14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τσαμπίρας: “Καταργούμε τις πανελλήνιες περνάμε στο εθνικό απολυτήριο”. Τι ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τσαμπίρας: “Καταργούμε τις πανελλήνιες περνάμε στο εθνικό απολυτήριο”. Τι ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

tsampiras-katargoyme-tis-panelinies-pername-sto-ethniko-apolytirio-ti-anefere-o-ypopsifios-voyleytis-pasok-kinima-allagis-brahaminewsgr.jpg3_.jpg.png

Τσαμπίρας: “Καταργούμε τις πανελλήνιες περνάμε στο εθνικό απολυτήριο”. Τι ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Τσαμπίρας: “Καταργούμε τις πανελλήνιες περνάμε στο εθνικό απολυτήριο”

 

Σε νέες, φρέσκιες και καθόλα πρωτοποριακές προτάσεις για την Παιδεία, βασίστηκε η ομιλία του Άρη Τσιαμπίρα στην παρουσία του το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, κάνοντας λόγο για εθνικό απολυτήριο. Εκεί όπου προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στη βράβευση μαθητών από το 2020 έως το 2022 που πέτυχαν στις πανελλήνιες  εξετάσεις, καθώς και στη βράβευση εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν.

Ο υποψήφιος βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στον τομέα Β3 της νότιας Αθήνας, χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, για τις προτάσεις του αυτές, αποδεικνύοντας ότι αγγίζουν το σφυγμό των σύγχρονων πολιτών και μαθητών.

Ο Άρης Τσαμπίρας έκανε λοιπόν λόγο για εθνικό απολυτήριο, σε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος που δίνει κίνητρο στο νέο άνθρωπο να ολοκληρωθεί και να γίνει σωστός ακαδημαϊκός πολίτης.

Η εκπαιδευτική πρόταση

 

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής αφού έκανε αναφορά στη διαδικασία των εξετάσεων την οποία χαρακτήρισε ψυχοφθόρα, αντιπαιδαγωγική και αναχρονιστική, συμπλήρωσε λέγοντας ότι: “Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία αξιολογεί 12 χρόνια μαθητικής ζωής σε τρεις ώρες. Ο θεσμός αυτός έφτασε στο τέλος του και πρέπει να περάσουμε πλέον στο εθνικό απολυτήριο. Να έχουμε δηλαδή αξιολόγηση καθόλη τη διάρκεια του λυκείου με παράλληλη μοριοδότηση. Όχι μόνο των αθλητικών επιδόσεων όπως ισχύει μέχρι τώρα αλλά και των κοινωνικών εθελοντικών δράσεων, πτυχίων ξένων γλωσσών, πληροφορικής κλπ.”

Και ο κ. Τσαμπίρας ολοκλήρωσε, λέγοντας: “Πρόκειται για μία τελείως διαφορετική προσέγγιση που δίνει το κίνητρο στο νέο άνθρωπο να ολοκληρωθεί και να γίνει σωστός ακαδημαϊκός πολίτης”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο φτιαγμένο από μαθητές για την ιστορία της Νέας Σμύρνης, αρκετά συγκινητικό καθώς έδειχνε και την καταστροφή της Σμύρνης.

tsampiras-katargoyme-tis-panelinies-pername-sto-ethniko-apolytirio-ti-anefere-o-ypopsifios-voyleytis-pasok-kinima-allagis-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ