13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Αγώνα μέχρι τέλους για τους εργαζόμενους”. Αποφασισμένη για σύγκρουση με την ηγεσία της κεντρικής διοίκησης

Ανδρούτσου: “Αγώνα μέχρι τέλους για τους εργαζόμενους”. Αποφασισμένη για σύγκρουση με την ηγεσία της κεντρικής διοίκησης

androytsoy-agwna-mehri-teloys-gia-toys-ergazomenoys-apofasismeni-gia-sygroysi-me-tin-igesia-tis-kentrikis-dioikisis-brahaminewsgr.jpg

Ανδρούτσου: “Αγώνα μέχρι τέλους για τους εργαζόμενους”. Αποφασισμένη για σύγκρουση με την ηγεσία της κεντρικής διοίκησης. Όλες οι αποφάσεις.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Ανδρούτσου: “Αγώνα μέχρι τέλους για τους εργαζόμενους”

 

Αγώνα μέχρι τέλους για την παραμονή των εργαζομένων συμβασιούχων που δικαιώθηκαν δικαστικά πρωτόδικα, ανέφερε ότι θα δώσει η Μαρία Ανδρούτσου, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της δημάρχου Αγίου Δημητρίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στο χώρο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

Η αποκεντρωμένη διοίκηση

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την κλήση σε έγγραφη απολογία από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τους 27 δημοτικούς συμβούλους. Οι οποίοι ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση στις δικαστικές αποφάσεις, που αναγνώρισαν ότι τριάντα τέσσερις 34 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις, συνδέονται με το δήμο Αγίου Δημητρίου με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Μάλιστα, η Μαρία Ανδρούτσου κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΕΟ-ΟΤΑ από τις έντεκα το πρωί της Τετάρτης (11:00) αλλά και στη συγκέντρωση η οποία έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023.

 

Η αίτηση αναίρεσης

 

Σχετικά με την αίτηση αναίρεσης, την οποία κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία του δήμου, χωρίς να υπάρχει απόφαση συλλογικού οργάνου, της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, η δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή την απέρριψε.

Η αίτηση αναίρεσης προήλθε μετά την απόφαση της Γραμματείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να καλέσει σε απολογία τους 27 δημοτικούς συμβούλους «για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου».

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Ανδρούτσου διευκρίνισε ότι ο λόγος που ασκήθηκε η αίτηση αναίρεσης “είναι για να μειωθούν οι όποιες νομικές επιπτώσεις υπάρχουν για τους δημοτικούς συμβούλους. Κι αυτό μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τους εγκαλέσει για παράβαση καθήκοντος με δόλο.

Η Μαρία Ανδρούτσου δεν δίστασε να τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ότι η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να συγκρουστεί και με την ηγεσία της κεντρικής διοίκησης. Και όχι τυχαία, αφού τόνισε πως η παραμονή των εργαζομένων στο δήμο είναι κάτι σημαντικό και ζωτικής σημασίας. Κι αυτό γιατί καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες, τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Ένα από τα ιδιαίτερα σημεία της αναφοράς της δημάρχου, είναι και το γεγονός ότι οι μισθοί των εργαζομένων προέρχονται και καλύπτονται από πόρους του δήμου. Άρα δεν επιβαρύνεται η κεντρική διοίκηση της Πολιτείας.

androytsoy-agwna-mehri-teloys-gia-toys-ergazomenoys-apofasismeni-gia-sygroysi-me-tin-igesia-tis-kentrikis-dioikisis-brahaminewsgr.jpg1_.jpg androytsoy-agwna-mehri-teloys-gia-toys-ergazomenoys-apofasismeni-gia-sygroysi-me-tin-igesia-tis-kentrikis-dioikisis-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Χριστόδουλος Ευθυμίου

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του προέδρου των Εργαζομένων Χριστόδουλου Ευθυμίου, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο αγώνας για τους εργαζόμενους θα φτάσει μέχρι τέλους. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: “Όποιος σταθεί εμπόδιο θα μας βρει απέναντί του”.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι θα πιέσουν τον υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση και το σχετικό νόμο και σ’ αυτό βρίσκονται σε σύμφωνη γνώμη ο δικηγόρος και οι εργαζόμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

 

Η συνέντευξη Τύπου