21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Η τοποθέτηση της Φωτεινής Παπαδογιάννη για το συμβάν στο σχολείο. Το μέλος του δ.σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου

Η τοποθέτηση της Φωτεινής Παπαδογιάννη για το συμβάν στο σχολείο. Το μέλος του δ.σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου

i-topothetisi-tis-fwteinis-papadogianni-gia-to-symvan-sto-sholeio-to-melos-toy-ds-tis-enwsis-syllogwn-gonewn-kai-kidemonwn-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg

Η τοποθέτηση της Φωτεινής Παπαδογιάννη για το συμβάν στο σχολείο. Το μέλος του δ.σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου. Οι επισημάνσεις.

 

Η τοποθέτηση της Φωτεινής Παπαγιάννη για το συμβάν στο σχολείο

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου, Φωτεινή Παπαδογιάννη, με ανακοίνωσή της, τοποθετήθηκε στο θέμα με το περιστατικό που προέκυψε στο Ειδικό Σχολείο της πόλης. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

Η δήλωση της Φωτεινής Παπαδογιάννη

“ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μετά το επικίνδυνο περιστατικό που προέκυψε σήμερα 5/4/23 στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ζήτησα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να πραγματοποιήσουμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, να παρευρεθούμε στο αποψινό (σ.σ. 5/4/23) Δημοτικό Συμβούλιο- καλώντας και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων- προκειμένου να καταθέσουμε το υπόμνημα, το οποίο σας επισυνάπτω, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού αλλά και όλων των σχολείων του Δήμου μας.

Για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, δεν δέχτηκαν να πάρουν σαφή θέση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αφορούν τα σχολεία μας. Με πρόσχημα την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σήμερα στις 8.30 μ.μ., η πλειοψηφία αρνήθηκε να κινηθούμε έκτακτα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. νωρίτερα, κάτι το οποίο και πρότεινα, ώστε να παραστούμε, ως οφείλουμε όντας εκπρόσωποι των γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα στις 8 μ.μ..

Ας αναλογιστεί ο καθένας μόνο το εξής: την ίδια στάση θα κρατούσε η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. εάν αυτό το περιστατικό γινόταν σε ώρα λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου, κάτι το οποίο θα είχε πολλούς κινδύνους για τα παιδιά και τους δασκάλους; Μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί είτε στο Ειδικό Σχολείο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο;

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης δεν αφουγκράζεται την έκδηλη ανησυχία που υπάρχει στους γονείς και εκδηλώθηκε και στις συσκέψεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με τους Συλλόγους Γονέων, οι οποίοι μας κατέθεσαν τα κτιριακά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ασφαλή λειτουργία των σχολικών τους μονάδων. Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια, της άρνησης της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. να συνυπογράψει η Ένωση το υπόμνημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στον Πρόεδρο της Βουλής, στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, καθώς και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, το οποίο ήδη έχει συνυπογραφεί από δεκάδες Ενώσεις Γονέων της Αττικής, και ανέφερε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων, για να μην υπάρχουν περιστατικά όπως το σημερινό στο Ειδικό Δημοτικό, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Με την ευθύνη που μου αναλογεί ως εκλεγμένη εκπρόσωπος των γονέων του Δήμου μας στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, με τη δήλωση αυτή καλώ τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή κτίρια για τα παιδιά μας. Να παρευρεθούμε στο σημερινό (σ.σ. 5/4/23) Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτήσουμε μέσα στις γιορτές του Πάσχα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σχολεία μας.

Αναγκάζομαι να πάρω αυτή την πρωτοβουλία, γιατί δε δέχομαι ούτε τα δικά μου παιδιά, ούτε τα παιδιά κανενός, να βρίσκονται κάτω από τη διαρκή απειλή ενός ατυχήματος, το οποίο θα μπορούσε να προβλεφθεί και να αποτραπεί, εφόσον διασφαλίζεται ότι τα σχολεία του Δήμου μας είναι ασφαλή.

Δυστυχώς, τόσο η πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον κατώτεροι των περιστάσεων και της ανάγκης το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο των γονέων του Δήμου μας να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των Συλλόγων Γονέων, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών, του βοηθητικού προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων”.

 

Η επέμβαση των εκπαιδευτικών

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται επίσης, τα παρακάτω:

“Ειδικό   Δημοτικό Αγίου σήμερα :  Χάρη στην έγκαιρη
παρέμβαση  των εκπαιδευτικών   του  σχολείου  δεν  είχαμε τραυματισμούς!!!
οι  εικόνες  παρακάτω μιλάνε μόνες τους :

Το  παραπάνω συμβάν αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα  της ασφάλειας  που
πρέπει να  έχουν τα σχολεία  του Δήμου μας, με  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
που πρέπει να έχει ένα ειδικό σχολείο. Να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές του
σχολείου είναι για 50 παιδιά και αυτήν τη στιγμή φοιτούν 93 παιδιά!!!!!  Αυτό
είναι μια ακόμη ένδειξη των σοβαρών ζητημάτων που υπάρχουν όσον αφορά
τις σχολικές υποδομές της Ειδικής Αγωγής.
Θεωρούμε ότι  το συμβάν έχει αιτία και υπεύθυνο: Τη χρόνια
υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης, με τις ευθύνες να βαραίνουν την
Δημοτική Αρχή και το υπουργείο Εσωτερικών. Το εκρηκτικό ζήτημα των
σχολικών υποδομών έχει και τη σφραγίδα της πολιτικής όλων των
κυβερνήσεων  που βλέπει σαν κόστος την ανάγκη   των παιδιών μας για
σύγχρονα, ασφαλή,  σχολεία !!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  τώρα   όλοι  οι αρμόδιοι  φορείς,   Δήμος και   Υπουργεία  να
εξασφαλίσουν την   ασφαλή  & ομαλή λειτουργία του Ειδικού  Δημοτικού
σχολείου με  μετρά που παρθούν  για την αυριανή λειτουργία  του.
Καλούμε  τους Συλλόγους Γονέων   σήμερα  (σ.σ. 5/4/23) στις 20.00μμ  στο  Δημοτικό
Συμβούλιο για να απαιτήσουμε άμεσα:
 Σχέδιο   ελέγχου συντήρησης   όλων των σχολικών μονάδων στις
διακοπές  του Πάσχα  και εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας για
όλα τα σχολεία του Δήμου και όχι οπτικό .
 Στις  24/4/2023  τα σχολεία  του Δήμου μας  να ανοίξουν με
ασφάλεια με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
Δεν  διαπραγματευόμαστε  την ΑΣΦΑΛΕΙΑ  των παιδιών μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ