9 Ιουνίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Αγώνας μέχρι τέλους από Τράκα και Ανδρούτσου. Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα

Αγώνας μέχρι τέλους από Τράκα και Ανδρούτσου. Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα

agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg

Αγώνας μέχρι τέλους από Τράκα και Ανδρούτσου. Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα. Για δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Αγώνας μέχρι τέλους από Τράκα και Ανδρούτσου

agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg

Σε αγώνα μέχρι τέλους αποφάσισαν να επιδοθούν ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας και η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, σχετικά με τους 27 εργαζόμενους και τους 34 δημοτικούς συμβούλου οι οποίοι δεν έκαναν έφεση κατά τη απόφασης του δικαστηρίου για συμβάσεις αορίστου χρόνου με το δήμο Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, για το λόγο πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 μεγάλη πορεία αλλά και πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους δήμους.

agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg3_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg8_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg8_.jpg

agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg1_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg2_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg3_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg3_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg4_.jpg agwnas-mehri-teloys-apo-traka-kai-androytsoy-megaleiwdis-sygentrwsi-stin-athina-brahaminewsgr.jpg4_.jpg

Νίκος Τράκας

Ο Νίκος Τράκας με ανακοίνωσή του μετέφερε το μήνυμα της ενότητας και τόνισε πως δεν υπάρξει παραίτηση του δίκαιου αγώνα, όπως υπηρίζουν”

Χαρακτηριστικά, στην τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, επισημαίνεται: “Μεγάλη και μαχητική (και) η σημερινή απεργιακή πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στο κεντρο της Αθήνας.Σε παθητική αναβλητικότητα η ΚΕΔΕ,εξαφανισμένος για μια ακόμη φορά ο Υπ.Εσωτερικών Κος Βορίδης, αλλά “πανταχού παρόντα” τα ΜΑΤ του Κου Θεοδωρικάκου.Το μήνυμα μας σήμερα προς Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ :οτι δεν θα παραιτηθούμε του δικαίου αγώνα μας μεχρι την οριστική δικαίωση όλων των συμβασιούχων, την απόσυρση της εκτρωματικής ρύθμισης (των υποχρεωτικών εφέσεων )του Κου Βορίδη και την διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων στους ΟΤΑ , προασπίζοντας σθεναρά τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων.
Ο αγώνας συνεχίζεται! Μαχητικά,μαζικά, ενωτικά”.

 

Η παρέμβαση της Μαρίας Ανδρούτσου

Από την πλευρά της η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

“Παρέμβαση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου στη συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ της 10ης Απριλίου 2023
Η παρέμβαση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, στη συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τη Δευτέρα 10-4-2023 με αιτήματα:
1. Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
2. Τη μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αφού δεν βρήκαν τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο, κατευθύνθηκαν στο Κολωνάκι όπου έμαθαν ότι πίνει καφέ. Εκεί τους περίμεναν τα ΜΑΤ…”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ