13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: Η απάντηση σε Μαμαλάκη για το “Μελίνα Μερκούρη”. Η τοποθέτηση της δημάρχου

Ανδρούτσου: Η απάντηση σε Μαμαλάκη για το “Μελίνα Μερκούρη”. Η τοποθέτηση της δημάρχου

androytsoy-i-apantisi-se-mamalaki-gia-to-melina-merkoyri-i-topothetisi-tis-dimarhoy-ola-ta-stoiheia-brahaminewsgr.png

Ανδρούτσου: Η απάντηση σε Μαμαλάκη για το “Μελίνα Μερκούρη”. Η τοποθέτηση της δημάρχου. Όλα τα στοιχεία.

 

 

Θέση στο θέμα που αναφέρθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης “ΜΕΛΛΟΝ”, Στέλιο Μαμαλάκη σχετικά με την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου ¨Μελίνα Μερκούρη”, έδωσε η Μαρία Ανδρούτσου.

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, σε δηλώσεις της στο Brahaminew.gr, επεσήμανε ότι όποιος επιθυμεί, μπορεί να βρεθεί στο χώρο του δημαρχείου και σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία να ζητήσει όποια πληροφορία θέλει. Και εν προκειμένω στην περίπτωση του “Μελίνα Μερκούρη”, μπορεί να καταθέσει την έγγραφη αίτησή του στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία και να του δοθούν όλες οι πληροφορίες που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων, η Μαρία Ανδρούτσου, τόνισε: “Ο δήμος έχει δώσει την απάντησή του στον κ. Μαμαλάκη και στην παράταξή του για το θέμα του “Μελίνα Μερκούρη. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία του πινκ πονγκ των ερωτοαπαντήσεων… Όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου τα ερωτήματά του και να πάρει από την αντίστοιχη υπηρεσία τις απαντήσεις. Και εν προκειμένω στην τεχνική υπηρεσία του δήμου…”.

 

Το χρονικό των τοποθετήσεων

 

Με ανάρτησή της η Μαρία Ανδρούτσου στο προφίλ της στο Facebook, απάντησε στον επικεφαλής της παράταξης “ΜΕΛΟΝ” για την άδεια του Δημοτικού Θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη”, ως εξής:

“Προχειρότητα ή συνειδητά ψέμματα ⁉️

Σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης ανέφερε καταγγελτικά ότι ο χώρος, που του παραχωρήθηκε και μάλιστα ατελώς, στερείται άδειας. Για να μην τον εκθέτει ο λογογράφος του θα αρκούσε ένα ερώτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία, είτε από τον ίδιο, είτε από έναν εκ των 4 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που μετέχουν στη νέα δημοτική παράταξη.
Έτσι θα μάθαινε ότι όχι μόνο το Δημοτικό Θέατρο, αλλά το Δημαρχείο, που εγκαινιάστηκε το 1982, επί Δημαρχίας Γ. Μπουκογιάννη, έχει τακτοποιηθεί, όπως προβλέπει ο Νόμος 4178/2013 περί αυθαιρέτων. Προηγήθηκε δε της οριστικής υπαγωγής το 2016 εργαστηριακός έλεγχος αντοχής των φέροντων στοιχείων του!
Όσο για την πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου, του υπογείου χώρου (καμαρίνια) και του 1ου ορόφου (εκθεσιακός χώρος πολλαπλών χρήσεων), αποτελεί έργο πνοής της παρούσας διοίκησης, που υλοποιήθηκε κατόπιν αρχιτεκτονικής μελέτης, με προϋπολογισμό 870.000€, κόστισε 385.319,96€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
‼️ Αναμφίβολα αποτελεί κόσμημα για το Δήμο μας και στέγη Πολιτισμού που καθημερινά φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων και παραστάσεων. Διαθέτει δε την απαιτούμενη άδεια (Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας) από την Πυροσβεστική, κατόπιν εγκεκριμένης Μελέτης Πυροπροστασίας ‼️
Αλήθεια τί εξυπηρετεί η ψευδής αναφορά στην εναρκτήρια εκδήλωση νεοσύστατης δημοτικής παράταξης, ει μη μόνον να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης του “μέλλοντος” με μεθοδολογίες του παρελθόντος
Φθηνοί εντυπωσιασμοί με ψεύδη που επιστρέφουν στους εμπνευστές!

 

Η τοποθέτηση – απάντηση Μαμαλάκη

Στην παραπάνω ανακοίνωση της δημάρχου, απάντησε ο Στέλιος Μαμαλάκης, με την παρακάτω ανάρτησή του στο Facebook:

 

“Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Η πραγματικότητα διαψεύδει την δήμαρχο. Δυστυχώς για αυτήν, δυστυχώς για τους δημότες.
Σε προηγούμενη ομιλία μου είχα επισημάνει τις τεράστιες ελλείψεις σε θέματα βασικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο.
Στην κατάσταση στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στην έλλειψη ενός Κέντρου-σημείου αναφοράς, στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού σε όλες τις γειτονιές μας, στην απαράδεκτη κατάσταση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου και τόσα αλλά.
Έμφαση έδωσα επίσης στην έλλειψη χωρών πολιτισμού στον Δήμο μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη που στεγάζεται εντός του Δημαρχείου της πόλης μας. Δυστυχώς, το δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη αποτελεί ένα δείγμα προχειροδουλειάς.
Μια παγκόσμια πρωτοτυπία ανορθολογικής τοποθέτησης καθισμάτων κατά τέτοιο τρόπο που να αναιρεί ότι προβλεπόταν για αντίστοιχες αίθουσες από τις αρχές τού 20ου Αιώνα.
Παράλληλα η μη πρόβλεψη κατάλληλων υποδομών για διασύνδεση του ηχοφωτιστικού εξοπλισμού, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, συνδυαζόμενο με την έλλειψη στοιχειωδών προδιαγραφών και ανεπαρκούς μελέτης.
Η αγωνία μας για τους χώρους Πολιτισμού είναι γιατί καταλαβαίνουμε και ενστερνιζόμαστε ότι η οικογένεια, ο γονέας, το παιδί έχει πραγματική ανάγκη από χώρους εκπαίδευσης, Παιδείας και έκφρασης. Είναι τεράστιας σημασίας για την κοινωνία μας να υπάρχουν χώροι πολιτισμού που θα την βοηθάνε να εκφραστεί ελεύθερα και να προοδεύσει.
Η αναφορά μου ήταν συγκεκριμένη και εστίαζε στα τρία σημεία:
ανορθολογική τοποθέτηση καθισμάτων
απουσία υποδομών ηχο-φωτιστικού εξοπλισμού
απουσία Άδειας Λειτουργίας.
Στην τελευταία δημοσίευση της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ» και της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου:
Μας ενημερώνει ότι η ανακαίνιση του Δημοτικού θεάτρου υλοποιήθηκε κατόπιν αρχιτεκτονικής μελέτης….
Αποσιωπώντας ότι αυτό έγινε με απευθείας ανάθεση και όχι με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όπως θα έπρεπε για ένα έργο πνοής, όπως το αναφέρει, για αυτό έχουμε και αυτά τα αποτελέσματα. Καμία αναφορά – απάντηση στην ανορθολογική τοποθέτηση καθισμάτων και στην απουσία υποδομών ηχο-φωτιστικού εξοπλισμού.
⁉️Με εγκαλεί για ψεύδη, πληροφορώντας μας, ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει τακτοποιηθεί με το Ν.4178/13 περί αυθαιρέτων και διαθέτει άδεια από την Πυροσβεστική υπηρεσία….
Η αναφορά μου όμως ήταν για την απουσία ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΌΧΙ για απουσία Πιστοποιητικού Ενεργητικής Πυροπροστασίας, που αν δεν υπήρχε, τότε δεν θα μιλούσαμε για προχειροδουλειά και ασχετοσύνη, αλλά για εγκληματική αμέλεια.
Αν διάβαζαν προσεκτικά το διαβιβαστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα γνώριζαν ότι αυτό δεν αποτελεί έγγραφο νομιμότητας της εγκατάστασης και δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση χορήγησης με άδειες ή εγκρίσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις.
Ας ρωτήσουν την Τεχνική Υπηρεσία να τους εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ νομιμότητας κτίσματος, πιστοποιητικού πυροπροστασίας και ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για το χώρο του Θεάτρου, όπως αυτή προβλέπεται από το Ν.4229/14, σε συνδυασμό το άρθρο 4 της Αποφ. ΔΙΑΔΠ/ΦΑ2.1/31600/13 (ΦΕΚ 3106/Β/2013).
Ρωτάμε, λοιπόν, να μας απαντήσουν ευθέως:
το Δημοτικό Θέατρο διαθέτει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας;;;
Αν έχει, τότε, προς τι η ανάρτηση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας και όχι της άδειας λειτουργίας;
Αν δεν έχει, τότε η δημοσίευση είναι διαστρέβλωση που αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας από δόλο!”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΊ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ