25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Οι γιορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών. Στον Άγιο Δημήτριο

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών. Στον Άγιο Δημήτριο

oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png3_.png.png
Οι γιορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών. Στον Άγιο Δημήτριο. Όλο το πρόγραμμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου ο σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαίου 2023, στην πλατεία Παναγούλη, σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα τμήματα του συλλόγου και την παρουσίαση χορευτικών. Την Κυριακή, ο Σύλλογος Κρητών και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με αφορμή την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κρητών Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης.
Αφηγήσεις, μουσικές, τραγούδια και χοροί που υμνούν την παλληκαριά των Κρητών που η θυσία τους επέδρασε καθοριστικά στην εξέλιξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr-2.png8_-2.png-2.png
oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr-1.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png1_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr-1.png10-1.png-1.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png2_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png3_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png4_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png5_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png6_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png7_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png8_.png.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr-1.png8_-1.png-1.png oi-giortastikes-edilwseis-toy-syllogoy-kritwn-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png9_.png.png

Οι εκδηλώσεις

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν:

Σάββατο 27 Μαίου 2023 – “Βάστα το μαντήλι”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου Κρητών, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα τμήματα του συλλόγου, όπου παρουσίασαν κρητικούς χορούς, χορούς από τη Σάμο και τη Νάξο. Τραγούδια από τη χορωδία και σκοπούς από το τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων.

 

Κυριακή 28 Μαίου 2023

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αγίου Δημητρίου, ο Σύλλογος Κρητών και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με αφορμή την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη.
Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Κρητών Γλυφάδας και Αργυρούπολης, τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου και γενικός γραμματέας της Παγκρητίου Ένωσης, επικεφαλής της παράταξης Μέλλον και υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης.

 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιελάμβανε:

Είσοδος σημαιών.
Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης.
Χαιρετισμοί Προέδρων των Συλλόγων Κρητών Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης.
Χαιρετισμός της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου.
Παρουσίαση βίντεο με θέμα τη Μάχη της Κρήτης.
Παρουσίαση ιστοριών σχετικών με τη Μάχη της Κρήτης ανά νομό της Κρήτης.
Μεταξύ των ενοτήτων της εκδήλωσης θα παρουσιάζονται χορευτικά σχήματα και τραγούδια.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί παραδοσιακό κρητικό κέρασμα.

 

 

Η Μαρία Ανδρούτσου

Η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου με ανάρτησή της στο facebook, επισημαίνει: “Απόψε ο Δήμος μας τίμησε την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κρητών Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης.
Αφηγήσεις, μουσικές, τραγούδια και χοροί που υμνούν την παλληκαριά των Κρητών που η θυσία τους επέδρασε καθοριστικά στην εξέλιξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεγάλη τιμή και φέτος να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης για την Μάχη της Κρήτης που συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας με τους Συλλόγους Κρητών Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης και Γλυφάδας”.

 

Οι παρευρισκόμενοι

 

Πολλοί οι παρευρισκόμενοι στη μεγάλη γιορταστική εκδήλωση.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι βουλευτές: Χάρης Θεοχάρης (ΝΔ), Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ), ο τέως δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Παντελής Ειρηνάκης, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή Προοπτική και υποψήφιος δήμαρχος, πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Αγίου Δημητρίου, Χρήστος Πρεκετές, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποψήφια δήμαρχος, Γιώτα Δήμου, ο επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Αλλαγής, Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο επικεφαλής της παράταξης Αγαπάμε την πόλη μας και υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Γιώργος Παπατριανταφύλλου.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώργος Κοκοτσάκης (αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου), Παναγιώτης Γρίλλιας, Βάσω Αλεξίου, Θοδωρής Σταματάκης, Γιάννης Μαθάς, Τζένη Σκιαδιώτη, Κατερίνα Αβραμίδου, Μάρκος Βαζαίος, Βαγγέλης Μαλαθούνης, Τάσος Γιαννέζος, Νίκος Βρεττός.

Επίσης οι: Κώστας Κυριακάκης πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ερωτόκριτος, Κωνσταντίνος Φαλιέρος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, οι αντιδήμαρχοι Αγίου Δημητρίου, Άγγελος Γαβαλάς, Σπήλιος Διαβολίτσης, Τάσος Αδαμόπουλος, Βασίλης Κουτσοβασίλης, Στέλιος Βαμβακούσης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχος Αργυρούπολης, Παναγιώτης Σταυριανάκης αντιδήμαρχος Γλυφάδας, αντιδήμαρχος Ιλίου Γιώργος Φραγκάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Ανδρουλακάκης και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Από την παγκρήτια Ένωση ο τέως πρόεδρος Γιώργος Μαριδάκης, από το σύλλογο Κρητών Βύρωνα ο Στέλιος Βαλάσαρος, η Βασιλική Καπελώνη εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Σαμαρίου, από την ομάδα ριζίτικων τραγουδιών, από την Ένωση Ποντίων Χρήστος Καζαντζίδης, Γιάννης Παπαθανάσης, αντιπρόεδρος του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αγίου Δημητρίου, Αλέκα Γιαννοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου Ηλείων Αγίου Δημητρίου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Θεοχαρόπουλος Θανάσης κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ