19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Κατσώτης: “Ψήφο στο ΚΚΕ”. Ο υποψήφιος βουλευτής στο Μπραχάμι

Κατσώτης: “Ψήφο στο ΚΚΕ”. Ο υποψήφιος βουλευτής στο Μπραχάμι

katswtis-psifo-sto-kke-o-ypopsifios-voyleytis-sto-brahami-brahaminewsgr.png

Κατσώτης: “Ψήφο στο ΚΚΕ”. Ο υποψήφιος βουλευτής στο Μπραχάμι. Τι είπε στην ομιλία του.

 

Κατσώτης: “Ψήφο στο ΚΚΕ”

 

Με αποφασιστικότητα κι αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στο πάρκο Ασυρμάτου, με κεντρικό ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα.

Την συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό η Γιώτα Δήμου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, αναφέροντας, μέσα από παραδείγματα της πρόσφατης περιόδου, την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ προκειμένου να είναι δυνατός ο λαός και οι αγώνες του αλλά και το τι σημαίνει να έχει το ΚΚΕ παραπάνω βουλευτές στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «όταν ο Λάτσης έδινε ευχαριστίες στις 3 κυβερνήσεις, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη, για την επένδυση στο Ελληνικό, με τη σύμβαση να την ψηφίζουν μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι η επένδυση θα φέρει εντατικοποίηση της εργασίας, όπως τα εργατικά ατυχήματα που έγιναν στα εργοτάξια, το ΚΚΕ υπερασπιζόταν το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, τις ελεύθερες παραλίες για το νλαό. Όταν όλα τα αστικά κόμματα έλεγαν ότι ο ΟΣΕ είναι ένα βάρος που πρέπει να “ξεφορτωθούν”, το ΚΚΕ έθετε τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, ασφάλειας και τηλεδιοίκησης, όπως με την τοποθέτηση του Χρ. Κατσώτη σε Επιτροπή της Βουλής ένα μήνα πριν το έγκλημα των Τεμπών. Όταν όλα τα άλλα κόμματα έψαχναν τρόπους να βγουν κερδισμένοι οι τραπεζίτες, διευθετώντας τα “κόκκινα” δάνεια, το ΚΚΕ κατέθετε τροπολογία νόμου για απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας».

 

Ναυάγιο Πύλου

 

Ο Χρήστος Κατσώτης, ξεκινώντας την ομιλία του εξέφρασε τη θλίψη και την οργή για το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο, λέγοντας: «Οργή απέναντι στο σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, όλα αυτά, δηλαδή, που αποτελούν τις αιτίες του ξεριζωμού. Οργή για αυτή τη διεθνή εγκληματική οργάνωση που όλα τα άλλα κόμματα μας παρουσιάζουν σαν το κοινό σπίτι των λαών: Την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία πρώτα εξαπολύει τις επεμβάσεις, ληστεύει άλλους λαούς και μετά υψώνει φρούρια για να τους κρατήσει απ’ έξω ή ανοίγει τη στρόφιγγα μόνο για όσους τα μονοπώλιά της θέλουν να ξεζουμίσουν ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Αυτές είναι οι σάπιες αξίες της ΕΕ.

Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον τόπο του, απ’ τη χώρα του, δεν κάνουν ταξίδι αναψυχής οι άνθρωποι, αναγκάζονται και φεύγουν. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να μείνουν στις πατρίδες τους, στις χώρες τους, εμείς θέλουμε επίσης να μείνουν εκεί όπως θέλουν κι οι ίδιοι, αλλά αναγκάζονται από τους πολέμους. Γίνονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σ’ αυτές τις χώρες.

Οργή για αυτούς που από ό,τι φαίνεται δεν έκαναν όσα έπρεπε για να σωθούν οι αθώες ψυχές. Και έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία την άρνηση των ίδιων των δουλεμπόρων να διασωθούν τα εμπορεύματά τους, δηλαδή οι άνθρωποι που είχαν στοιβάξει σε αυτό το καρυδότσουφλο. Οργή για όσους χύνουν ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού, μιλούν για λαθραίους ανθρώπους, για εισβολείς ή δείχνουν όλη τη μαυρίλα της ψυχής τους εκφράζοντας ενόχληση μέχρι και για το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε.

Το ξέρουν καλά πια ακόμα περισσότεροι: Είναι ή τα κέρδη τους ή οι ζωές των ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι με τα κέρδη τους. Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων. Εμείς δεν διαλέγουμε το λιγότερο κακό ανάμεσα στο κολαστήριο της Μόριας επί ΣΥΡΙΖΑ και τις κλειστές δομές-φυλακές της ΝΔ. Δεν διαλέγουμε το λιγότερο κακό ναυάγιο, με βάση το ποιος ήταν στην κυβέρνηση. Πονάμε και οργιζόμαστε το ίδιο για όλα».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, προκειμένου να μην κλαπούν οι έδρες του με τον καλπονοθευτικό νόμο που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της 25ης Ιούνη, σημειώνοντας: «Ο Μητσοτάκης παρά το ότι θα κλέψει έδρες από τ’ άλλα κόμματα συνεχίζει το εκβιαστικό δίλημμα, λέγοντας “αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο”, και το κάνει για να αρπάξει όσες ψήφους μπορεί. Στις εκλογές θα προκύψει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει 100% μαχητική – εργατική λαϊκή αντιπολίτευση». Ενώ ανέδειξε παραδείγματα από την κοινοβουλευτική δράση του Κόμματος, προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την ανακούφιση του λαού που απορρίπτονταν από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όπως την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, την ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται. «Ταυτόχρονα, προτείνουμε την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Της κατάργησης των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών που δεν γίνονται για την ασφάλεια της πατρίδας μας, αλλά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγει το ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο και μετατρέπουν τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων των ανταγωνιστών του» ,πρόσθεσε.

«Το ενθαρρυντικό σ’ αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό αποτελεί το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Κι αυτό σήμερα το λένε όχι μόνο όσοι ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ, αλλά και όσοι το σκέφτηκαν να το κάνουν και την τελευταία στιγμή δίστασαν, το ανέβαλαν για αργότερα. Γιατί ξέρουν πως το να πάει το ΚΚΕ από το 5,3% στο 7,2% και τώρα να ανέβει ακόμα περισσότερο, σημαίνει μεγαλύτερη συμβολή στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντίστασης απέναντι στο αντιλαϊκό “έργο” της νέας κυβέρνησης», είπε ο Χρ. Κατσώτης και εξήγησε πως μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών για το ΚΚΕ, σημαίνει «νέα στηρίγματα των εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των συμφερόντων των εργαζομένων, του λαού και μέσα στη Βουλή, σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για συνολικότερες αλλαγές, ανατροπές».

Και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει επιλέξει τις συμμαχίες με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, όπως στην Πάτρα, στο Περιστέρι, στην Καισαριανή αλλά και τους χρυσαυγίτες σαν παραπλανημένους. Εμείς διαλέξαμε όλους εκείνους που για διαφορετικούς λόγους και συγκυρίες στήριξαν κάποτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλους εκείνους τους αριστερούς και προοδευτικούς αγωνιστές που στάθηκαν όρθιοι, που παρά τις επιμέρους διαφωνίες, στηρίζουν το ΚΚΕ και είμαστε υπερήφανοι και για εμάς και γι’ αυτούς!».

Υπενθύμισε, αναφερόμενος στα λεγόμενα μικρά κόμματα, πως στα πρώτα δύο μνημόνια η Βουλή είχε επτά κόμματα, «μικρά και μεγάλα», ενώ στο 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν οκτώ. «Πού τους εμπόδισαν οι αριθμοί; Πουθενά. Κάποιοι πρόθυμοι μπήκαν σε συγκυβέρνηση για να τα προωθήσουν τελικά (π.χ. ΛΑ.Ο.Σ.), κάποιοι τα στήριξαν όταν χάθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία π.χ. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσέτρεξαν το Ποτάμι με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο. Στα “δύσκολα” τα βρίσκουν μια χαρά», είπε.

Καταλήγοντας, ο Χρήστος Κατσώτης, απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τώρα ο λαός μας έχει μια ευκαιρία να ενισχύσει τη μοναδική επιλογή που μπορεί πραγματικά να τους τρομάξει: Το ΚΚΕ. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους. Ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν. Αυτό που θα μετρήσει στις 25 του Ιούνη θα είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα».

Στην Καλλιθέα

Σε σύσκεψη των ΚΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας και Κατασκευών Καλλιθέας μίλησε ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα.

Στην ομιλία του ο Γ. Αναγνώστου αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί το βήμα που έγινε στις εκλογές του Μάη με μεγαλύτερη ακόμα ενίσχυση του ΚΚΕ και διατήρηση των δύο βουλευτικών εδρών στον Νότιο Τομέα. Ακόμη, μίλησε για την εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων, που αποδεικνύει περίτρανα την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο, που στη Βουλή εκφράστηκε με τη στήριξη σε μεγάλο ποσοστό των νομοσχεδίων της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ο λαός δεν έχει ανάγκη από πρόθυμους συγκυβερνήτες, αλλά από μια μαχητική αντιπολίτευση και τέτοια μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ.

Από το 902.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ