21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Φεύγει η Γυμναστική Ακαδημία από τη Δάφνη. ΕΚΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΕΦΑΑ

Φεύγει η Γυμναστική Ακαδημία από τη Δάφνη. ΕΚΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΕΦΑΑ

feygei-i-gymnastiki-akadimia-apo-ti-dafni-ekpa-nees-egatastaseis-gia-ti-sefaa-brahaminewsgr.jpg

Φεύγει η Γυμναστική Ακαδημία από τη Δάφνη. ΕΚΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΕΦΑΑ. Όλο το ρεπορτάζ.

 

Φεύγει η Γυμναστική Ακαδημία από τη Δάφνη

 

Η Γυμναστική Ακαδημία φεύγει από τη Δάφνη. Μάλιστα, οι απαραίτητες ενέργειες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για τις νέες εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της ανάθεσης της προκαταρκτικής μελέτης, σύμφωνα με όσα είχαν δεσμευθεί οι Πρυτανικές Αρχές, εισέρχεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης ένα εμβληματικό έργο για μια Σχολή με σημαντική ιστορία, πολύτιμη προσφορά και διακριτό στίγμα: τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).

 

Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, με την από 24 Οκτωβρίου 2022 απόφασή του και σε συνέχεια της από 18 Νοεμβρίου 2022 απόφασης τη Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), ενέκρινε ομόφωνα την μετεγκατάσταση της Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

 

Μάλιστα, υπάρχει και η σχετική μελέτη για χωροθέτηση των νέων εγκαταστάσεων της ΣΕΦΑΑ σε συγκεκριμένους χώρους εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Κάτι που προέκυψε από το Πρυτανικό Συμβούλιο και κατόπιν γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου. Έτσι, αποφάσισε στις 12 Δεκεμβρίου 2022 τη χωροθέτηση των νέων εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, το Πρυτανικό Συμβούλιο στην από 06.02.2023 συνεδρίασή του ενέκρινε δαπάνη 37.200 Ευρώ, από τα περιουσιακά ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΚΕ, προκειμένου να ανατεθεί η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης χωροθέτησης. Οι προδιαγραφές της μελέτης εγκρίθηκαν στις 28.03.2023 από το Τεχνικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ.

 

Τα νέα κτήρια

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, τα προς ανέγερση σύγχρονα κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο επιφάνειας 1.310 στρεμμάτων. Με την εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης θα πραγματοποιηθεί η τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση των επιλεγμένων ειδικών κατασκευών της Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ μελέτης με στόχο την επίτευξη του ελάχιστου δυνατού ενεργειακού αποτυπώματος των νέων εγκαταστάσεων.

Η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης έχει χρονοδιάγραμμα 3 μηνών και μετά την παράδοσή της το ΕΚΠΑ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την δημοπράτηση της κατασκευής του έργου με την πλέον σύντομη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

Όπως επισημαίνεται από τις Πρυτανικές Αρχές, αυτό στο οποίο στοχεύουν, είναι πως με το έργο αυτό θα υπάρξει νέα αναπτυξιακή πνοή για τη Σχολή, καθώς το κτηριακό πρόβλημα αποτελούσε πάγιο μέλημά της ― οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη Δάφνη ανεγέρθηκαν για την παλιά Γυμναστική Ακαδημία με πρόβλεψη να φιλοξενούν πολύ λιγότερους φοιτητές και φοιτήτριες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΑΦΝΗ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΤΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ