14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Οι ζημιές στο Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο και οι αντιπαραθέσεις. Η διακοπή του δημοτικού συμβουλίου

Οι ζημιές στο Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο και οι αντιπαραθέσεις. Η διακοπή του δημοτικού συμβουλίου

oi-zimies-sto-eidiko-dimotiko-nipiagwgeio-kai-oi-antiparatheseis-i-diakopi-toy-dimotikoy-symvoylioy-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

Οι ζημιές στο Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο και οι αντιπαραθέσεις. Η διακοπή του δημοτικού συμβουλίου. Η ασθενής δήμαρχος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Οι ζημιές στο Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο και οι αντιπαραθέσεις

 

oi-zimies-sto-eidiko-dimotiko-nipiagwgeio-kai-oi-antiparatheseis-i-diakopi-toy-dimotikoy-symvoylioy-brahaminewsgr.jpg

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, ήταν αυτές που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας στις συζητήσεις στον Άγιο Δημήτριο.

Πρόκειται για πτώση τμημάτων της οροφής μετά από διαρροή νερού από τις σωληνώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, οι οποίες διαρροές προκάλεσαν τις ζημιές. Ζημιές τις οποίες αντίκρυσαν έκπληκτοι οι εκπαιδευτικοί το πρωί με την είσοδό τους στο χώρο και πριν την έλευση των μαθητών. Τελικά το σχολείο δεν λειτούργησε την Τετάρτη.

Το θέμα σχολιάστηκε σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, ενώ και από πλευράς διοίκησης, πάρθηκε μία σειρά αποφάσεων. Μεταξύ αυτών ήταν η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης η προτεραιότητα για έκτακτη συζήτηση στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα στην ημερήσια διάταξη, όπως εισηγήθηκε η πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.

oi-zimies-sto-eidiko-dimotiko-nipiagwgeio-kai-oi-antiparatheseis-i-diakopi-toy-dimotikoy-symvoylioy-brahaminewsgr.jpg3_.jpg
1 / 1 – oi-zimies-sto-eidiko-dimotiko-nipiagwgeio-kai-oi-antiparatheseis-i-diakopi-toy-dimotikoy-symvoylioy-brahaminewsgr.jpg4.jpg

Διακοπή και μετάθεση του Δ.Σ.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, αν και ξεκίνησε στην ώρα του. Κι αυτό γιατί υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προς τη μεριά της διοίκησης, η οποία, σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους, έχοντας την πλειοψηφία, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, ως κατεπείγον.

Οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων γονέων – δημοτών στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ. αλλά και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, ώθησαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μάκη Μπέλλο, να διακόψει τελικά τη συνεδρίαση και να ορίσει νέα ημερομηνία για νέο Δ.Σ. την αμέσως επόμενη ημέρα. Δηλαδή την Πέμπτη 6 Απριλίου και στις 4 το απόγευμα.

 

Η απουσία της δημάρχου

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω συνέβησαν την ώρα που η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου απουσίαζε από τη συνεδρίαση, καθώς είχε ενημερώσει ότι ήταν κλινήρης στην οικία της, λόγω θετικότητάς της στον Covid.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν με μήνυμα στα email τους, οκτώ ώρες περίπου πριν τη συνεδρίαση, ότι αυτή θα διεξαχθεί, μετά από τρία χρόνια, μόνο δια ζώσης και όχι υβριδικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ