9 Ιουνίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι δήμοι για στήριξη του Αγίου Δημητρίου. Για την άρνηση έφεσης των 27 δημοτικών συμβούλων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι δήμοι για στήριξη του Αγίου Δημητρίου. Για την άρνηση έφεσης των 27 δημοτικών συμβούλων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι δήμοι για στήριξη του Αγίου Δημητρίου. Για την άρνηση έφεσης των 27 δημοτικών συμβούλων. Και την απόρριψη 34 εργαζομένων.

 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι δήμοι για στήριξη του Αγίου Δημητρίου

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

 

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας έχει προγραμματίσει για τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πάρθηκε και ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Τράκα, λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συνάντησης αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας, του δήμου Αγίου Δημητρίου και των εργαζομένων για το επίμαχο θέμα που έχει να κάνει με την κλήση από το γραμματέα της αποκεντρωμένης των 27 δημοτικών συμβούλων οι οποίοι αρνήθηκαν ν’ ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου και δεν προέβησαν σε έφεση κατά των δύο δικαστικών αποφάσεων οι οποίες δικαίωναν τους 34 εργαζόμενους στο αίτημά τους να προσληφθούν με αορίστου χρόνου σύμβαση.

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Τράκας στις δηλώσεις του είχε επισημάνει: “Η Μεγαλειώδης Συγκέντρωση των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε.. ο υπουργός Βορίδης δεν καταδέχτηκε να μας δει… Την απάντηση θα την πάρει τη Μεγάλη Δευτέρα με 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς την ΚΕΔΕ και στο Υπουργείο Εσωτερικών..!! Με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απόσυρση της διάταξης που υποχρεώνει τους αιρετούς να ασκούν εφέσεις στις πρωτόδικες θετικές αποφάσεις των εργαζομένων…!
Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά συνεχίζεται, με μας μπροστάρηδες, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εργαζόμενους στους Δήμους όλης της Ελλάδας .!!”.

 

Το δελτίο Τύπου

Με βάση τα παραπάνω, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξέδωσε δελτίο Τύπου για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. Μάλιστα, αποφασίστηκε επίσης, απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10:00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονίας (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (ακαδημίας 65) και στο υπουργείο Εσωτερικών, Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Κι ένα από τα βασικά αιτήματα, είναι η κατάργηση της διάταξης Βορίδη για τα ένδικα μέσα και άμεση επίλυση του προβλήματος της ομηρίας των συμβασιούχων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Η συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ

Την ίδια ώρα, τη συμπαράσταση και στήριξη της 24ωρης απεργίας εξέφρασε με δελτίο Τύπου και η ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα παρακάτω:

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ