25 Απριλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γεμελάς: “Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη”. Η απάντηση για το dabate

Γεμελάς: “Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη”. Η απάντηση για το dabate

gemelas-theloyme-na-dwsoyme-taytotita-stin-poli-i-apantisi-gia-to-dabate-brahaminewsgr.jpg

Γεμελάς: “Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη”. Η απάντηση για το dabate. Όλη η συνέντευξη.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Γεμελάς: “Θέλουμε να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη”

 

1. Πόσα χρόνια ασχολείστε με την τοπική αυτοδιοίκηση; Μιλήστε μας για τη διαδρομή σας στο χώρο αυτό;

 

“Με τα τοπικά προβλήματα της πόλης μας ασχολούμαι τα τελευταία 6 χρόνια. Ως πρώην ψηφοφόρος της παράταξης Ανδρούτσου επί 2 θητείες της, ως δήμαρχος και μια ως υποψήφια βουλευτής. Όμως δυστυχώς όταν βλέπεις μια στασιμότητα στο δήμο μας σε πολλά πράγματα και αδιαφορία πολλές φορές, όταν πας και μιλάς στους ανθρώπους τής διοίκησης για κάποια θέματα και σε αντιμετωπίζουν αρκετές φορές με αλαζονεία και κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα, τότε λες κάτι πρέπει να γίνει. Παλαιότερα όσο εργαζόμουν στις αστικές συγκοινωνίες είχα ασχοληθεί λίγο με τα κοινά και είχα κατέβει ως υποψήφιος συνδικαλιστής με την ΠΑΣΚΕ όπου ήμουν μέλος μέχρι το 2010”.

 

2. Μιλήστε μας για εσάς. Που γεννηθήκατε; Την οικογένειά σας, τα χόμπι σας…

“Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο, γέννημα θρέμμα και συγκεκριμένα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου έμενα στην οδό Πλούταρχου, μετά στην περιοχή του κέντρου στην οδός Αττάλου. Και από το 1987 ζω στο 6ο διαμέρισμα. Είμαι παντρεμένος με 2 παιδία πού φοιτούν στο 2 γυμνάσιο και όσο μπορώ αθλούμαι, τρέξιμο, μπάσκετ και ποδήλατο. Έχω δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2004 έως το 2021 εργαζόμουν ως οδηγός στις Αστικές συγκοινωνίες. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζομαι στην ΕΥΔΑΠ. Έχω διατελέσει πρόεδρος στο σύλλογο Μεσσαριτών Ικαρίας μίας και η καταγωγή μου είναι από αυτό το όμορφο νησί, και είμαι αντιπρόεδρος στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο 2 γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου”.

 

3. Τι έχετε να πείτε για την πόλη και την ανάπτυξή της; Μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο; Και σε ποιους τομείς;

“Η πόλη μάς μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στην επιχειρηματικότητα αλλά το πιο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας. Να είναι πιο καθαρή, πιο προσβάσιμη και πρέπει να γίνει και να δώσουμε βάρος στην ανακύκλωση, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα έσοδα ως δήμος. Επίσης στα σχολεία πρέπει να δώσουμε βάρος ώστε ειδικά γυμνάσια και λύκεια να έχουν ότι τα περισσότερα σχολεία τόσο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλους δήμους ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα βοηθήσει τούς μαθητές”.

 

4. Μιλήστε μας για τα πιο ισχυρά σημεία της παράταξής σας στο πρόγραμμά σας

“Τα πιο ισχυρά σημεία του προγράμματος μάς είναι η δημιουργία ενός κέντρου πού θα είναι η ταυτότητα τής πόλης μας. Οι προτάσεις μας για το πάρκο Ασυρμάτου και για το ρέμα τής Πικροδάφνης αλλά και οι προτάσεις μας για την καθαριότητα της πόλης μας πού είναι πολύ πίσω, που δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και μηχανήματα τα οποία θα βοηθήσουν και θα κάνουν πιο εύκολη την δουλειά των εργαζομένων και παράλληλα με αυτό το τρόπο θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης μας και θα είναι πιο καθαρή”.

gemelas-theloyme-na-dwsoyme-taytotita-stin-poli-i-apantisi-gia-to-dabate-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

5. Σε ποιο τομέα πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς να συνεισφέρετε περισσότερο και να βοηθήσετε στην αυτοδιοίκηση, αν η παράταξή σας εκλεγεί διοίκηση κι εσείς δημοτικός σύμβουλος;

“Σαν άνθρωπος επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω, σε όποιο τομέα και να με βάλει θα βοηθήσω και θα συμβάλω ώστε να πετύχω και να βοηθήσω την πόλη μου. Θεωρώ ότι έχω πολλές ιδέες και προτάσεις για να γίνει ο δήμος Αγίου Δημητρίου καλύτερη πόλη, γιατί το αξίζουμε όλοι μας”.

6. Γιατί αποφασίσατε να μεταπηδήσετε από την παράταξη του Χρήστου Πρεκετέ σ’ αυτή του Στέλιου Μαμαλάκη;

 

“Στις προηγούμενες εκλογές είχα κατέβει με τον κύριο Πρεκετέ. Η απόφαση μου να ενταχθώ στον κύριο Μαμαλάκη ήταν διότι θεωρώ ότι δεν έκανε ως αντιπολίτευση αυτά που έπρεπε. Ήταν απών από τα καθημερινά προβλήματα τής πόλης μας και τις γειτονιές και θεωρώ ότι η πόλη μάς χρειάζεται ένα καινούργιο άνθρωπο πού θα δώσει μια νέα δυναμική και αέρα. Θεωρώ ότι δοκιμάστηκε επί 2 εκλογικές αναμετρήσεις”.

 

 

7. Θα ήθελα την τοποθέτησή – κριτική σας με μία λέξη για το καθένα πολιτικό πρόσωπο του δήμου.
Μαρία Ανδρούτσου…
Χρήστος Πρεκετές…
Γιώτα Δήμου…
Στέλιος Μαμαλάκης…
Γιώργιος Παπατριανταφύλλου…

“Ανδρούτσου: κούραση. Πρεκετές: γιατρός. Δήμου: δυναμισμός. Μαμαλάκης: ΜΕΛΛΟΝ. Παπατριανταφύλου: επικοινωνιολόγος”.

 

8. Πόσο σας στηρίζει η οικογένειά σας για ν’ ασχοληθείτε με τα πολιτικά δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης;

“Η οικογένεια μου σέβεται τις επιλογές μου. Πάντα συζητάμε και με στηρίζουν μέχρι εκεί που μπορούν και θέλουν να νιώθουν ότι είμαι καλά εγώ και η οικογένεια μου”.

9. Γιατί ζητάτε από τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου να ψηφίσουν την παράταξή σας κι εσάς προσωπικά;

 

“Θεωρώ ότι όλα αυτά τα 13 χρόνια έχουν γίνει λίγα πράγματα για τόσο καιρό στο τιμόνι της διοίκησης. Έχουν γίνει πολλά λάθη και γενικά πιστεύω ότι ο κύκλος τους έκλεισε. Δεν υπονομεύω το έργο της, σε κάποιους τομείς έχει δουλέψει όπως τα πολιτιστικά, όσο αφορά τούς παιδικούς σταθμούς. Έχουν γίνει κάποια έργα όπως στο Μεσονήσι και πέριξ του ΜAll αλλά έχουν γίνει και αστοχίες. Ζητάμε λοιπόν την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών μας για να παλέψουμε για τα αυτονόητα, για την καθαριότητα που δεν είναι όπως θέλουμε, να κάνουμε αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού κυκλοφοριακού, να μπει επιτέλους φωτισμός led, να μπορέσουμε να κάνουμε επιδιόρθωση πεζοδρομίων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Και πρέπει επιτέλους να γίνονται σωστά μελετημένα έργα, με σειρά. Ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης για να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει. Ζητάμε την ψήφο για να χτίσουμε εμπιστοσύνη, να γίνουμε εμείς για εσάς και εσείς για εμάς και όλοι μαζί να οραματιστούμε την πόλη που θέλουμε. Όλοι οι όμοροι δήμοι γύρω μας είναι πάντα 10 βήματα μπροστά. Εξάλλου πάντα μια αλλαγή στην στασιμότητα Παλεύουμε… Διεκδικούμε… Για μια πόλη που μάς αξίζει… Για μια πόλη με αξιοπρέπεια… Για μία πόλη καλύτερη, ανθρώπινη, φιλική, καθαρή μα πάνω από όλα για τον Άγιο Δημήτριο πού θέλουμε να είναι όμοια και αξία με άλλους όμορους δήμους, θέλουμε να είμαστε εμείς για εσάς και εσείς για εμάς, γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ και θα το καταφέρουμε….Δεν θα πούμε πολλά λόγια γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ούτε θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια… Όμως αυτό που υποσχόμαστε είναι πολύ δουλειά, χαμηλά το κεφάλι, δίπλα σας στα προβλήματα και όλοι μαζί να πετύχουμε για το αύριο και το καλύτερο δυνατό “ΜΕΛΛΟΝ” του δήμου μας. Δώστε μας τη στήριξη σας, την εμπιστοσύνη σας, για να δουλέψουμε σωστά για το καλύτερο δυνατό του Αγίου Δημητρίου. Εξάλλου πάντα μια αλλαγή στην στασιμότητα φέρνει ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο αποτέλεσμα ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ”.

10. Τι σας συναρπάζει και σας εξιτάρει σε έναν άνθρωπο και ιδίως σε ένα πολιτικό πρόσωπο;

“Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα δεν κοιτάζω χρώματα και κόμματα αρκεί να μού κάνει σαν άνθρωπος. Με τα πολιτικά πρόσωπα δεν ασχολούμαι”.

11. Θα θέλαμε να μας κάνετε την κριτική σας στα έργα της πόλης και ειδικά αυτά για τα οποία γίνεται ιδιαίτερος ντόρος τον τελευταίο καιρό. Αγίου Δημητρίου, γήπεδο, Ασύρματο…

“Για τα έργα θα κρίνουν οι πολίτες. Φαντάζομαι ότι όλοι οι πολίτες που μένουμε ειδικά στο κομμάτι που έγιναν τα έργα, θέλαμε και πεζοδρόμια και φωτισμό όμως έχουν γίνει πολλά λάθη στο σχεδιασμό τής μοναδικής κεντρικής λεωφόρου. Η νησίδα θα μπορούσε να γίνει τμηματική και να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και ανοίγματα ώστε τόσο οι κάτοικοι να μπορούν να πάνε στα σπίτια τους χωρίς να κάνουν κύκλους και σε περίπτωση ατυχήματος η βλάβης να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ειδικά στο κομμάτι μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Αγίου Κωσταντίνου έως Πόντου. Εκεί δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα διότι από 2 λωρίδες έγινε μία ειδικά στους κόμβους πού έστριβαν είτε προς Αγίας Βαρβάρας είτε προς Πόντου. Όσο αφορά το γήπεδο, ας κρίνουν οι ομάδες που τόσα χρόνια το στερήθηκαν και είμαστε τυχεροί που 2 φορές χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια, ειδάλλως θα είχε παραμείνει σε αυτή την κατάσταση. Όσο αφορά τον Ασύρματο και ποιος πολίτης η δημοτική παράταξη δεν θέλει να γίνει ένα πάρκο πρότυπο, προσβάσιμο και επισκέψιμο για όλους τους πολίτες του δήμου μας και όχι μόνο. Το Μέλλον θα δείξει”.

12. Το επίπεδο των ασχολούμενων με την τοπική αυτοδιοίκηση στον Άγιο Δημήτριο, πως το κρίνετε;

Όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι μπορούν να προσφέρουν ανεξαρτήτως ηλικία η επάγγελμα η από ποιο χώρο προέρχονται αρκεί να υπάρχει θέληση όρεξη και αγάπη για προσφορά για την πόλη μας”.

13. Πως κρίνετε το γεγονός ότι δυο πολιτικές παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία της πόλης ανήκουν στην ίδια παράταξη της ΝΔ κι έχουν διαφορετικές πορείες, αποτελώντας διαφορετικό δίπολο. Η παράταξή σας δηλαδή κι αυτή του Χρήστου Πρεκετέ. Διχάζετε τους δεξιούς ψηφοφόρους; Αυτό δεν δίνει πλεόνασμα νίκης στις άλλες παρατάξεις κι ενδεχομένως της κυρίας Ανδρούτσου;
Θα συμπράξετε στο δεύτερο γύρο με την παράταξη του κυρίου Πρεκετέ, αν φτάσουμε στο δεύτερο γύρο, για να διεκδικήσετε τη δημαρχία μαζί κι αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

“Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει από ποιο χρώμα ή πολιτικό κόμμα προέρχεται ο εκάστοτε υποψήφιος δήμαρχος. Με ενδιαφέρει τι μπορεί να προσφέρει ως δήμαρχος για να γίνει καλύτερη η πόλη μας σε όλους τους τομείς. Το αν θα συμπράξουμε και με ποιες προϋποθέσεις, και με ποιόν θα γίνει μετά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου”.

14. Αν η παράταξή σας δεν κερδίσει την δημαρχία κι εσείς δεν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος θα εγκαταλείψετε την ενασχόλησή σας με την αυτοδιοίκηση;

“Είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω και θα το αποφασίσω με την οικογένεια μου”.

 

15. Ποια είναι η τοποθέτηση σας να μη συμμετέχει η παράταξη σας στο debate για τον Ασύρματο;

 

“Θεωρώ ότι το debate πού διοργάνωσε ο σύλλογος Ασύρματου πού τα περισσότερα μέλη είναι ενεργά μέλη και υποψήφιοι της παράταξης Ανδρούτσου, χωρίς να έχουν δώσει τόσο καιρό στοιχεία στην παράταξη μας για τα θέματα που αφορούσαν τη συνάντηση αυτή ή να πάμε να μιλήσουμε για το κολυμβητήριο πού ήδη έχουν γίνει οι μελέτες, έχουν εκδοθεί οι άδειες. Πιο πολύ μου φαίνεται για απολογισμό της διοίκησης πάρα για debate. Το πρόγραμμα μας αναφέρει βασικούς κορμούς πού θέλουμε να κινηθούμε, και όσο αφορά όλους αυτούς που λένε ότι θέλουμε να βάλουμε εισιτήριο εισόδου για να μπουν στον Ασύρματο είναι λάσπη. Μια επίσκεψη στο πάρκο Νιάρχος πιστεύω ότι θα λύσει πολλές απορίες το πώς είναι τα σύγχρονα πάρκα”.

 

16. Κλείνοντας τη συνέντευξή μας κύριε Γεμελά, αφού σας ευχαριστήσω, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θέλετε να προσθέσετε και κάτι ακόμη.

 

“Ο δήμος Άγιου Δημητρίου έχει 48.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μόνο 20.000 συμμετείχαν. Κάποιοι αποφάσισαν για τους υπόλοιπους. Καλώ όλους τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, να σκεφτούν τι έχει αλλάξει στην πόλη μας τα τελευταία 13 χρόνια η αν δεν έχει αλλάξει, αν τούς αρέσει η πόλη μάς και να ψηφίσουν αυτό που θέλουν. Μην γυρίσετε την πλάτη στον ΜΕΛΛΟΝ τής πόλης μας, μην υποθηκεύσετε το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας”.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOIK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ