κατήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης, με τη δήμαρχο Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, να καταγγέλλει ότι κάτι τέτοιο «είναι εν γνώσει σας ψευδές». Πηγές από τη δημοτική αρχή τονίζουν ότι η συγκεκριμένη αίτηση αναίρεσης όχι μόνο δεν έχει γίνει δεκτή από τα συλλογικά όργανα του δήμου, αντιθέτως απορρίφθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του. Η αίτηση, αποσαφηνίζουν οι ίδιες πηγές, έγινε από τη νομική υπηρεσία αυτεπάγγελτα.

Η παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητείται συνάντηση με την ΚΕΔΕ, στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχουν βολές και δυσφορία κατά του Μάκη Βορίδη.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα αποφασίστηκε η προκήρυξη πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας την επόμενη εβδομάδα και αποστολή έγγραφου αιτήματος στην ΚΕΔΕ για συνάντηση.

Παράλληλα, ζητείται παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις διώξεις στον Άγιο Δημήτριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα αποφασίστηκε η προκήρυξη πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας την επόμενη εβδομάδα και αποστολή έγγραφου αιτήματος στην ΚΕΔΕ για συνάντηση.

 

 

Η διάταξη Βορίδη

 

Με διάταξη που προώθησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, και ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο κατά δικαστικών αποφάσεων ευνοϊκών για τους εργαζόμενους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης σεβάστηκαν την απόφαση της Δικαιοσύνης. Η διάταξη του υπουργού δέχεται επί μακρόν κριτική ότι στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους και το αυτοδιοίκητο των δήμων, αλλά και κατά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

«Ο κ. Βορίδης έχασε [τον περασμένο Ιανουάριο] στον πρώτο βαθμό δικαστήριο κατά της απεργίας στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, προσέφυγε στο Εφετείο και έχασε ξανά. Και τι έκανε; Πέρασε διάταξη για να μην μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι απεργία. Εγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δικαιοσύνη», σχολίασε σε τοποθέτησή του στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πόλης ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ), Χρ. Ευθυμίου.

Στην ίδια συνεδρίαση, δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστήριξε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης, με τη δήμαρχο Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, να καταγγέλλει ότι κάτι τέτοιο «είναι εν γνώσει σας ψευδές». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αίτηση αναίρεσης όχι μόνο δεν έχει γίνει δεκτή από τα συλλογικά όργανα του δήμου, αντιθέτως απορρίφθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του. Η αίτηση, αποσαφηνίζουν οι ίδιες πηγές, έγινε από τη νομική υπηρεσία αυτεπάγγελτα.

 

Η συνέντευξη Τύπου

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η δημοτική αρχή ετοιμάζει συνέντευξη Τύπου, στις προσεχείς μέρες, μέσω της οποίας αναμένεται να κάνει τις τοποθετήσεις και τις αποσαφηνίσεις της στο θέμα. Στελέχη της εκφράζουν τον προβληματισμό τους γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει στραφεί κατά του συγκεκριμένου δήμου, τη στιγμή που και άλλοι δήμοι φέρεται να έχουν προβεί σε ανάλογες αποφάσεις. Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζουν ότι «θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι» καθώς, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, υπάρχουν κι άλλοι δήμου που έχουν προβεί σε ίδιες διαδικασίες, ενώ πρωτόδικες αποφάσεις έχουν δικαιώσει τους εργαζόμενους.

 

Η πρωτοφανής υποκρισία

 

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάθεση αναίρεσης της δημάρχου και για “πρωτοφανή παράσταση υποκρισίας” στην οποία έχει επιδοθεί η Μαρία Ανδρούτσου, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κοροϊδεύει τους συμβασιούχους του δήμου (στους οποίους υποσχόταν μετατροπή συμβάσεων), τους δημότες αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφόρηση “η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, μετά την κλήση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε απολογία σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου προχώρησε στην κατάθεση αναίρεσης ζητώντας να ακυρωθούν οι πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωναν τους συμβασιούχους και ουσιαστικά να γίνει επανεξέταση της προηγούμενης δικαστικής απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο.

Η νομική υπηρεσία και η αίτηση αναίρεσης

Ολοκληρώνοντας, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι “υπάρχει αίτηση την οποία κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο στις 31 Οκτωβρίου 2022, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρεται ότι: «Ο ∆ήµος αναιρεσιβάλλει την ως άνω υπ’ αριθµ. 459/2022 απόφαση του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τµήµα Εργατικών ∆ιαφορών) και αιτούµεθα την εξαφάνισή της».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας παίρνει θέση σε όλα τα δρώμενα. Αναλυτικά, η ανάρτηση – ανακοίνωση, την οποία ανάρτησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων, Χριστόδουλος Ευθυμίου στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων, έχει ως εξής:

 

“ΜΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ
ΔΥΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ
ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ
Το χρονικό για τους Συμβασιούχους στο Δήμο Αγίου Δημητρίου
Από τον Ιανουάριο του 2022 με το υπ αριθμ ΦΕΚ3268/01-01-2022 έγιναν Αορίστου Χρόνου 37 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς στο ΝΠΔΔ ΟΠΚΑΠ . Τότε δεν είχε νομοθετήσει ο Υπουργός Βορίδης να ασκηθούν τα ένδικα μέσα και να είναι υποχρεωμένα τα Δημοτικά Συμβούλια να ασκούν έφεση
Ένα μήνα μετά δικάζεται ως αναγνωριστική η πρώτη υπόθεση κύριας αγωγής για 34 εργαζόμενους COVID που η σύμβαση τους έληγε τον Μάιο μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση ξεκαθαριζοντας ότι δεν θα δινόταν άλλη παράταση .
Τον Μάρτιο του 2022 σε τροπολογία που κατατέθηκε νύχτα η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, πέρασε την Υποχρεωτική Άσκηση ενδίκων μέσων
Στην ίδια διάταξη πέρασαν ότι : ” Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση της Δικής και για απαιτήσεις μισθών , επιδομάτων αποζημιώσεων , εξόδων παράστασης , κίνησης και γενικά μισθολογικων παροχών οποιασδήποτε μορφής…”
Η άμεση αντίδραση και της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν να γίνει 24απεργια στις
6 Απριλίου στην οποία συμμετείχε το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου με πολλούς εργαζόμενους.
Ένα μήνα μετά έχουν μεσολαβήσει κι άλλα δικαστήρια για Συμβασιούχους που μαζί με την Διοίκηση του Δήμου και με αποφάσεις αποδοχής των αγωγών από την Οικονομική Επιτροπή δίναμε το παρών σε όλα τα ακροατήρια καταφέρναμε και παίρναμε προσωρινές διαταγές παράτασης . Ήρθε στις 23/5 η θετική πρωτόδικη Απόφαση της κύριας αγωγής για τους 34 εργαζόμενους .
Δεδομένου όμως ότι η νομοθετική ρύθμιση για άσκηση έφεσης υπήρχε και αφού είχαμε καταφέρει να πάρουν παράταση έως τον Οκτώβριο οι συνάδελφοι είπαμε να μην κατατεθεί η απόφαση στο Δήμο για να δούμε πως θα εξελιχθεί με τις παρατάσεις με ασφαλιστικά ή προσωρινές διαταγές.
Όλα αυτά βέβαια υπό την καθοδήγηση και τις διαδικασίες του Δικηγόρου που είχαν αποφασίσει μόνοι τους οι εργαζόμενοι .
Παράλληλα εξελίσσονταν δεκάδες δικές στις οποίες ήμασταν πάντοτε παρών και καταφέραμε να συνεχίσουν όλοι οι συνάδελφοι να εργάζονται
Έκπληκτοι τον Σεπτέμβριο μαθαίνουμε και χωρίς να υπάρχει καμία συνεργασία ή συνενόηση ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε την απόφαση αγωγής στο πρωτόκολλο του Δήμου για άμεσες ενέργειες.
Η αντίδραση μας ήταν αυτονόητη και δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση απαιτήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση να μην εξαντληθούν τα ένδικα μέσα και να μην κάνει εφεση ο Δήμος μας .
Η Δήμαρχος είπε ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να αποτελέσει μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην ασκηθεί έφεση. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχαν 27 Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων…
Παρών είχε δώσει και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ Τράκας και βγήκε και ανακοίνωση από την ομοσπονδία που χαιρέτισε την στάση του Δημοτικού Συμβουλίου που ύψωσε ανάστημα απέναντι στην αντεργατικη πολιτική της κυβέρνησης.
Μέσα σε λίγες μέρες ταχύτατα η αποκεντρωμένη Διοίκηση με εντολή Βορίδη όπως ο ίδιος ο Υπουργός μου αποκάλυψε σε συναντηση που είχαμε με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ έδωσε εντολή και ακύρωσαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ένα μήνα μετά και ενώ έληγε η παράταση των προθεσμιών για την σύμβαση που είχαν με προσωρινή διαταγή και ενώ δεν ενημερώθηκε το Σωματείο η Νομική σύμβουλος του Δήμου σε συνεννόηση με τον Δικηγόρο των εργαζομένων κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο πάγο.
Μόλις έγινε αντιληπτό από μέρους μου ζήτησα εξηγήσεις και η αντίδραση μου ήταν έντονη .
Ζήτησα να ενημερωθω και εγώ και οι εργαζόμενοι πράγμα που έγινε στο Δημοτικό θέατρο που ήταν παρών οι 34 συνάδελφοι ο δικηγόρος τους , η Νομική Σύμβουλος του Δήμου, η Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Πράσινου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο Τάσος Γιαννεζος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η εξήγηση η οποία έδωσαν στην οποία δεν συμφώνησα ήταν ότι δεν χάνει κανένας την δουλειά του και ότι οποιοδήποτε στιγμή μπορεί ο Δήμος να την ανακαλέσει ή να μην προσδιοριστεί ποτέ ημερομηνία εκδίκασης και οι συνάδελφοι θα συνέχιζαν την εργασία τους .
Υπήρξαν ερωτήσεις και διευκρινίσεις και το θέμα παρέμεινε εκεί.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι έχουν τους νομικούς τους συμβούλους που τους εκπροσωπούν, που τους εμπιστεύονται και δεν παίζουν ΖΑΡΙΑ με τις ζωές τους και την εργασιακή τους συνέχεια …
Εμείς υπηρετούμε ότι μας πούνε , καθήκον μας είναι να τους υποστηρίζουμε και στα δικαστήρια και στα Δημοτικά Συμβούλια.
Γι αυτό άλλωστε είχαμε και άλλες θετικές πρωτοδίκες αποφάσεις όπως άλλους 5 συναδέλφους Covid , όπως άλλους 10 συναδέλφους στο ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς, όπως άλλους 11 στις κοινωνικές δομές.
60 θετικές πρωτοδίκες αποφάσεις έχουμε καταφέρει να πάρουμε μέχρι Σήμερα με αγώνα και συνεχή παρουσία σε όλα τα δικαστήρια .
Όπως άλλωστε έχουμε καταφέρει να συνεχίζει είτε με πρωτοδίκες είτε με ασφαλιστικά είτε με προσωρινες διαταγές να υπηρετεί και να συνεχίζει να εργάζεται το σύνολο των συναδέλφων μελών του Σωματείου Εργαζομένων
Κανένας που απευθύνθηκε στο Σωματείο εργαζομένων δεν ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ .
Τα ψεύδη ότι τάχα μου δεν στηρίξαμε τους 4 του Νεκροταφείου που είπε ο κ Πρεκετες είναι ένα τεράστιο ψέμα γιατί ποτέ δεν ήταν μέλη μας οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και πότε δεν απευθύνθηκαν στο Σωματείο.
Άνθρακας ο θησαυρός των ρουφιάνων σας κ. Πρεκετε .
Για το συγκεκριμένο θέμα της κλήσης σε απολογία των Δημοτικών Συμβουλων του Δήμου πήραμε ξεκάθαρη θέση .
Η προσπάθεια τρομοκράτησης είναι στοχευμένη και πολιτική .
Εντάσσεται στην πολιτική της καταστολής και στην απαξίωση της Τοπική Αυτοδιοίκησης . Στον ευτελισμό των αιρετών και είναι επίθεση στην Δημοκρατία και στη Δικαιοσύνη.
Εμείς αύριο στη Γενική μας Συνέλευση θα ζητήσουμε από όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε κινητοποίηση και να ξεσηκωθούμε στον αντιδημοκρατικό οχετό του Βορίδη .
Παράλληλα θα ζητήσουμε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πίσω την αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση για όλους τους εργαζόμενους
Για δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες αποτελεσματικές στελεχωμένες και με τους έμπειρους συναδέλφους μας που υπηρετούν επάξια και για χρόνια στο Δήμο μας .
Η αντεργατικη πολιτική της κυβέρνησης και η τρομοκράτηση του Βορίδη δεν θα περάσει
Η επίθεση στον μοναδικό Δήμο που υποστήριξε εργαζόμενος παίρνοντας απόφαση να μην ασκηθεί έφεση με κίνδυνο να τους πάνε για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα με ΔΟΛΟ είναι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.
Ντροπή τους
Υ.Γ. Το δάχτυλο η ΔΑΣ ΟΤΑ να μη το κουναει σε εμάς
αλλά στο Σωματείο εργαζομένων Δήμου Πατρέων που δεν στήριξε τους συμβασιούχους όταν ο Πελετιδης πήρε απόφαση να μην στηρίξει στα Δικαστήρια τους 315 συμβασιούχους του Δήμου .
Ψεύτες και Υποκριτές η Λάσπη δεν κολλάει σε κανένα αγωνιστή
Ο
Πρόεδρος
Σωματείου Εργαζομένων
Δήμου Αγίου Δημητρίου
Ευθυμίου Χριστόδουλος

Και σήμερα στα Δικαστήρια …”.

apokalypseis-sto-ektakto-dimotiko-symvoylio-tis-pemptis-23-martioy-2023-ola-ta-blemmata-strammena-sto-brahami-brahaminewsgr-1.jpg

“Θα βάλουμε λουκέτο”

 

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου, προειδοποιεί ότι εάν κληθούν να φύγουν οι 34 εργαζόμενοι από τη δουλειά τους, «τότε θα βάλουμε λουκέτο και θα παραδώσουμε τα κλειδιά στον Βορίδη να κάνει τηλεδιοίκηση στα κουφάρια, όπως έκαναν στα τρένα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η ημέρα της πανελλαδικής στάσης εργασίας θα προσδιοριστεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Δημητρίου στη μονοθεματική και έκτακτη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (20.00). Το πρωί της ίδιας ημέρας το Σωματείο θα προχωρήσει σε γενική συνέλευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ