19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ηλιούπολη. Ρεκόρ συμμετοχών

Δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ηλιούπολη. Ρεκόρ συμμετοχών

deka-ypopsifioi-dimarhoi-stin-ilioypoli-rekor-symmetohwn-brahaminewsgr.png1_.png.png

Δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ηλιούπολη. Ρεκόρ συμμετοχών. Όλο το παρασκήνιο.

 

 

Δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ηλιούπολη

 

Ρεκόρ υποψηφίων δημάρχων στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι υποψήφιοι θα είναι δέκα. Έτσι, η εκλογή δημάρχου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από αυτούς οι τρεις είναι υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες να αναδειχτεί νικητής κάποιος από το χώρο αυτό.

 

 

Οι κεντροδεξιοί

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Τάσος Ευσταθίου «Ηλιούπολη πάμε Μπροστά» και ο Γαβριήλ Αραμπατζής «Ηλιούπολη η Πόλη που Θέλω»,που ήταν αντίπαλοι και το 2019, είναι και οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι του μοναδικού εκλεγμένου δημάρχου της κεντροδεξιάς παράταξης Γιάννη Αναγνώστου (2007-2010). Ωστόσο σε αυτή την εκλογική μάχη, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αθανάσιου Βαμβίνη τομεάρχη Μεταφορών της Ν.Δ, ο οποίος μέσω διαδικτύου έχει δηλώσει υποψηφιότητα, αλλά μέχρις εκεί.

 

Από το ΣΥΡΙΖΑ

Στο χώρο της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ «Ηλιου-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» επικρατούν φυγόκεντρες τάσεις. Μια ομάδα μελών και στελεχών, που πρόσκεινται φιλικά στον Νίκο Παππά και την τοπική βουλεύτρια κα Χριστίδου, έχει συμπράξει και θα θέσει υποψηφιότητα με τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, παλιό στέλεχος της ΠΑΣΠ και σύνεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο συνέδριο του. Η άλλη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διάσπαση της δημοτικής κίνησης, αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα τις εκλογές και να κατεβάσει ως υποψήφιο δήμαρχο, τον 32χρονο δικηγόρο Θοδωρή Παπαδάτο.

Από το ΠΑΣΟΚ

 

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχονται δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Στάθης Ψυρρόπουλος καθηγητής υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ο Δημήτρης Ευαγγέλου «Φωτεινή Ηλιούπολη» που προέρχεται τον επιχειρηματικό χώρο. Επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν το 2019 και είναι και το 2023 υποψήφιοι με τον Γ.Χατζηδάκη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλοι)

 

Από την Αριστερά

 

Τρεις είναι οι παρατάξεις που εκπροσωπούν την Αριστερά στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) που είναι και η μεγαλύτερη στο χώρο, με υποψήφιο δήμαρχο τον 32χρονο Αλέξανδρο Μπουγά, η «Μαχόμενη Ηλιούπολη»(ΑΝΤΑΡΣΙΑ) με τον Πέτρο Μανιάτη και η «Αριστερή Πρωτοβουλία»(Μ-Λ ΚΚΕ) με τον Γιώργο Σόφη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δύσκολα θα υπάρξει συνένωση των παρατάξεων της δεξιάς για τη διεκδίκηση του δήμου, κάτι που συνέβη στο Βύρωνα, όπου οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις ενώθηκαν και θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το δήμο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να προκύψει την τελευταία στιγμή και κάτι το απρόοπτο. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ