25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τα 40 χρόνια της Ειρηνοδρομίας. Γιορτάστηκαν στον Άγιο Δημήτριο

Τα 40 χρόνια της Ειρηνοδρομίας. Γιορτάστηκαν στον Άγιο Δημήτριο

Tα 40 χρόνια της Ειρηνοδρομίας. Γιορτάστηκαν στον Άγιο Δημήτριο. Στην πλατεία Παναγούλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Τα 40 χρόνια της Ειρηνοδρομίας

 

Τη συμπλήρωση φέτος των 40 χρόνων από την ημέρα διεξαγωγής της πρώτης Ειρηνοδρομίας, γιόρτασε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ο δήμος Αγίου Δημητρίου. Συγκεκριμένα, η πρώτη Ειρηνοδρομία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου και ήταν αφιερωμένη στον Αλέκο Παναγούλη. Επίσης, βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες και φυσικά οι εθελοντές.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου: “Το 1983, στην πρώτη Ειρηνοδρομία, είχαν τρέξει όλες και όλοι, φίλοι, φίλες, οικογένειες. Μαζί! Στην αρχή της δεκαετίας του ’80, όλα έμοιαζαν καινούργια, πρωτόγνωρα, σύγχρονα και ελπιδοφόρα. Όλα όσα συνέβαιναν τότε έκρυβαν πάντα μεγάλες ιδέες πίσω τους. Ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία…
Η Ειρηνοδρομία όμως δεν ήταν ποτέ ένας απλός αγώνας. Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ήταν ο δικός μας τρόπος να τιμήσουμε όλα αυτά: την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη που είχαμε στερηθεί, την ΕΙΡΗΝΗ ως την πιο οικουμενική και πανανθρώπινη αξία.
40 χρόνια μετά, η Ειρηνοδρομία συνεχίζει να μην είναι ένας απλός αγώνας. Είναι η μόνη διοργάνωση που αφιερώνεται στην ειρήνη, που υμνεί τη μοναδικότητα και είναι ανοιχτή και φιλόξενη προς όλες και όλους. Γι’ αυτό κάθε χρόνο είμαστε εκεί! Γι’ αυτό και φέτος ήμασταν εκεί!
Αυτή η διοργάνωση δεν θα ήταν ποτέ τόσο πετυχημένη χωρίς τη δική σας συμβολή! 🕊
Για αυτό και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από κοντά
Σε όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές
Σε όλους τους χορηγούς
Σε όλους τους θεσμικούς φορείς
Στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου
Σε όλους τους δρομείς μικρούς και μεγάλους!”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος μέρος των εσόδων δαπανάται σε κοινωφελή έργα. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε όλους όσους συνέβαλαν με την προσπάθειά τους να πετυχεί αυτός ο ιστορικός αγώνας και τιμήθηκαν οι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, άντρες και γυναίκες, στα 10 χλμ.

Οι παρευρισκόμενοι

 

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Εκτός της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι, Άγγελος Γαβαλάς, Σπήλιος Διαβιολίτσης, Τάσος Αδαμόπουλος, Ελένη Καντζέλη, Γιάννης Παναγόπουλος, Βασίλης Κουτσοβασίλςη, Βάσω Αλεξίου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Μαθάς, το στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης, η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονκών, Βούλα Ζυγούρη, ο αρχηγός της παράταξης “Αγαπάμε την πόλη μας” Γιώργος Παπατριανταφύλλου κ.ά.

ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png11.png.png

 

ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png1_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png2_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png3_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png4_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png5_.png.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png6_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png8_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png9_.png.png ta-40-hronia-tis-eirinodromias-giortastikan-ston-agio-dimitrio-brahaminewsgr.png10.png.png

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ