21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η απόφαση της δημάρχου για το νηπιαγωγείο και η απάντηση Πρεκετέ. Οι επισκευές

Η απόφαση της δημάρχου για το νηπιαγωγείο και η απάντηση Πρεκετέ. Οι επισκευές

i-apofasi-tis-dimarhoy-gia-to-nipiagwgeio-kai-i-apantisi-prekete-oi-episkeyes-brahaminewsgr.jpg

Η απόφαση της δημάρχου για το νηπιαγωγείο και η απάντηση Πρεκετέ. Οι επισκευές. Όλο το ρεπορτάζ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Η απόφαση της δημάρχου για το νηπιαγωγείο και η απάντηση Πρεκετέ

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μαρίας Ανδρούτσου στο θέμα που προέκυψε με τις ζημιές που προκλήθηκαν από μεγάλη διαρροή νερού, στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άμεση επισκευή των ζημιών και παράλληλα το κλείσιμο του σχολείου για την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Συγκεκριμένα, από τη διοίκηση του δήμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακιοίνωση:

“Με απόφαση Δημάρχου, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, το σχολείο δεν λειτούργησε σήμερα, καθώς κατά την προσέλευσή τους οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μπροστά σε ζημιές που προκλήθηκαν από μεγάλη διαρροή νερού, που συνέβη χθες μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.
Μόλις ειδοποιήθηκε ο Δήμος, κατέφθασαν άμεσα οι υδραυλικοί και αποκατέστησαν τη βλάβη στις σωληνώσεις.
Ζημιές σημειώθηκαν σε ψευδοροφές, οι οποίες αποξηλώθηκαν και ήδη παραγγέλθηκαν οι πλάκες ορυκτών ινών για την αντικατάσταση όσων καταστράφηκαν από το νερό.
Επίσης οι ηλεκτρολόγοι, παρουσία και του αντιδημάρχου Νίκου Συρράκου, έλεγξαν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν τη ζημιά, τα παιδιά απασχολήθηκαν στην αυλή μέχρι να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικογένειές τους και κανένας δεν κινδύνευσε, χάρη στις άμεσες ενέργειες όλων.
Συγχαρητήρια στον Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχάλη Μπασέκη, στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, αλλά και τους τεχνικούς του Δήμου μας, που έδρασαν άμεσα κι έτσι το σχολείο αύριο θα λειτουργήσει κανονικά‼️
Στις φωτογραφίες φαίνεται το μέγεθος των ζημιών και φθορών που προκλήθηκαν, αλλά και η πλήρης αποκατάσταση αυτών”.

 

Πρεκετές: Επίδειξη αυταρχισμού και αναλγησίας

 

Από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή Προοπτική και υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Πρεκετέ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Την ώρα που η αγωνία των γονέων των μαθητών του 1ου ειδικού σχολείου Αγίου Δημητρίου κορυφώνεται σχετικά με το ασφαλές των χώρων, κατόπιν της πτώσης σημαντικού μέρους της ψευδοροφής σε αίθουσα του σχολείου, οι διοικούντες τον Δήμο εκπλήσσουν με την αδιαφορία τους.
Δεν έφτανε η εκκωφαντική απουσία εργαζομένων είτε από το μικρό συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, είτε από την χρυσοπληρωμένη πολιτική προστασία για την άμεση επιδιόρθωση της οροφής (με ευθύνη φυσικά της Διοίκησης του Δήμου), ήρθε και το ράπισμα στην αγωνία των γονέων από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επικαλούμενος αρχικά μια συνηθισμένη για δημοτικό συμβούλιο ένταση, διέκοψε αρχικά τη συνεδρίαση δήθεν για ένα πεντάλεπτο που ο ίδιος το μετέτρεψε σε ημίωρο, ενώ στη συνέχεια και χωρίς ουσιαστική αιτία διέκοψε οριστικά τη συνεδρίαση την οποία μετέθεσε για την Πέμπτη το μεσημέρι στις 4!!!
Γνωρίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πως πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να παρευρεθούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τη συγκεκριμένη ώρα.
Δεν γλυτώνει ωστόσο τη λαϊκή οργή των γονιών που βλέπουν την αγωνία τους να περιπαίζεται από την παράταξη της Δημάρχου που τίποτα δεν είδε και δεν άκουσε για το έγκλημα…
Μήπως θα πρέπει να θρηνήσοΥμε θύματα για να ξυπνήσουν κάποιοι επιτέλους;
Το μείζον πρόβλημα της απουσίας παντελούς ανταπόκρισης των Υπηρεσιών του Δήμου μπροστά στην εικόνα καταστροφής στο 1ο ειδικό σχολείο δεν κρύβεται κάτω από το χαλί.
Ούτε θα αποφύγουν οι διοικούντες τον Δήμο τη λαϊκή κατακραυγή για την απουσία κάθε ευαισθησίας που επιδεικνύουν απέναντι στη μαθητική κοινότητα του σχολείου, μεταθέτοντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ποτήρι ξεχείλισε!
Ας καταλάβουν οι διοικούντες τον Δήμο και η Δήμαρχος πως η ασφάλεια και η ίδια η ζωή των μαθητών δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά της εξυπηρέτησης των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Χρηστος Αθ. Πρεκετες
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολιτευσης Αγίου Δημητριου”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ