19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στηρίζει τον Άγιο Δημήτριο. Στο πλευρό των εργαζομένων

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στηρίζει τον Άγιο Δημήτριο. Στο πλευρό των εργαζομένων

o-giwrgos-iwakeimidis-stirizei-ton-agio-dimitrio-sto-pleyro-twn-ergazomenvn-brahaminewsgr.jpg

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στηρίζει τον Άγιο Δημήτριο. Στο πλευρό των εργαζομένων. Τι υποστηρίζει.

 

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στηρίζει τον Άγιο Δημήτριο

 

Μία ακόμη δυνατή φωνή απέκτησε ο δήμος Αγίου Δημητρίου, στην προσπάθεια της πρόσληψης με συμβάσεις αορίστου χρόνου των εργαζομένων οι οποίοι εργάστηκαν την περίοδο του Covid-19.

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ και είχε δυναμική μάλιστα παρουσία.

Με την ανάρτησή του δε στο facebook, έδειξε ξεκάθαρα ότι βρίσκεται στο πλευρό του δήμου.

 

Η ανάρτηση του Γιώργου Ιωακειμίδη

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Ιωακειμίδης στην ανάρτησή του, αναφέρει:

“Είναι διαρκές και πάγιο το αίτημα των Δήμων αλλά και των Περιφερειών εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια για μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει βασικές μόνιμες ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.
Για μια σειρά από λόγους (οικονομική κρίση, ιδεολογικές αγκυλώσεις και άλλα) η αυτοδιοίκηση αδυνατεί να προσφέρει στους δημότες/ πολίτες τις σωστές υπηρεσίες εξαιτίας του ελλιπούς προσωπικού ακόμα και σε καίριες ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές υπηρεσίες, τεχνικές υπηρεσίες κλπ.).
Η σημερινή διαμαρτυρία/ συγκέντρωση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε με αφορμή ένα πρωτοφανές γεγονός σε σχέση με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Covid και μετά από 2 ½ χρόνια δουλειάς πέτυχαν μια πρωτόδικη απόφαση που εξασφαλίζει την παραμονή τους στην εργασία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα αποφάσισε να μην προσφύγει σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κάτι που με τον νέο νόμο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη έχει καταστεί υποχρεωτικό. Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση κάλεσε σε απολογία όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου απειλώντας τους με πειθαρχικές ποινές.
Η αλληλεγγύη μας στη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι δεδομένη. Ήμουν και θα είμαι σταθερά μαζί τους σε ότι αφορά την μόνιμη εργασία που καλύπτει πάγιες ανάγκες και αντίθετος με τις λογικές που καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική την άκριτη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων μας”.

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Ιωακειμίδη

Μάλιστα, ο Γιώργος Ιωακειμίδης απηύθυνε και χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα. Δείτε το βίντεο: