14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: Συνέντευξη Τύπου για την κλήτευση 27 δημοτικών συμβούλων σε απολογία. Με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος

Ανδρούτσου: Συνέντευξη Τύπου για την κλήτευση 27 δημοτικών συμβούλων σε απολογία. Με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος

androytsoy-synenteyxi-typoy-gia-tin-kliteysi-27-dimotikwn-symvylwn-se-apologia-me-tin-katihoria-paravasis-kathikontos-brahaminewsgr1.jpg

Ανδρούτσου: Συνέντευξη Τύπου για την κλήτευση 27 δημοτικών συμβούλων σε απολογία. Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023. Με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος με δόλο.

 

Ανδρούτσου: Συνέντευξη Τύπου για την κλήτευση 27 δημοτικών συμβούλων σε απολογία

 

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την κλήτευση 27 δημοτικών συμβούλων σε απολογία αναμένεται να παραχωρήσει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι η Μαρία Ανδρούτσου. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο δήμο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, Αγίου Δημητρίου 55, στο 2οόροφο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν σε απολογία για παράβαση καθήκοντος με δόλο, από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Συγκεκριμένα, από το δήμο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή το γεγονός της κλήτευσης 27 Δημοτικών Συμβούλων σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου • Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αττικής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγίου Δημητρίου 55, 2ος όροφος.
Η συνέντευξη τύπου παραχωρείται σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 70/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επίσης περιλαμβάνει:
➡️ Να σταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών, με κοινοποίηση σε όλους τους Δήμους, στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και τα πολιτικά κόμματα, επιστολή με την οποία:
➡️ Να καταδικάζει την απαράδεκτη κλήση σε έγγραφη απολογία για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου, που εστάλη από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους/τις 27 Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες και παρούσες στη 12η/2022 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ, συνδέονται με το Δήμο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
➡️ Να απαιτεί την κατάργηση της διάταξης (άρθρο 37 του Ν.4915/2022) με την οποία υποχρεώνονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην εξάντληση ένδικων μέσων για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων, η οποία διάταξη καταφανώς φαλκιδεύει την αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
➡️ Να διοργανώσει συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 μέσω της οποίας θα δημοσιοποιηθεί το όλο ζήτημα.
➡️ Να προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του Δήμου την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, από ώρα 13:00 προκειμένου αντιπροσωπεία αιρετών και εργαζομένων να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ