16 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τσίρμπα, Βούρτση στην παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”. Μία πρωταθλήτρια και μία καλλιτέχνης υποψήφιες στο Μπραχάμι

Τσίρμπα, Βούρτση στην παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”. Μία πρωταθλήτρια και μία καλλιτέχνης υποψήφιες στο Μπραχάμι

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg2_.png

Τσίρμπα, Βούρτση στην παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”. Μία πρωταθλήτρια και μία καλλιτέχνης υποψήφιες στο Μπραχάμι. Η συνέντευξή τους.

 

Τσίρμπα, Βούρτση στην παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg2_.png

Μία πρωταθλήτρια του στίβου στα 1500 μ. , η Μαρία Τσίρμπα και μία καλλιτέχνης (σ.σ. τραγουδίστρια), η Αδριάνα Βούρτση (σ.σ. καλλιτεχνικό Άντυ Ιωάννου) η οποία τελεί για δύο θητείες και αντιπρόεδρος του συλλόγου Ηλείων Αγίου Δημητρίου, αποφασίζουν να κατέβουν στα κοινά του δήμου Αγίου Δημητρίου με την παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”.

Τόσο η Μαρία Τσίρμπα όσο και η Αδριάνα Βούρτση, ζουν στο Μπραχάμι και μέσα από τη συνέντευξή τους στο Brahaminews.gr μας αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να εμπλακούν με την τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα με την παράταξη του Γιώργου Παπατριανταφύλλου.

Η πρωταθλήτρια του στίβου έχει, όπως μας αποκάλυψε, έτοιμα τα πλάνα για την αθλητική αναμόρφωση του Μπραχαμίου. Κι όσο για την καλλιτέχνιδα Αδριάνα Βούρτση, έχει εκφράσει την επιθυμία της να βοηθήσει σε κοινωνικό επίπεδο τους πολίτες τους Αγίου Δημητρίου, στον τομέα εξυπηρέτησης των πολιτών.

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg1_.png

Οι δηλώσεις τους

Ας δούμε παρακάτω, τι δήλωσαν:

 

 

Μαρία Τσίρμπα

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg

Έχουμε κοντά μας μία παγκόσμια πρωταθλήτρια του στίβου. Έχετε γεννηθεί και ζείτε στον Άγιο Δημήτριο. Πως σας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης;

“Πιστεύω ιδίως όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό, με αναγνωρίζουν. Γιατί έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα με την εθνική ομάδα, είκοσι χρόνια, εδώ στο Μπραχάμι, στον ΟΚΑ Οδυσσέας. Μεγάλες επιτυχίες και πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι με γνωρίζουν”.

Μπορείτε να συνεισφέρετε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας να συνεισφέρετε έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο αθλητισμός στον Άγιο Δημήτριο;

“Όσο αφορά για το θέμα του γηπέδου θέλω να τονίσω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένη που βρίσκεται τόσα χρόνια σ’ αυτή την άθλια κατάσταση. Πρόσφατα που βρέθηκα εκεί προβληματίστηκα γιατί είδα πως δεν υπάρχουν πλέον παιδιά να αθλούνται. Εμείς θέλουμε να προσεγγίσουμε παιδιά ν’ αθλούνται, όπως και τους γονείς τους που θέλουν κι αυτοί ν’ αθληθούν”.

Γιατί αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά; Ποιον τομέα θέλετε να αναλάβετε;

“Ο κ. Παπατριανταφύλλου μου έκανε την πρόταση. Τον γνωρίζω από μικρή, τον γνωρίζω σαν άνθρωπο και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αποδέχτηκα την πρότασή του. Μου αρέσουν πολύ οι ιδέες του και η πρόταση που δέχτηκα ήταν ν΄ασχοληθώ με τον τομέα του αθλητισμού. Κι επειδή εγώ ασχολούμαι είκοσι χρόνια με τον πρωταθλητισμό, πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε”.

Μπορείτε να βοηθήσετε για να αναδειχτούν ταλέντα στον αθλητισμό από το Μπραχάμι;

“Βέβαια. Από παλιά έχουν βγει πολλοί πρωταθλητές κι έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα μας και πιστεύω ότι ένας καλός χώρος ν’ αθληθούν, όχι μόνο αθλητές αλλά και πολίτες του δήμου μας που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί έχω μιλήσει με πολύ κόσμο που λένε ότι δεν έχουν χώρο ν’ αθληθούν. Κι εγώ μερικές φορές πάω στον Ασύρματο και τρέχω και είναι πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει φωτισμός, το έδαφος είναι ανώμαλο. Υστερούμε πάρα πολύ”.

Βελτίωση της πόλης και στον αθλητισμό. Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

“Εξαρτάται από πολλούς τομείς. Πρέπει να φτιάξουμε δρόμους, πάρκα, να οργανώσουμε αγώνες. Εκτός από την “Ειρηνοδρομία” για την οποία θέλω ν’ αναφέρω ότι τα πρώτα χρόνια, επί δημαρχίας Βερυκάκη, είχα λάβει μέρος στους αγώνες και είχα βγει πρώτη. Να συνεχιστεί και να πραγματοποιηθούν κι άλλοι αγώνες έτσι ώστε να προσελκύσουμε κι άλλο κόσμο. Γιατί ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δίπλα μας θα είναι και ο προπονητής Σπύρος Ανδριόπουλος. Θέλω να σημειώσω ότι πριν μερικά χρόνια στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου ερχόντουσαν πολλοί αθλητές από την εθνική ομάδα για προπονήσεις. Όπως η Δεβετζή, ο Ιακωβάκης κ.ά. κι αθλούνταν. Είναι ένα ωραίο γήπεδο αλλά δεν γνωρίζω γιατί κατάντησε έτσι. Θέλω λοιπόν να βοηθήσω στην πόλη μου τον Άγιο Δημήτριο, στην ανάπτυξη του αθλητισμού και να προσελκύσουμε και πολλούς ανθρώπους και νέα παιδιά”.

Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν την παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”;

“Γιατί εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε θετικότητα, ενέργεια, ακούμε τον κόσμο. Θέλουμε και μπορούμε να σκύψουμε στα προβλήματά του καθενός ξεχωριστά”.

 

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg4_.png

Βούρτση Αδριάνα (Άντυ Ιωάννου)

 

tsirmpa-voyrti-stin-parataxi-agapame-tin-poli-mas-mia-prwtathlitria-kai-mia-kallitehnis-ypopsifiessto-brahami-brahaminewsgr.jpg5_.png

  • Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και να ενταχτείτε στην παράταξη του Γιώργου Παπατριανταφύλλου;

“Ο λόγος που εντάχθηκα στην παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας” ήταν επειδή ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου με εντυπωσίασε για το έργο που κάνει. Για το σχέδιό του. Που τρέχει όλη την πόλη. Από μέρος σε μέρος και σε κάθε γειτονιά και κάνει αυτοψία στο χώρο των προβλημάτων. Φυσικά οι ικανότητές του. Είναι επικοινωνιολόγος. Ξέρει να μιλάει, να φέρεται, είναι καθηγητής κι αυτό με κέρδισε για να συνεργαστώ και μαζί του. Χαίρομαι πολύ γι αυτό.

Μπορείτε να βοηθήσετε και με ποιο τρόπο τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου;

“Βεβαίως μπορούμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στους πολίτες μας μαζί με τη δική μας συμβολή γιατί εμείς ζούμε στην πόλη κάθε μέρα κι αυτές τις συνθήκες που ζούμε, θέλουμε να τις κάνουμε καλύτερες”.

Τι θέλετε να βελτιώσετε;

“Τους δρόμους μας. Να βάλουμε πράσινο. Να βελτιώσουμε μερικά πράγματα που αφορούν ακόμη στα σχολεία. Αναβαθμίζοντας τα σχολεία θα βοηθηθούν πολύ οι καθηγητές και τα παιδιά”.

Ποιο τομέα θα θέλατε να αναλάβετε;

“Πιστεύω ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών μου ταιριάζει. Μπορώ να τα καταφέρω. Μου αρέσει να βοηθήσω τους πολίτες γιατί θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Μου αρέσει να δίνω αγάπη και όλα τα προβλήματα να λυθούν”.

Για πολλούς λόγους θα λέγατε σε κάποιον να ψηφίσει την παράταξη “Αγαπάμε την πόλη μας”;

“Αγαπάμε την πόλη μας και θα την φτιάξουμε καλύτερη γιατί έχουμε πιστεύω τα μέσα και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αγάπη και αλλαγή τη χρειάζεται ο Άγιος Δημήτριος γιατί οι συμπολίτες από ότι έχω ακούσει κι έχω συνομιλήσει με πολλούς, θέλουν την αλλαγή. Για το καλύτερο της πόλης μας. Ο κ. Παπατριανταφύλλου έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ιδέες και προτάσεις. Όπως την ανάπτυξη της ποδηλασίας, το πράσινο, καλύτερους δρόμους κλπ.”

Από τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πόλη, την Αγίου Δημητρίου, το γήπεδο, τον Ασύρματο, θέλετε να πείτε κάτι;

“Δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε τους δρόμους όλους. Ότι μπορούμε όμως να κάνουμε αλλαγές, αυτό είναι εφικτό. Και με το χάος του γηπέδου που οι αθλητές δεν μπορούν να αθληθούν. Ο επικεφαλής μας έχει ενημερώσει τον κόσμο με το πρόγραμμά του και ποιες ακριβώς αλλαγές θα κάνει”.

Η γενική σας εκτίμηση;

“Θέλουμε να ανεβάσουμε την αξία και να αναβαθμίσουμε τη δική μας ποιότητα. Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου. Μαζί με τη δική μας συνεισφορά γιατί κι εμείς ζούμε κάθε μέρα στις συνθήκες αυτές.

Εδώ και καιρό έχουμε κάνει αυτοψία σε κάθε γειτονιά που μας ταλαιπωρεί και δεν μας αφήνει να ζήσουμε όμορφα και δημιουργικά στην πόλη μας.

Καταγράφουμε το κάθε πρόβλημα και αμέσως βρίσκουμε και καταθέτουμε λύσεις, έτσι ώστε εφόσον ο λαός του δήμου μας, μας στηρίξει με την ψήφο του να είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε όλα τα λάθη (μικρά ή μεγάλα) τα οποία ταλαιπωρούν τη ζωή μας.

Γι αυτό δίνουμε τον αγώνα αυτό από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή στο δήμο μας.

Με την προοπτική στο αύριο, με τη δυναμική που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας τον Οκτώβριο 2023.

“Αγαπάμε την πόλη μας”. Το αποδεικνύουμε με έργο και πράξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ