30 Νοεμβρίου 2023

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Παραίτηση Πρεκετέ από την προεδρία της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου με αιχμές. Επίσημη έναρξη προεκλογικού αγώνα για τη δημαρχία

Παραίτηση Πρεκετέ από την προεδρία της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου με αιχμές. Επίσημη έναρξη προεκλογικού αγώνα για τη δημαρχία

paraitisi-prekete-apo-tin-proedria-tis-dim-to-nnd-agioy-dimitrioy-me-aihmes-episimi-enarxi-proeklogikoy-agwna-gia-ti-dhmarhia-brahaminewsgr.jpg

Παραίτηση Πρεκετέ από την προεδρία της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου με αιχμές. Επίσημη έναρξη προεκλογικού αγώνα για τη δημαρχία. Όλο το ρεπορτάζ.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Παραίτηση Πρεκετέ από την προεδρία της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ με αιχμές

 

Την απόφαση παραίτησής του από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ο Χρήστος Πρεκετές. Και παράλληλα, ανακοίνωσε επίσημα την επικέντρωσή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπου σαν επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή Προοπτική, αναμένεται, όπως τονίζει, να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Παράλληλα, ο Χρήστος Πρεκετές μέσω της ανακοίνωσής του, δίνει διευκρινίσεις και παράλληλα απαντά με το δικό του τρόπο, στις διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν στα πολιτικά στέκια του Αγίου Δημητρίου, που τον θέλουν είτε να αναγκάστηκε σε “παραίτηση” από πολιτικούς κύκλους, είτε ότι αποσύρεται και αποχωρεί από κάθε δραστηριότητα. Αυτό που τονίζει με σαφήνεια ο επικεφαλής της Νέας Πνοής Προοπτικής, είναι ότι: “Η απόφασή μου δεν προκύπτει από διαφωνίες ή δυσαρέσκεια απέναντι στο κόμμα μας, αλλά από το βαθύτερο αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μου και προς τη δημόσια υπηρεσία. Ούτως η άλλως οι στενοί μου συνεργάτες θα παραμείνουν ως μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ ως έμπρακτη εγγύηση συνέχισης της εύρυθμης και ορθής λειτουργίας αυτής. Όμως η διαμόρφωση ενός πλουραλιστικού ,πολυσυλλεκτικού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου απαιτεί γενναίες αποφάσεις στα πλαίσια μιας διαχρονικά έντιμης στάσης που είχα απέναντι στον Δημότη αλλά και απέναντι σε αρκετούς υποψήφιους μου που μου συμπαρίστανται σε αυτόν τον αγώνα μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…για τον Άγιο Δημήτριο”.

Παράλληλα, ο τέως πλέον πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Αγίου Δημητρίου αναφέρει πως αποχωρεί από την προεδρία, της ΔΗΜ ΤΟ Αγίου Δημητρίου, την οποία απογείωσε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με τους συνεργάτες του, πετυχαίνοντας μεγάλα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές, φέρνοντας την παράταξη πρώτη στον Άγιο Δημήτριο. Χαρακτηριστικά, αναφέρει: “Μιας τοπικής οργάνωσης που η λειτουργία της απογειώθηκε κυριολεκτικά επι των ημερών Προεδρίας μου καθώς ύστερα απο μεγάλες προσωπικές,άοκνες προσπάθειες είδαμε για πρώτη φορά τον Άγιο Δημήτριο «γαλάζιο» στον πολιτικό χάρτη με την συνεπικουρια των εκλεκτών συνεργατών μου”.

 

Η ανακοίνωση Πρεκετέ

Η πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Χρήστου Πρεκετέ, έχει ως εξής:

 

“Αγαπητές φίλες και φίλοι
Σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σημαντική απόφαση που έχω λάβει με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ένας προσωπικός αγώνας πολλών ετών που δίνω στα δημοτικά τεκταινόμενα φτάνει στην κορύφωση του τον Οκτώβριο 2023. Μετά από πολλές σκέψεις και σοβαρές αυτοαξιολογήσεις, την κρίσιμη αυτή Αυτοδιοικητικα περίοδο για τον Άγιο Δημήτριο πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση του εκλεγμένου προέδρου της ΔΗΜ ΤΟ Νέας Δημοκρατίας ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ την οποία και κατέχω την τελευταία διετία. Μιας τοπικής οργάνωσης που η λειτουργία της απογειώθηκε κυριολεκτικά επι των ημερών Προεδρίας μου καθώς ύστερα απο μεγάλες προσωπικές,άοκνες προσπάθειες είδαμε για πρώτη φορά τον Άγιο Δημήτριο «γαλάζιο» στον πολιτικό χάρτη με την συνεπικουρια των εκλεκτών συνεργατών μου.
Η απόφασή μου δεν προκύπτει από διαφωνίες ή δυσαρέσκεια απέναντι στο κόμμα μας, αλλά από το βαθύτερο αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μου και προς τη δημόσια υπηρεσία. Ούτως η άλλως οι στενοί μου συνεργάτες θα παραμείνουν ως μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ ως έμπρακτη εγγύηση συνέχισης της εύρυθμης και ορθής λειτουργίας αυτής. Όμως η διαμόρφωση ενός πλουραλιστικού ,πολυσυλλεκτικού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου απαιτεί γενναίες αποφάσεις στα πλαίσια μιας διαχρονικά έντιμης στάσης που είχα απέναντι στον Δημότη αλλά και απέναντι σε αρκετούς υποψήφιους μου που μου συμπαρίστανται σε αυτόν τον αγώνα μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…για τον Άγιο Δημήτριο .Είναι σημαντικό για μένα να διασφαλίσουμε ότι οι ψήφοι, οι εκλογές αλλά και οι επιλογές μας είναι απολύτως διαφανείς και χωρίς προκαταλήψεις. Η δε κρίση του Δημότη θα πρέπει να γίνει αυστηρά στο Αυτοδιοικητικό πεδίο. Δεν επιθυμώ να υπονομεύσω την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια.Ούτως η άλλως η σχέση μου με όλες και όλους σας ήταν και θα παραμείνει διαφανη.
Η απόφασή μου έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπική μου πορεία και με τον Αυτοδιοικητικό μου αγώνα που έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια και που τώρα φτάνει στην κορύφωση του. Είμαι υπερήφανος και για την κομματική μου ταυτότητα -καθότι απεχθάνομαι των πολιτικό Χαμαιλεοντισμο που επιδεικνύεται από ορισμένους -και για τον πετυχημένο αγώνα που έχω δώσει υπέρ των αξιών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία αντιπροσωπεύει τις αξίες του λαού μας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου ΔΗΜ ΤΟ υποσχόμενος ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργό μέλος της κοινότητάς μας καθώς πρόκειται να συμμετέχω ενεργά ΚΑΙ στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, συνεργαζόμενοι από κοινού και συνθέτοντας απόψεις.
Ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε κατά τον καιρό που διετέλεσα εκλεγμένος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι και στην αυτοδιοικητική μου προσπάθεια της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο έχω το χρίσμα όχι μόνο από τους φίλους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που με εξέλεξαν τον 10/2021 με συντριπτικό ποσοστό του 67 τοις εκατό αλλά θα έχω χρίσμα Δημαρχιακό και από τον δημότη, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος‼️γιατί το όραμα για έναν Άγιο Δημήτριο -δήμο πρότυπο -μας ενώνει ‼️
Με εκτίμηση,
Χρήστος Πρεκετές.
Επικεφαλής ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο
τ.Πρόεδρος ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ