24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου στην Ισπανία. Για το πρόγραμμα Erasmus+ “Our sea-Our link”

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου στην Ισπανία. Για το πρόγραμμα Erasmus+ “Our sea-Our link”

mathites-kai-mathitries-agioy-dimitrioy-stin-ispania-gia-to-programma-Erasmus-Our-sea-Our-link-synergasia-me-to-sholeio-Enric-Valor-brahaminewsgr.jpg

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου στην Ισπανία. Για το πρόγραμμα Erasmus+ “Our sea-Our link”. Συνεργασία με το σχολείο Enric Valor.

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου στην Ισπανία

 

Στην Castalla της Ισπανίας στις 23-29 Απριλίου 2023 βρέθηκε δεκαμελής ομάδα του σχολείου του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η αποστολή αποτελούμενη από 8 μαθήτριες – μαθητές και τις εκπαιδευτικούς Λιάλιου Βησσαρία και Σπύρου Ειρήνη επισκέφθηκε την Castalla της Ισπανίας στις 23-29 Απριλίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Our sea-Our link”, που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το σχολείο Enric Valor της ισπανικής πόλης.

mathites-kai-mathitries-agioy-dimitrioy-stin-ispania-gia-to-programma-Erasmus-Our-sea-Our-link-synergasia-me-to-sholeio-Enric-Valor-brahaminewsgr.jpg1_.jpg
mathites-kai-mathitries-agioy-dimitrioy-stin-ispania-gia-to-programma-Erasmus-Our-sea-Our-link-synergasia-me-to-sholeio-Enric-Valor-brahaminewsgr.jpg1_.jpg
mathites-kai-mathitries-agioy-dimitrioy-stin-ispania-gia-to-programma-Erasmus-Our-sea-Our-link-synergasia-me-to-sholeio-Enric-Valor-brahaminewsgr.jpg3_.jpg

Η ανάρτηση στο Facebook

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα στο Facebook, επισημαίνεται:

“Δεκαμελής ομάδα του Σχολείου μας αποτελούμενη από 8 μαθήτριες – μαθητές και τις εκπαιδευτικούς κ. Λιάλιου Βησσαρία και κ. Σπύρου Ειρήνη επισκέφθηκε την Castalla της Ισπανίας στις 23-29 Απριλίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Our sea-Our link”, που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το σχολείο Enric Valor της ισπανικής πόλης.

Η επίσκεψη, που ακολούθησε τη φιλοξενία των Ισπανών μαθητών και εκπαιδευτικών στο Σχολείο μας στις αρχές Δεκεμβρίου, αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης εξ αποστάσεως συνεργασίας και δημιουργικής ώσμωσης μεταξύ των δύο Σχολείων, που είχε ως αποτέλεσμα την από κοινού συγγραφή του θεατρικού έργου “Η αρπαγή της Περσεφόνης”. Το έργο στηρίζεται σε διασκευή του γνωστού μύθου ώστε να αναδεικνύεται το θέμα των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφικής παρέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Η παράσταση που προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, παρουσιαστηκε σε κοινό 450 ατόμων στην Castalla, αποσπώντας την ενθουσιώδη επιδοκιμασία των θεατών.
Τους βασικούς ρόλους ενσάρκωσαν από την πλευρά του Σχολείου μας οι:
Έλλη Μπισμπίκη (Περσεφόνη),
– Γιάννης Τριανταφύλλου (Δίας),
– Ραφαηλία Κούμπουλα (Άρτεμις),
– Θανάσης Κουφός (Ερμής).
– Μουσική: “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης” (Ν.Γκάτσος -Μ. Χατζηδάκις).
Της παράστασης προηγήθηκε παρουσίαση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των χωρών της Μεσογείου με έμφαση στις συνέπειές τους για τη χώρα μας από τις:
– Μαριάννα Γατσούλια,
– Κωνσταντίνα Βαζαίου,
– Σοφία Κοτερμάγερ.
Επιπλέον, οι μαθήτριες και μαθητές των δύο Σχολείων συζήτησαν και παρουσίασαν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Αποκριάς, του Καρναβαλιού και του Πάσχα συνειδητοποιώντας τη σημασία τους για την πολιτισμική ποικιλότητα της Ευρώπης.
Οι εμπειρίες των συμμετεχόντων εμπλουτίστηκαν με επισκέψεις και ξεναγήσεις στη Ζυρίχη (κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής κατά τη μετάβαση στην Ισπανία) στη Βαλένθια και το Αλικάντε και με την επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ισπανίας και επιστρέφουν κομίζοντας στις αποσκευές τους ως πολύτιμες εμπειρίες ζωής το βίωμα της σχολικής καθημερινότητας μιας μεσογειακής χώρας, τη δικαιολογημένη περηφάνεια για την αξία που αποδίδεται στην αρχαία ελληνικη γλώσσα και τον πολιτισμό και τις βάσεις νέων φιλιών σε ένα περιβάλλον απόλυτης εγκαρδιότητας, ζεστασιάς και φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς”.

  • Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του 1oυ ΓΕ.Λ. Αγ.Δημητρίου (Στρογγυλό) Σύλλογος Γονέων & Kηδεμόνων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ