25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Μπεκρής: “Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας”. Τι αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου

Μπεκρής: “Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας”. Τι αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου

Μπεκρής: “Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας”. Τι αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου. Οι λεπτομέρειες.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

 

Μπεκρής: “Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας”

 

 

Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Παπατριανταφύλλου, όταν ο τελευταίος το 2019, αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία της παράταξης “ΑγαΠάμε την πόλη μας” και να διεκδικήσει τη δημαρχία του Αγίου Δημητρίου. Ο Κώστας Μπεκρής, περί ου ο λόγος, ανήκει στους πυρήνες της παράταξης, τα ιδρυτικά της στελέχη, οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου  την ξεκίνησαν και προχώρησαν στο δυνάμωμά της.

Στη συνέντευξή του στο Brahaminews.gr ο κ. Μπεκρής τοποθετήθηκε σε πολλά θέματα, κάνοντας την κριτική και το σχολιασμό του επί παντός επιστητού. Και αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του προγράμματος της παράταξης του. Τόνισε επίσης τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου να στηρίξουν τόσο τον ίδιο, όσο και την παράταξη. Τέλος, μας αποκάλυψε γιατί ο κόσμος τον αποκαλεί “Πρόεδρο”…

Δίνουμε το λόγο στον ίδιο. Ας απολαύσουμε την αποκαλυπτική του συνέντευξη:

 

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr1.jpg

1. Ποιος είναι ο Κώστας Μπεκρής εκτός αυτοδιοικητικών ασχολιών; Μιλήστε μας για εσάς. Οικογένεια, σπουδές, επάγγελμα, ελεύθερος χρόνος, χόμπι κλπ.

 

“Κύριε Τριάντη, καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Ποιος είναι ο Κώστας Μπεκρής? Ο Κώστας Μπεκρής είναι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Γεννήθηκα το 1972 στον Άγιο Δημήτριο και από τότε έως και σήμερα είμαι κάτοικος Αγίου Δημήτριου. Φοίτησα στο 1ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο (Ιστορικό στρογγυλό). Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο 1ο ΤΕΛ Αγίου Δημητρίου με την ειδικότητα του ηλεκτρονικού. Είμαι παντρεμένος με την Ράνια Μιστίλογλου και έχουμε μια κόρη την Κατερίνα η οποία σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι ως έφορος στην ομάδα Βόλεϊ του Ηρακλή Αγίου Δημητρίου και οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι να παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, να παίζω μπιλιάρδο και να ασχολούμαι με τον μοντελισμό”.

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr2.jpg

2. Γιατί αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Γιώργου Παπατριανταφύλλου;

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr3.jpg mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr4.jpg

“Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση ήταν η στασιμότητα που υπάρχει στην πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο τα τελευταία χρόνια. Θυμάμαι πράγματα στην καθημερινότητα τα οποία έχουν παραμείνει όπως ήταν πριν από είκοσι χρόνια και δεν έχουν αλλάξει.

Η επιλογή μου να συμπορευτώ και να στηρίξω τον Γιώργο, αποφασίστηκε την μέρα που ιδρύθηκε η Κίνηση Πολιτών (Ιούνιο 2019) “ΑγαΠάμε την πόλη μας’’ το Άγιο Δημήτριο και αυτό γιατί με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο στο Όραμα του για μια σύγχρονη Πόλη”.

 

3. Θεωρείτε ότι ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου έχει ιδιαίτερες ικανότητες έναντι των αυτοδιοικητικών του αντιπάλων; Τι έχετε να πείτε για την αρχηγό της παράταξης;

 

“Ναι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχει ένα σημαντικό προβάδισμα και ιδιαίτερες ικανότητες έναντι των αντιπάλων του. Κύριε Τριάντη να σας θυμίσω ότι, ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου έχει αποδείξει ότι είναι πιο μπροστά από τους αντιπάλους του με το έργο του. Μην ξεχνάμε ότι είναι τέσσερα χρόνια στους δρόμους της πόλης μας καταγράφοντας τα προβλήματα της. Εξάλλου ο Γιώργος είναι ένας έμπειρος και χαρισματικός Άνθρωπος!!”.

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr6.jpg

4. Έχετε ασχοληθεί και άλλη φορά με την αυτοδιοίκηση;

 

“Όχι δεν είχα την τύχη να ασχοληθώ παλαιότερα με την αυτοδιοίκηση, καθώς δεν υπήρχε κάποια παράταξη η οποία να αντιπροσωπεύει τις απόψεις μου”.

 

5. Γιατί στις συναναστροφές σας με τον κόσμο σας αποκαλούν “πρόεδρε”;

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr7.jpg

“Όπως σας προανέφερα παραπάνω όλοι με προσφωνούν ‘’Πρόεδρε’’ όταν με δουν. Θα γνωρίζετε ασφαλώς την ετυμολογία της λέξης. Πρόεδρος ονομάζεται ο επικεφαλής μιας ομάδας προσώπων.

Για εμένα η προσφώνηση ‘’Πρόεδρος’’ είναι μια λέξη την οποία μου την ‘’κόλλησε’’ ο αγαπημένος μου φίλος και coach Παναγιώτης Σαινίδης το 2009 πάνω σε μια στιγμή κεφιού και η οποία αναφερόταν σε μια παλιά διαφήμιση στην τηλεόραση, της τότε WIND.

Για εμένα και τους φίλους μου η λέξη ‘’Πρόεδρε’’ σημαίνει: ο Άνθρωπος που θα συντονίσει και θα καλέσει – ενεργοποιήσει την παρέα για την συνάντηση, ο οργανωτής με λίγα λογία. Αυτός λοιπόν είναι ‘’ο Προεδρος’’ ο Κώστας Μπεκρής #ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ”.

 

6. Ποια λέξη σας ταιριάζει. Άγιο Δημήτριος ή Μπραχάμι και γιατί;

 

“Και οι δυο λέξεις, γιατί αντιπροσωπεύουν δυο διαφορετικές εποχές. Βλέπω κάποιους να δυσφορούν όταν ακούν ότι κάποιος είναι από το Μπραχάμι! Εγώ πάλι όταν με ρωτούν που μένεις? Απαντώ: Είμαι Μπραχαμιώτης και το λέω με υπερηφάνεια.

Το Μπραχάμι κύριε Τριάντη ιστορικά ήταν ένα ‘’χωριό’’ το γνωρίζετε καλά, το οποίο εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πόλη, τον Άγιο Δημήτριο. Μαζί με τον Γιώργο θέλουμε τον Άγιο Δημήτριο να τον πάμε στο επόμενο επίπεδο και να λένε όλοι οι όμοροι δήμοι, γιατί να μην γίνουμε σαν Άγιο Δημήτριο. Με λίγα λόγια αναβάθμιση στην ποιότητα της πόλης μας και της ζωής μας. Το σίγουρο είναι ένα, ότι και τα δυο τοπωνύμια είναι χαραγμένα μέσα στην καρδιά μου”.

mpekris-oi-tesseris-vasikoi-pylwnes-toy-programmatos-mas-ti-apokalyptei-sti-synenteyxi-toy-oypopsifios-dimotikos-symvoylos-me-ton-giwrgo-papatriantafylloy-brahaminewsgr8.jpg

7. Γιατί αγαπάτε την πόλη αυτή και αγωνίζεστε για την αναβάθμισή της;

 

“Όπως προανέφερα έχω γεννηθεί εδώ και η αγάπη μου, όπως και το όνομα της παράταξης μας ‘’ΑγαΠάμε την Πόλη μας’’, είναι συνυφασμένη στο να καταφέρουμε με νέες ιδέες να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και της καθημερινότητας μας στην πόλη μας. Δίνοντας αξία στην πόλη σου, δίνεις αξία στους δημότες της. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο ελπίζω ότι θα το κερδίσουμε!”.

 

8. Πως νομίζετε ότι ψηφίζουν οι πολίτες της πόλης; Κατά συνείδηση ή με κάποιο άλλο κριτήριο; Σας σταματούν στο δρόμο για ν’ ανταλλάξετε απόψεις; Τι σας λένε;

 

“Βλέπουμε ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές υπάρχει μια βουβή ψήφος διαμαρτυρίας, η αποχή! Αυτό δεν βοηθάει την κατάσταση.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν σχέση σε καμία περίπτωση με τις πολιτικές πεποιθήσεις και τα κόμματα. Οι δημότες κατά την προσέλευση τους στις κάλπες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το καλό της πόλης τους!

Με λίγα λόγια, ψηφίζουμε για να λυθούν τα προβλήματα, ψηφίζουμε για να μπει μια τάξη στις δημοτικές υπηρεσίες, ψηφίζουμε για τους νέους, ώστε να μην εγκαταλείπουν την πόλη μας, ψηφίζουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας.

Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια που γυρίζουμε τις γειτονίες σε όποια περιοχή του δήμου μας και αν έχω βρεθεί, οι δημότες μας τονίζουν το ίδιο πράγμα. Είμαστε ξεχασμένοι από την δημοτική αρχή. Γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα και αρκετά παράπονα”.

 

9. Θα ήθελα την τοποθέτησή – κριτική σας με μία λέξη για το καθένα πολιτικό πρόσωπο

του δήμου.

 

Μαρία Ανδρούτσου…

Χρήστος Πρεκετές…

Γιώτα Δήμου…

Στέλιος Μαμαλάκης…

Γιώργιος Παπατριανταφύλλου…

 

Μαρία Ανδρούτσου – Κουρασμένη.

Χρήστος Πρεκετές – Γιατρός.

Γιώτα Δήμου – Αγωνίστρια.

Στέλιος Μαμαλάκης – Εκπαιδευτικός.

Γιώργιος Παπατριανταφύλλου – Οραματιστής.

 

10. Τι σας συναρπάζει και σας εξιτάρει σε έναν άνθρωπο και ιδίως σε ένα πολιτικό πρόσωπο;

 

“Ο πολιτικός = άνθρωπος άρα θα πρέπει να λέει αλήθειες και να έχει την ικανότητα να σε φέρει κοντά του με την καθαρότητα της ψυχής του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα.

 

11. Πως θα σχολιάζατε τα έργα της πόλης. Όπως την Αγίου Δημητρίου, το γήπεδο, τον Ασύρματο και γενικά για όλες τις δραστηριότητες;

 

“Αναφέρατε τρία σημαντικά έργα από τα όποια η Αγίου Δημητρίου σαν έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην μετακίνηση των δημοτών”.

 

Το Πάρκο Ασυρμάτου το οποίο αν θυμάμαι καλά, έχει παραχωρηθεί στον δήμο μας από το 2016 και έως τώρα εν έτει 2023 έχουμε μείνει μόνο στα σχέδια της ανάπλασης του και στο κάδρο που υπάρχει στο δημαρχείο μας!!

Για το Δημοτικό στάδιο του Αγίου Δημητρίου θα ήθελα να πω το εξής. Πέντε χρόνια ήταν ‘’χωράφι’’ (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό μου) και ξαφνικά μέσα σε τρεις μήνες και λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκε. Μην ξεχνάμε ότι το ταρτάν του στίβου είναι μέσα στο Στάδιο μας και είναι σε άθλια κατάσταση. Άρα μιλάμε για την επισκευή του 50% του έργου.

Τέλος θα σας υπενθυμίσω ότι και το έργο του κολυμβητηρίου το οποίο έχει ανακοινωθεί το 2010 και έχει μείνει και αυτό στα χαρτιά!

Ερωτώ λοιπόν, δεν σας κάνει εντύπωση? Θεωρώ όπως και οι περισσότεροι δημότες του δήμου μας ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά”.

 

12. Τι είναι αυτό που λείπει από τον Άγιο Δημήτριο και πιστεύετε ότι μπορείτε και με τη δική σας νέα συμμετοχή στα δρώμενα του δήμου να βοηθήσετε στην αναβάθμιση της πόλης; Και όχι μόνο αλλά και η παράταξή σας;

 

“Αυτό που λείπει από την πόλη μας και είναι πολύ σημαντικό, είναι οι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και μια σωστή ποιότητα ζωής. Το ανέφερα και πριν. Η αξία της πόλης απέναντι στον δημότη του Αγίου Δημητρίου.

Αναβάθμιση λοιπόν είναι:

  • O Led φωτισμός με εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%.
  • Η καθαριότητα. Κάδοι σωστοί, λειτουργικοί και καθαροί.
  • Περισσότερα πάρκα οικογένειας και χώροι αναψυχής, (περισσότεροι τόνοι δροσιάς και ξεκούρασης δηλαδή).
  • Αθλητικοί χώροι και βέβαια η κίνηση στους δρόμους της πόλης μας με σωστή σχεδίαση του Κ.Ο.Κ και του ΣΒΑΚ.

 

13. Αν εκλεγείτε διοίκηση, από ποιο πόστο πιστεύετε ότι μπορεί εσείς να βοηθήσετε;

 

“Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Εάν επιλέξουν οι δημότες την παράταξη ‘’ΑγαΠάμε την πόλη μας’’ και τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου η απόφαση αυτή θα παρθεί από τον Γιώργο. Εγώ όπου μου ζητηθεί θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις”.

 

14. Τι έχετε να πείτε για τη διοίκηση της Μαρίας Ανδρούτσου;

 

“Την κυρία Ανδρούτσου δεν θα την κρίνω εγώ αλλά οι πολίτες, απλά θα πω ότι δεκατρία χρόνια είναι πολλά και χρειάζεται μια ανανέωση στην διοίκηση του δήμου με νέους ανθρώπους”.

 

15. Πως θα κρίνατε το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πόλη μας;

 

“Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν γιατί ο καθένας θα είχε τους λόγους του για να ασχοληθεί με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει όμως για να ασχοληθεί κάποιος να γνωρίζει, ότι θα έχει χρέος απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. Να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τους συνανθρώπους μας.

Ένας από τους λόγους που επέλεξα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση ήταν το υψηλό επίπεδο του Γιώργου και των στενών συνεργατών του”.

 

16. Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα ζητούσατε από τους ψηφοφόρους του Αγίου Δημητρίου να ψηφίσουν την παράταξή σας κι εσάς φυσικά;

 

“Η παράταξη μας ‘’ΑγαΠάμε την πόλη μας’’ τον Άγιο Δημήτριο τέσσερα χρόνια τώρα έχει καταθέσει πρόγραμμα, έχει Όραμα και πάθος. Είναι διπλά στον δημότη και τα προβλήματα του. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το Ανέφερα και στην παρουσίαση μου ‘’Θα είμαστε ΕΞΩ στον δρόμο και μετά’’.

Πιστεύω ότι αν με στηρίξουν οι δημότες και εκλεγώ θα μπορέσω να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό κίνητρο”.

 

17. Υπάρχει κρυφός άσος στην παράταξη του Γιώργου Παπατριανταφύλλου που ενδεχομένως να τον αποκαλύψει παραμονές των εκλογών για να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία και να την κερδίσει;

 

“Κύριε Τριάντη κρυφούς άσσους δεν είχαμε ποτέ αλλά αν υπάρξει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο θα συζητηθεί στην παράταξη μας μετά την κάλπη της πρώτης Κυριακής στις 08/10/2023″.

 

18. Κύριε Μπεκρή ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να συμπληρώσετε ολοκληρώνοντας;

 

“Εγώ σας Ευχαριστώ κ. Τριάντη για την πρόσκληση και για την δυνατότητα που μου δώσατε να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Να συμπληρώσω κάτι τελευταίο. Στην περίπτωση που εμπιστευτούν οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου την παράταξη μας και εμένα προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζουν ότι θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ για να βελτιώσω την καθημερινότητα μας. Διορθώνουμε τα λάθη συνεχίζουμε ότι καλό έχει γίνει”.

 

 

ΑγαΠάμε την Πόλη μας

 

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

Αγίου Δημητρίου

 

Μπεκρής Κωνσταντίνος

#ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ