16 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ο καθαρισμός του Ρέμματος της Πικροδάφνης. Από το δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο καθαρισμός του Ρέμματος της Πικροδάφνης. Από το δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο καθαρισμός του Ρέμματος της Πικροδάφνης. Από το δήμο Αγίου Δημητρίου. Η ανακοίνωση.

 

Ο καθαρισμός του Ρέμματος της Πικροδάφνης

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 ο καθαρισμός του Ρέμματος της Πικροδάφνης, από φορείς του Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους φορείς, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος – Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό οικολογικό σύλλογο Asyrmatospark , το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δραπετσώνας, τον υπεύθυνο της Δ διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Νίκο Στεφανόπουλο, την εντεταλμένη σύμβουλο για το περιβάλλον κ.Ασημακοπουλου, διοργάνωσε μία ολόκληρη εβδομάδα ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικών δράσεων: εργαστήρια βιωματικά για την ανακύκλωση, το εμβληματικό Eco -Doc film festival κάθε βράδυ, όπως και σήμερα, και Σήμερα τον περιβαλλοντικό περίπατο καθαρισμού του Ρέματος της Πικροδάφνης!

Μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται μαζί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

o-katharismos-toy-remmatos-tis-pikrodafnis-apo-to-dimo-agioy-dimitrioy-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

 

Η ανάρτηση της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου

 

Η δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, στην ανάρτησή της επισημαίνει:

Για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Περιβάλλοντος, και φέτος καθαρίΖΟΥΜΕ το Ρέμα της Πικροδάφνης Για όλες και όλους εμάς, τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, “Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω” μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν”.

 

 

Η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Θοδωρή Σταματάκη

 

Συγκεκριμένα,  στην ανάρτηση του στα social media, ο δημοτικός σύμβουλος, Θοδωρής Σταματάκης, επισημαίνει:

“Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης, και ο πόλεμος που κάνει εναντίον της φύσης είναι αναπόφευκτα ένας πόλεμος εναντίον του ίδιου τού εαυτού του.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος – Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό οικολογικό σύλλογο Asyrmatospark , το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δραπετσώνας, τον υπεύθυνο της Δ διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Νίκο Στεφανόπουλο, την εντεταλμένη σύμβουλο για το περιβάλλον κ.Ασημακοπουλου, διοργάνωσε μία ολόκληρη εβδομάδα ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικών δράσεων: εργαστήρια βιωματικά για την ανακύκλωση, το εμβληματικό Eco -Doc film festival κάθε βράδυ, όπως και σήμερα, και Σήμερα τον περιβαλλοντικό περίπατο καθαρισμού του Ρέματος της Πικροδάφνης!
Έχουμε ακόμη δρόμο, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Σήμερα τη διαφορά την έκαναν τα Παιδιά που με πάθος από τα σχολεία του δήμου Μας με τους δασκάλους τους και τους γονείς τους, μαζί με τους Προσκόπους μας, έδειξαν το δρόμο του μέλλοντος: ευαισθητοποίηση και δράση για την προστασία του Οίκου μας, της Γης Μας!”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμβολή των προσκόπων Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι, όπως τονίzουν οι διοργανωτές, συνεχίζουν να δίνουν το παρών μέσα στην ενέργεια και τη χαρά της βιωματικής μάθησης. Παρούσα επίσης και η Περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ