21 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Τσιότρας: “Δούλευε με την σιωπή σου και άσε τις επιτυχίες σου να κάνουν θόρυβο … γιατί γίνΕΤαι”. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Μαρία Ανδρούτσου

Τσιότρας: “Δούλευε με την σιωπή σου και άσε τις επιτυχίες σου να κάνουν θόρυβο … γιατί γίνΕΤαι”. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Μαρία Ανδρούτσου

tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg

“Δούλευε με την σιωπή σου και άσε τις επιτυχίες σου να κάνουν θόρυβο … γιατί γίνΕΤαι!”. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Μαρία Ανδρούτσου. Ανοίγει την καρδιά του.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

“Δούλευε με την σιωπή σου και άσε τις επιτυχίες σου να κάνουν θόρυβο … γιατί γίνΕΤαι!”

tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg4_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg5_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg6_.jpg

Ο Βαγγέλης Τσιότρας είναι ένας από τους ανθρώπους ο οποίος πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο της παράταξης της Μαρίας Ανδρούτσου. Δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να βοηθήσει την παράταξή του να αποτελέσει για μία ακόμη φορά διοίκηση και παράλληλα να συντελέσει και ο ίδιος τα μέγιστα στην όλο και περισσότερο αναβάθμιση της ποιότητας της πόλης του Αγίου Δημητρίου με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου, ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες του δήμου Αγίου Δημητρίου. Αρωγός στην προσπάθειά του αυτή η σύζυγός του Βάσω Σιάνη, η οποία τον στηρίζει και είναι δίπλα του για να τον βοηθήσει να διαγράψει τη διαδρομή της εκλογής του ως δημοτικού συμβούλου και να προσφέρει στον τόπο αυτό.

Η συνέντευξη στο Brahaminews.gr κυμάνθηκε σε παράλληλο τόνο, καθώς εκτός του Βαγγέλη Τσιότρα, παρούσα ήταν και η σύζυγός του, της οποίας ζητήσαμε επίσης τη γνώμη της και δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Ας παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη και τη ροή της.

 

 

1. Ποιος είναι ο Βαγγέλης Τσιότρας πέρα από την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση; Ελεύθερος χρόνος, οικογένεια, σπουδές, χόμπι κλπ.

“Είμαι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΟΤΡΑΣ . Οι φίλοι μου με εκφωνούν ΕΥΑΓΓΕΛΟ .
Γεννήθηκα και ζώ μόνιμα στον Άγιο Δημήτριο . Είμαι το δεύτερο παιδί του Φώτη Τσιότρα και της Βασίλως Καραπαναγιώτη (αδέλφια μου ο Γιώργος και η Ελένη). Η καταγωγή μου είναι από τα Λαγκάδια της «Ευρωπαϊκής» Γορτυνίας. Είμαι παντρεμένος με την ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΝΗ . Η πατρίδα με τίμησε να υπηρετήσω την θητεία μου στην ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ. Η εκπαίδευση μου είναι στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και για πολλά χρόνια διετέλεσα υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρειών. Σήμερα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ασχολούμαι επί πολλά έτη με την Καλαθοσφαίριση και αποτελώ μέλος των Κομισαρίων της Ε.Ο.Κ .”.

tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg1_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg2_.jpg

2. Ποια η άποψη της συζύγου σας με την απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα για την εκλογή σας ως δημοτικού συμβούλου;

“ΒΤ : Είμαι σίγουρος ότι θα μας το απαντήσει ξεκάθαρα .
ΒΣ : Αγαπητέ Βασίλη. Με τον Βαγγέλη ήμουν μαζί του και στην προεκλογική περίοδο του 2019 . Ταυτόχρονα με έπεισε για τα κίνητρα του να υπηρετήσει τον δήμο. Αν και μη εκλεγμένος, θεωρώ ότι η πορεία του δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτήν ενός δημοτικού συμβούλου. Ήταν παρών όπου του ζητήθηκε και με το παραπάνω. Άρα η τωρινή του υποψηφιότητα δεν αποτελεί για μένα έκπληξη αλλά μια συνέχεια. Και φυσικά τον καμαρώνω και του εύχομαι κάθε επιτυχία”.

tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg7_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg7_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg9_.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg10.jpg tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg11.jpg

3. Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά;

“Μεγάλωσα στην περιοχή ΣΟΥΛΙΟΥ (ΤΣΟΥΚΑΛΙ) , απέναντι από το 7ο Δημοτικό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με είχαν απομακρύνει από την γειτονιά και την πόλη μου. Παρακολουθώ τα δημοτικά τεκταινόμενα από την εποχή του αείμνηστου Μπουκογιάννη. Με την παρουσία των ανιψιών μου στα σχολεία, μπήκα πάλι στο κλίμα της περιοχής και της εποχής και κατάλαβα ότι υπήρχε έλλειμμα αντιπροσώπευσης της περιοχή μας. Είχα τον χρόνο και το ερέθισμα πλέον για να ασχοληθώ. Ήρθε λοιπόν η τιμητική προς εμένα πρόταση της δημάρχου μας και να λοιπόν και εγώ εκτίθεμαι μπροστά σας”.

 

4. Θα επιθυμούσατε να είστε ενταγμένος στο ψηφοδέλτιο κάποιας άλλης παράταξης;

“ΟΧΙ ξεκάθαρα. Έχω κάνει την επιλογή μου σε ποιο αυτοδιοικητικό «στρατόπεδο» ανήκω. Δεν είναι της νοοτροπίας μου να αλλάζω το «εμείς» , καθοδηγούμενος από το «εγώ» μου.

5. Έχετε γεννηθεί στον Άγιο Δημήτριο. Πως πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε την πόλη ν’ αναβαθμιστεί περισσότερο;

“Ωραία ερώτηση κε Τριάντη. Πρώτον με την συνεχή παρατήρηση, δεύτερον με την ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Τρίτον θα έλεγα με την άοκνη προσπάθεια συμμετοχής στην λύση. Από τον καναπέ σου δεν γίνΕΤαι , ούτε από την ασφάλεια του πληκτρολογίου κάνοντας μόνο κριτική ή “like” το σώζεις. Για να επιτύχεις κάτι που μέχρι τώρα δεν έχεις απλά κάνεις κάτι που μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει.

 

6. Για τους κατοίκους και ψηφοφόρους του Αγίου Δημητρίου, τι έχετε να πείτε; Ψηφίζουν κατά συνείδηση;

“Σας αντιστρέφω την ερώτηση. Σε τι διαφέρει ο τοπικός ψηφοφόρος από τον ψηφοφόρο της πολιτικής σκηνής;
Ξεκάθαρα και το είδαμε πρόσφατα, ότι το βασικό κριτήριο του ψηφοφόρου είναι πόσο ικανός είσαι για να κυβερνήσεις. Θα σας το πω με ειλικρίνεια. Τα «κουλούρια» και στην πολιτική τρώγονται φρέσκα. Αφήνουμε στις φωνές της αντιπολίτευσης να βρίσκουν ένα ακόμα πρόβλημα σε κάθε λύση. Όσο πιο ισχυρή αυτοδιοικητική και πλουραλιστική είναι η πρόταση του ψηφοδελτίου σου, τόσο πιο ξεκάθαρη είναι και η δυνατότητα του πολίτη να αποφασίσει για την τύχη της Πόλης του. Και εμείς αυτό το ψηφοδέλτιο το έχουμε !!!”

 

7. Ποια λέξη σας ταιριάζει. Άγιο Δημήτριος ή Μπραχάμι και γιατί;

“Φυσικά ο Άγιος Δημήτριος. Το Μπραχάμι είναι ιστορικά το όνομα της περιοχής που εδρεύει ο σημερινός δήμος. Από το 1947 με διάταγμα είμαστε πλέον Άγιος Δημήτριος. Μπορεί «κάποιοι» να χρησιμοποιούν την παλιά ιστορική ονομασία θέλοντας να δηλώσουν την περιοχή σαν ένα «Γαλατικό χωριό» που είναι κάτι το διαφορετικό αλλά τον Άγιο Δημήτριο, ένα σύγχρονο και δημοκρατικό δήμο δεν τον χαρίζουμε σε κανένα. Άγιος Δημήτριος λοιπόν”.

 

8. Η εκλογή σας ως δημοτικού συμβούλου, πιστεύετε ότι θα σας δώσει τη δυνατότητα να συνεισφέρετε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της;

“Πιστεύω πως ΝΑΙ. Η εκλογή στο δημοτικό συμβούλιο είναι το επίσημο διαβατήριο του λαού στα χέρια της δημάρχου για να μπορέσει να αξιοποιήσει δημοτικούς συμβούλους σε θέσεις ευθύνης , που από το νομικό πλαίσιο , μόνο έτσι μπορούν να τοποθετηθούν. Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ αυτή την ευθύνη , είναι μία πρόκληση που καλώς να έρθει αν ο λαός του Δήμου μας με την ετυμηγορία του με αναδείξει Δημοτικό Σύμβουλο”.

 

9. Θα ήθελα την τοποθέτησή – κριτική σας με μία λέξη για το καθένα πολιτικό πρόσωπο
του δήμου.

Μαρία Ανδρούτσου…
Χρήστος Πρεκετές…
Γιώτα Δήμου…
Στέλιος Μαμαλάκης…
Γιώργιος Παπατριανταφύλλου…

 

“Πολύ ευχαρίστως . Θα καταχραστώ τον χώρο σας να απαντήσω με «δύο» γραμμές .
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ : ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η δημαρχός μας, αν και έχει καλό «αυτί», ξέρει να γράφει, να μελετά και να εκτελεί αυτοδιοικητικές «παρτιτούρες». Έχει εκπληκτική ικανότητα να φτιάχνει και να διευθύνει ορχήστρες με πειθαρχία και αποτέλεσμα . Καταλαβαίνει και ισορροπεί , χάριν αρμονίας και τα κρουστά , και τα πνευστά και τα έγχορδα όργανα που διαθέτει .
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΕΚΕΤΕΣ : ΕΝΤΙΜΟ ΜΠΛΕ
Μία κομματική προσπάθεια που γνώμη μου είναι πως δεν φτάνει να ενώσει και να δημιουργήσει αποτέλεσμα.
ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΥ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Καθαρή «κομματική» γραμμή , χωρίς φρεσκάδα , με την κα Δήμου απόλυτο εκφραστή της.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ : ΑΟΡΙΣΤΟ ΔΙΑΝΥΣΜΑ
Με τόσο τοπικό και πολιτικό υπερσυντέλικο , θέλει πολύ μαγείρεμα για να βγάλεις μέλλον. Από το μέλλον κρατάμε τα ΘΑ και είναι αρκετά .
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ : ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Πολύ κυνήγι μαγισσών, σε ένα ταξίδι παραμύθι που στο τέλος προστέθηκε και ο τοπικός δράκος”.

tsiotras-doyleye-me-tin-siwpi-soy-kai-ase-tis-epityhies-soy-na-kanoyn-thoryvo-giati-ginetai-o-ypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ti-maria-androytsoy-brahaminewsgr.jpg3_.jpg

10. Από ποιο τομέα πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε;

“Εγώ είμαι «παίκτης» ομάδας. Η μακρόχρονη επαγγελματική μου διαδρομή με βοηθάει να είμαι χρήσιμος παίκτης. Σήμερα διαθέτω τις υπηρεσίες μου στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου μας . Δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και σε κάθε άλλη συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου. Είμαι έτοιμος για κάθε νέα πρόσκληση-πρόκληση γιατί γίνΕΤαι !!!”.

 

11. Τι έχετε να πείτε για τα έργα στην πόλη; Και πιο συγκεκριμένα για την Αγίου Δημητρίου, το γήπεδο, τον Ασύρματο και γενικά για όλες τις δραστηριότητες;

“Σε αυτή την περίοδο διακυβέρνησης η δημοτική αρχή κατάφερε να υλοποιήσει το 80% περίπου των έργων και υποσχέσεων με τα οποία δεσμεύτηκε στον λαό του Αγίου Δημητρίου και εκλέχτηκε το 2019. Πολλοί ξεχνούν, όχι άθελα τους φυσικά, ότι κρατήθηκε ο δήμος «ζωντανός» τόσο στην περίοδο της πανδημίας , όσο και στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Το κόστος ήταν πάρα πολύ μεγάλο, κυρίως όμως πήγαν αρκετά πράγματα πιο πίσω. Ξεκάθαρα η Αγίου Δημητρίου είναι μια σημαντική παρέμβαση οδικής ασφάλειας και ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο. Με την ολική αποπεράτωση του και την ρύθμιση της κυκλοφορίας των φαναριών θα φανεί ακόμα περισσότερο η χρησιμότητα του. Το γήπεδο είναι πλέον ένα στολίδι, το μοναδικό με έγκριση FIFA δημοτικό στάδιο στην Αττική. Άργησε να τελειώσει, ναι σας απαντώ. Ερωτώ όμως, επί της διαδικασίας ο δήμος παρανόμησε σε κάτι; Ο Ασύρματος, ένα έργο εμβληματικό για την πόλη και την περιοχή απέκτησε την οικοδομική του άδεια αλλά και την έτοιμη χρηματοδότηση του. Το ίδιο και το κολυμβητήριο που περιμένει την αναδοχή του εργολάβου του. Η ανάπλαση περιοχών (Μεσονήσι , πέριξ Μετρό , Ασυρμάτου), τα νέα μεγάλα πάρκα (Οικογένειας , Χαράς ) αλλάζει την πόλη. Και για τις φωνές που απαξιώνουν τα πάντα, ένα έχω να τους πω . «Μάγκας στην ζωή είναι μόνο αυτός που φωτογραφίζεται στο λιοντάρι που σκότωσε μόνος του».

 

12. Πως αξιολογείτε το επίπεδο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Πόλη μας , μιας και ήδη ασχολείστε ;

 

“Ο Άγιος Δημήτριος είναι μια σταθερή «μήτρα» στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα διοίκησης του οργανισμού υπό την προεδρία του Γιάννη Μαθά. Με πολύ κόπο και σωστή κατανομή πόρων έχουμε αναβαθμίσει τόσο τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις , όσο και την ποικιλία και το επίπεδο των πολιτιστικών δρώμενων. Το Φεστιβάλ Πόλης, ο κινηματογράφος στο Στρογγυλό, η ομάδα του Δημοτικού θεάτρου , το Ωδείο , ο τομέας Χορού , η φιλαρμονική , οι χορωδίες είναι σε πλήρη λειτουργία και υποστήριξη . Επίσης τα εποχιακά δρώμενα, τα αφιερώματα στις παγκόσμιες ημέρες, η δημιουργία σχολής Δημιουργικής Γραφής, η λέσχη ανάγνωσης δίνουν επιπλέον δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν. Οι Αθλοδιακοπές, τα μαθήματα στην κολυμβητική δεξαμενή, η στήριξη των σωματείων της πόλης και φυσικά η Ειρηνοδρομία μαζί με τα Παναγούλια αναδεικνύουν την αντίληψη για την ανάγκη της φυσικής ευεξίας πολιτών και αθλούμενων. Ο Βοτανικός κήπος , οι Λαχανόκηποι και μικρές και μεγάλες άλλες δράσεις , δηλώνουν και το στίγμα για την περιβαλλοντική αντίληψη που έχουμε. Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά . Να μην ξεχνάμε πώς ο Οργανισμός στις δύσκολες μέρες της πανδημίας, κράτησε το χαμόγελο και έδωσε αισιοδοξία σε όλη την πόλη . Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός έχουν μέσα τους πολύ οξυγόνο και δημιουργούν ζωή”.

13. Τι είναι αυτό που λείπει από τον Άγιο Δημήτριο και πιστεύετε ότι μπορείτε και με τη δική σας νέα συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο; Πως οραματίζεστε το αύριο της πόλης;

“Θα έλεγα η εξωστρέφεια. Ο δήμος έχει καταφέρει να έχει υψηλές υπηρεσίες στην Κοινωνική του πολιτική , στις σχολικές του μονάδες, στις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες προς τους πολίτες (Κατασκήνωση , Φεστιβάλ Πόλης , Κινηματογράφος κ.ά.). Ίσως και λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του σε ανθρώπινο δυναμικό η καθημερινότητα να έχει κάποια ελλείμματα αλλά αυτό κυρίως ζητά μια ξεκάθαρη κρατική απόφαση για το τι δήμους τελικά θέλει η πολιτεία. Στο δήμο μας, εκατοντάδες συμπολίτες μου βρέθηκαν με «μεταγραφή», κυρίως από το κέντρο της Αθήνας, και έχουν «επενδύσει» στην αγορά σπιτιού , στην επαγγελματική τους παρουσία . Και οι γηγενείς αλλά και όλοι αυτοί που επέλεξαν τον Άγιο Δημήτριο για να ζουν, θέλουν μια πόλη φιλική , βιώσιμη , συμπεριληπτική και αλληλέγγυα . Γι΄ αυτό συνεχίΖΟΥΜΕ να αλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ”.

“ΒΣ : Έχω μεγαλώσει στην Πετρούπολη . Μέχρι να γίνω μόνιμος κάτοικος της περιοχής με τον Βαγγέλη δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα για τον Άγιο Δημήτριο . Το λέω με ειλικρίνεια , δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτό που ζω. Μια σύγχρονη πόλη , ανοικτή , φιλική , με συγκοινωνίες , με πολιτισμό και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ. Είμαι εδώ πέντε χρόνια και καταλαβαίνω ότι αλλάζουν πράγματα. Δεν μπορούμε να είμαστε μίζεροι , ας αναγνωρίσουμε όλα τα καλά που δεχόμαστε , αυτό για μένα είναι ευγνωμοσύνη”.

14. Πως θα κρίνατε το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πόλη μας;

“Δεν θα το κρίνω, θα ήταν πολύ πρόχειρο να το κάνω αυτό. Σήμερα βρισκόμαστε στην κρίσιμη ώρα που ο πολίτης πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει. Υπάρχει πολύ «θέλω». Συνοδεύεται όμως με το αντίστοιχο «μπορώ». Μέσα στην μικρή μου διαδρομή δηλώνω ότι μόνο εύκολος δρόμος δεν είναι η διαδρομή στα κοινά. Ακούμε πολλά από πολλούς. Μου ζητάτε να κρίνω το επίπεδο. Εγώ θα έλεγα ότι όλα ξεκινούν με την νοοτροπία. Όλοι ίσοι είμαστε και ο καθένας μπορεί να έχει την ευκαιρία του. «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ»”.

15. Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση θα σας απορροφήσει και θα έχετε ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό σας και την προσωπική σας ζωή. Τι σας λέει η σύζυγός σας γι αυτό; Σας έχει ζητήσει ν’ αλλάξετε γνώμη και να μην ασχοληθείτε τελικά με την αυτοδιοίκηση;

 

“ΒΤ : Η διαχείριση του χρόνου είναι μία σοβαρή διαδικασία που προϋποθέτει και την αντίστοιχη ετοιμότητα και οργάνωση. Ήδη έχω πάρει το βάπτισμα του «πυρός» . Εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργώ ως ένας άτυπος δημοτικός σύμβουλος. Μέτρησα τις αντοχές μου και κατάλαβα τις απαιτήσεις που ζητά από εμένα η ενασχόληση μου με τα κοινά. Άντεξα λοιπόν και συνεχίζω. Για τη Βάσω ας της δώσουμε στην ίδια το βήμα να απαντήσει.
ΒΣ : Νομίζω ότι η παρουσία του συντρόφου στην ζωή ενός ζευγαριού μετριέται με τις ανάσες που μοιράζονται και όχι απόλυτα με τον χρόνο που ζούνε μαζί. Η σχέση δεν είναι φυλακή. Ο Βαγγέλης όπου χρειάστηκε για την ζωή μας και για τους ανθρώπους μας ήταν και είναι πάντα παρών. Προσωπικά δεν θα του έβαζα εμπόδια για αυτή του την επιλογή. Επίσης σε πάρα πολλά που συμμετέχει είμαι δίπλα του”.

 

16. Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα ζητούσατε από τους ψηφοφόρους του Αγίου Δημητρίου να ψηφίσουν εκ νέου την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου κι εσάς φυσικά;

“ΒΤ : ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΡΓΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Όπως και το 2019 έτσι και τώρα θα καταθέσουμε το πρόγραμμα μας στην κρίση του λαού του Αγίου Δημητρίου . Με τρόπο ξεκάθαρο , κοστολογημένο και προσαρμοσμένο στην νέα εποχή που ζούμε . ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ μας , γιατί η ίδια η Πόλη μας φανερώνει τις αλλαγές που ζητάει . Δεν θα γκρεμίσουμε την Πόλη για να φτιάξουμε μια Ονειρούπολη . Και ούτε η άσκηση της Δημοτικής εξουσίας είναι ένα επεισόδιο στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» , για να δοκιμαστούν μάγοι και ζογκλέρ . Ο κόσμος ζητάει ο δήμος να κυβερνηθεί και καμία στάχτη στα μάτια του δεν θα τον τυφλώσει . Εγγυητής για όλο αυτό είναι η δήμαρχός μας η ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ . Για την προσωπική μου επιτυχία δεν θα πω περισσότερα . Εσύ αγαπητέ μου συμπολίτη που διαβάζεις αυτή την συνέντευξη , έχεις καταλάβει το ποιόν του γράφοντος . Ο καθένας από εσάς έχει τέσσερεις ψήφους . Ζητώ την τέταρτη ψήφο σας για να βρεθώ με την δική σας δύναμη παρών στην επόμενη δημαρχιακή περίοδο . Δεν με νοιάζει να είμαι σημαντικός για τον τόπο μου , χρήσιμος θέλω να είμαι , γιατί μπορώ και γιατί γίνΕΤαι !!!”.

17. Τι είναι αυτό που έχει η Μαρία Ανδρούτσου σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς αντιπάλους της, το οποίο δεν έχουν εκείνοι; Την κάνει να ξεχωρίζει, και την επιλέγετε για να συμπορευτείτε στον κοινό αυτοδιοικητικό αγώνα για το καλό της πόλης;

“ΒΤ : Κύριε Τριάντη η δημαρχός μας η Μαρία Ανδρούτσου είναι μια μεγάλη φυσιογνωμία στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Γεννήθηκε , μεγάλωσε , ζει και ηγείται αυτής της πόλης για 13 συναπτά έτη . Έχοντας ως μέντορα τον αείμνηστο και άξιο πατέρα της Δημήτρη Ανδρούτσο η Μαρία μας μπολιάστηκε με κανόνες αξιοσύνης και δημοκρατίας . Η απόλυτη γνώση για την πόλη , η ικανότητα να διαμορφώνει αίσθημα ασφάλειας και συνεργασίας με τους συνεργάτες της αλλά και με τους πολίτες είναι μια βαριά «προίκα» . Η Μαρία είναι ΗΓΕΤΗΣ . Νοιώθεις απόλυτα ασφαλής όταν καθοδηγείσαι από τον άνθρωπο που ξέρει πως , πότε , που και με ποιους αλλάΖΕΙΣ την ΠΟΛΗ”.

18. Τι σας συναρπάζει και σας εξιτάρει σε έναν άνθρωπο και ιδίως σε ένα πολιτικό πρόσωπο;

ΒΤ : Η απλότητά του. Η μνήμη του. Η αξία της παρουσίας του για όλους τους απόντες που εκπροσωπεί. Η διάθεσή του να βρίσκει λύσεις. Η εντιμότητα του να λύνει διαφορές . Ένας σύγχρονος πολιτικός πρέπει να έχει όραμα. Το όραμα δημιουργεί και τους στόχους. Και οι στόχοι ζητούν την στρατηγική τους για να γίνουν πραγματικότητα. Στον πολιτικό και στην πολιτική όλα σχετίζονται με την οπτική που έχεις. Αν δεν βλέπεις που θέλεις να πας , θα πηγαίνεις συνέχεια μόνο εκεί που βλέπεις”.

19. Πως σχολιάζετε την συγκρότηση του ψηφοδελτίου που συμμετέχετε;

ΒΤ : Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης για την Δημοτική Κίνηση “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ, Συμμετέχουμε – Ενώνουμε”. Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από 45 άνδρες και 42 γυναίκες (43 μαζί τη Δήμαρχο, δηλαδή παρά ένα 50%-50%), 20 που έχουν ηλικία μικρότερη των 40 ετών και 47 που συμμετέχουν μαζί μας για πρώτη φορά. Είναι ένα καθαρά αυτοδιοικητικό, τοπικό, δημοκρατικό ψηφοδέλτιο που φέρνει την σφραγίδα και την ικανότητα της Δημάρχου μας Μαρίας ¨Ανδρούτσου να συνθέτει και να ενώνει. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό, ίσος μεταξύ ίσων”.

20. Οι φιλοδοξίες του Βαγγέλη Τσιότρα μέχρι που φτάνουν;

ΒΤ : Οι φιλοδοξίες μου δεν έχουν ταβάνι. Πάνω όμως και από αυτές πιο σημαντικό για μένα είναι η υστεροφημία μου. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια σκυταλοδρομία μαραθωνίου. Άνθρωποι ήρθαν, άνθρωποι έφυγαν και η ζωή συνεχίζεται με παρόντες και απόντες. Θέλω να είμαι κομμάτι αυτής της αλλαγής στη πόλη μου. Και όταν με το καλό τα χρόνια περάσουν και μαζί με την Βασιλική περπατάμε αυτά τα μέρη ξανά , να βλέπω και να θυμάμαι . ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ !!!

21. Υπάρχει κάτι άλλο κύριε Τσιότρα που θα θέλατε να συμπληρώσετε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας; Για την οποία θα ήθελα φυσικά να σας ευχαριστήσω.

ΒΤ : Κύριε Τριάντη εμείς σας ευχαριστούμε για την γωνία έκφρασης λόγου που μας δίνετ . Συντελείτε σπουδαίο ρόλο στην ενημέρωση των συμπολιτών μας με τα δίκτυα ενημέρωσης που διαθέτετε. Είστε και εσείς επί πολλά χρόνια αγωνιστής δημοσιογράφος και γνωρίζετε από πρώτο χέρι την «πιάτσα» και από την καλή της και από την ανάποδη. Εύχομαι με υγεία και χαρά να λειτουργήσουμε αμφότεροι για το καλό της πόλης που ζούμε και αγαπάμε. Ο κόσμος αλλάζει από το παράδειγμα μας και όχι από την γνώμη μας. Επιθυμώ με την στήριξη του κόσμου στο πρόσωπο μου, να γίνω ο Σύμβουλος που θα χρειαζόταν να έχει. Θα εξακολουθώ να δουλεύω με την σιωπή μου και θα αφήνω να κάνουν θόρυβο οι επιτυχίες μου , γιατι κι έτσι γίνΕΤαι !!!
Με την ΜΑΡΙΑ για την ΝΙΚΗ

ΒΣ : Αγαπητέ Βασίλη σε ευχαριστούμε και εγώ προσωπικά περισσότερο για την ευκαιρία που μου έδωσες να εκφραστώ . Ο Βαγγέλης είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος με μια μαγεία πράξεων και λόγων που πράγματι μεταμορφώνει την ζωή των ανθρώπων που τον γνωρίζουν . Όσοι θα τον στηρίξουν θα τα νοιώσουν σε υπερθετικό βαθμό. Εύχομαι υγεία σε όλους μας και την νίκη για να αλλάΞΕΙ η ΠΟΛΗ περισσότερο με την ΜΑΡΙΑ της καρδιάς μας !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ