19 Μαΐου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Κωνσταντίνου: “Οι δημότες ψηφίζουν Ανδρούτσου γιατί δεν ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους”. Συνέντευξη για όλους και για όλα

Κωνσταντίνου: “Οι δημότες ψηφίζουν Ανδρούτσου γιατί δεν ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους”. Συνέντευξη για όλους και για όλα

kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg3_.jpg.jpg

Κωνσταντίνου: “Οι δημότες ψηφίζουν Ανδρούτσου γιατί δεν ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους”. Συνέντευξη για όλους και για όλα. Οι λεπτομέρειες.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Κωνσταντίνου: “Οι δημότες ψηφίζουν Ανδρούτσου γιατί δεν ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους”

 

Η Γιάννα Κωνσταντίνου αποτελεί ένα από δυναμικά πρόσωπα τα οποία έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της παράταξης της Μαρίας Ανδρούτσου “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ”. Στη συνέντευξή της μας αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους οι δημότες του Αγίου Δημητρίου εμπιστεύονται τη Μαρία Ανδρούτσου για ν’ αναλάβει τη διοίκηση του δήμου. Κι ένας από τους λόγους αυτούς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, είναι γιατί: “Οι δημότες ψηφίζουν Ανδρούτσου γιατί δεν ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους”. Αναλυτικά, στη συνέντευξή της, αναφέρει:

 

 

1)Έχετε ασχοληθεί κι άλλη φορά με τα κοινά και την τοπική Αυτοδιοίκηση με την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου, με την οποία συνεχίζετε να πολιτεύεστε. Πόσο σημαντικές είναι οι εμπειρίες που έχετε αποκομίσει προκειμένου να βοηθήσετε να διαμορφώσουμε μία καλύτερη πόλη;

kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg1_.jpg

“Με την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου συνεργάζομαι πρώτη φορά προεκλογικά. Πριν από τρία χρόνια η συγκυρία το έφερε και βρέθηκα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Μετέχω».
Ως μετέχω συμπράξαμε με τη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε την Πόλη» προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος. Έτσι, έφτασε η ώρα να τιμήσω την κοινή πορεία των δύο παρατάξεων, πορεία που με βρίσκει πλέον υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε την Πόλη – Συμμετέχουμε Ενώνουμε».
Ωστόσο, η ζωή μου είναι συνυφασμένη με την ενασχόληση με τα κοινά. Από τα νεανικά μου χρόνια είχα ενεργή συμμετοχή στις μαθητικές διεκδικήσεις και υπήρξα μέλος στα 15μέλη του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, με έντονη παρουσία στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομό Αρσένη. Ως φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό σχήμα «Αντί της Σιωπής» και υπήρξα μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών – φοιτητριών και των οργάνων συνδιοίκησης του πανεπιστημίου.
Ακόμα όμως και ως επιχειρηματίας στον Άγιο Δημήτριο η ευαισθητοποίηση για τους μαζικούς χώρους είναι ευδιάκριτη καθώς είμαι πρόεδρος στο Έκκεντρο, Όμιλος Τροφίμων, Ποτών & Αναψυκτικών και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου χονδρεμπόρων ζαχαρωδών «Δύναμη».
Όσον αφορά στο δήμο μας, πάντα συμμετείχα στο κίνημα για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, σε όλες διαχρονικά τις διαδικασίες για την παραχώρηση του Πάρκου Ασυρμάτου και στο κίνημα για την απομάκρυνση των κεραιών του σταθμού της ΔΕΗ. Επίσης, δραστηριοποιούμαι και στο γονεϊκό κίνημα και είμαι γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου. Ως δημοτική σύμβουλος είμαι πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.
Ως πρόεδρος του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών και προσφύγων έκανα δράσεις προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία, καθώς και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, έγιναν δράσεις ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Κορυφαίες στιγμές ήταν η φιλοξενία στο πάρκο του Ασυρμάτου του «Let’s the children talk» όπου 1.500 παιδιά αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους πάνω στην έννοια του πρόσφυγα καθώς και η συνδιοργάνωση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης της πολιτιστικής εκδήλωσης για να τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα πρόσφυγα. Επιπλέον, έγινε ημερίδα ενδοσχολικής επιμόρφωσης στο Εσπερινό Γυμνάσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιώσιμη πόλη, ημερίδα που συνδιοργανώθηκε με τον εξωραϊστικό πολιτιστικό και οικολογικό σύλλογο Ασυρμάτου.
Τέλος, αλλά για εμένα η περίοδος που με στιγμάτισε κατά την ενασχόλησή μου με το ΣΕΜΠ, είναι η περίοδος που μαζί με την τοπική κοινότητα και τη σχολική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου αναδείξαμε το πρόβλημα ενός μαθητή, του Saidu, και καταφέραμε αυτό το παιδί να μείνει στην Ελλάδα.
Στόχος μου, σε περίπτωση που θα βρεθώ ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, όσον αφορά το ΣΕΜΠ, είναι να κάνω μεγαλύτερη προσπάθεια αναφορικά με την ένταξη στην αγορά εργασίας. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μητρώο δεξιοτήτων και προσόντων των μεταναστών και μεταναστριών και προσφύγων και μέσα από στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης καθώς και προγράμματα πιστοποίησης ελληνικών να γίνει πιο ομαλή διασύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας”.

kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg2_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg3_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg4_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg5_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg6_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg7_.jpg kwnstantinoy-oidimotes-psifizoyn-androytsoy-giati-den-riskaroyn-to-mellon-tis-polis-toys-synenteyxi-gia-oloys-kai-gia-ola-brahaminewsgr.jpg8_.jpg

2) Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η πόλη για να αναβαθμιστεί περισσότερο;

 

“Η πόλη μας θα αναβαθμιστεί ούτως ή άλλως, η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Αγίου Δημητρίου, το υπέροχο Πάρκο του Ασυρμάτου και το κολυμβητήριο είναι έργα ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Μαζί με τις αναπλάσεις πέριξ μετρό και Μεσονησίου μπορεί κάποιος να μιλάει πλέον για έναν τελείως νέο Άγιο Δημήτριο.
Βέβαια αξίζει να σημειώσω εδώ ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συντηρηθούν σωστά ώστε η αναβάθμιση να έχει διάρκεια χωρίς τη στελέχωση των υπηρεσιών με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό γιατί τα τελευταία χρόνια το μόνιμο πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η υποστελέχωση”.

 

3) Μπραχάμι ή Άγιος Δημήτριος; Ποια λέξη θα σας ταίριαζε και γιατί; Οι πολίτες της πόλης αυτής πόσο συνειδητοποιημένοι είναι πολίτικά; Ενδιαφέρονται για τον τόπο τους;

 

“Ο δήμος λέγεται Άγιος Δημήτριος αλλά εγώ θα είμαι πάντα Μπραχαμιώτισσα. Μπορεί το όνομα να είναι καθορισμένο αλλά το τοπωνύμιο γαλούχησε ολόκληρες γενιές. Όσον αφορά τους πολίτες της πόλης δε νομίζω ότι διαφοροποιούνται από τους πολίτες της υπόλοιπης χώρας στο πόσο συνειδητοποιημένοι είναι πολιτικά. Ωστόσο, επειδή τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος μέσω των λαϊκών συνελεύσεων θεωρώ ότι υπάρχει μερίδα ανθρώπων που ενημερώνεται για την πόλη τους και συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες αυτές”.

 

4)Γιατί πιστεύετε ότι οι δημότες του Αγίου Δημητρίου ψηφίζουν επί τρείς συνεχόμενες θητείες την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν την παράταξη της μία ακόμη φορά και να την εκλέξουν και πάλι δήμαρχο;

 

“Το όραμα και η προσδοκία του 2010 σε συνδυασμό με την συνεχή ανανέωση που τα τελευταία χρόνια ήρθε με την σύμπραξη με την παράταξη ΜΕΤΕΧΩ, έχουν μετουσιωθεί σε ικανότητα και έργο το οποίο συνεχίζει να εμπνέει μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Έτσι λοιπόν και τώρα οι δημότες δεν θα ρισκάρουν το μέλλον της πόλης τους παίζοντάς το στα ζάρια αλλά θα συνεχίσουν για ενίσχυση των κοινωνικών παροχών, που δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες βλέποντας τι ισχύει στους όμορους δήμους, για τη συνέχιση των έργων υποδομής με ουσία, όπως τα αντιπλημμυρικά, με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική ενσυναίσθηση”.

 

5) Ενόψει της ανάπτυξης του Ελληνικού πόσο και σε ποιο τομέα μπορεί να ωφεληθεί ο Άγιος Δημήτριος; Ποια είναι η άποψή σας;

 

“Με τον τρόπο τον οποίο κατασκευάζεται το Ελληνικό, βλέπε real estate, θεωρώ ότι χάνεται μία ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή να συσταθεί ένας πνεύμονας πρασίνου. Και εννοώ αυτούς τους κανονικούς με τα δέντρα, όχι με τα μηχανήματα σαν αυτούς του δημάρχου Αθήνας!
Η συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση, η κλιματική αλλαγή αλλά και οι δασικές πυρκαγιές μας δείχνουν ότι το όραμα ενός μεγάλου πάρκου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Τέλος σε συνδυασμό με την ισοπέδωση του αθλητικού κέντρου το οποίο αθλούνταν χιλιάδες και την απαγόρευση της εισόδου στην παραλία που και αυτή την απολάμβαναν πολλοί άνθρωποι όπως και συμπολίτες μας θεωρώ ότι το Ελληνικό δεν θα ωφελήσει τον Άγιο Δημήτριο”.

 

6)Έχετε γεννηθεί και μεγαλώσει στον Άγιο Δημήτριο; Ποια η σχέση σας με την πόλη;

 

“Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στον Άγιο Δημήτριο, στην περιοχή Ταξιάρχες. Η καταγωγή μου είναι από τη Φωκίδα. Φοίτησα στο 18ο δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου. Υπήρξα παίκτρια βόλεϊ στο σύλλογο Αστέρα. Σήμερα ζω με την οικογένειά μου, τον σύζυγό μου και τις δύο κόρες μου στον Άγιο Δημήτριο όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Όπως προείπα, είμαι στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου”.

 

7)Ποια η ζωή σας εκτός πολιτικών ενασχολιών;

“Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες, μία 9 ετών και μία 13. Είμαι επιχειρηματίας με έδρα της επιχείρησής μου στον Άγιο Δημήτριο. Ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων χαρακτηριστικών μαζί με την ενασχόληση με τα κοινά όπως αντιλαμβάνεστε δεν χωράει στο εικοσιτετράωρο, οπότε, όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο ή διαβάζω κάποιο βιβλίο που φροντίζω να υπάρχει πάντα μέσα στην τσάντα μου (γιατί ποτέ δεν ξέρεις ότι θα βρεθεί ο πολυπόθητος ελεύθερος χρόνος) ή πηγαίνω για περπάτημα ή τέλος φροντίζω να βλέπω τους φίλους και τις φίλες μου. Αυτό όμως που μου δίνει μεγαλύτερη χαρά είναι να παρακολουθώ τις κόρες μου στις αθλητικές τους δραστηριότητες στους συλλόγους της πόλης μας, στον ΟΦΚΑ Οδυσσέα και στο DOJANG, martial arts institute”.

 

8)Σας στηρίζει η οικογένεια σας στην επιλογή σας να ασχολείστε με τα πολιτικά δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης;

 

“Αρχικά να πω ότι το μικρόβιο μου το κόλλησε ο πατέρας μου, ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου. Μεγάλωσα με δύο ανθρώπους που πάντα έβαζαν το εμείς πάνω από το εγώ. Ήταν οι πρώτοι που θα διεκδικούσαν τα καλύτερα για το σχολείο των παιδιών τους, για την ύπαρξη περισσότερου πρασίνου και ήταν μέλη σε όλα τα κινήματα του δήμου. Μετά συνεργάτιδά μου είναι η αδερφή μου που ειλικρινά, αν δεν ήταν αυτή δεν θα μπορούσα να συνδυάσω το επάγγελμά μου με τα κοινά. Τέλος, ο σύζυγός μου, το βασικό μου στήριγμα, ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα πάντα στο σπίτι και στο σχολείο των παιδιών μας προκειμένου εγώ να μπορώ να έχω περισσότερο χρόνο στα αντικείμενα ενδιαφέροντός μου”.

 

9)Τι σας συναρπάζει και σας εξιτάρει σε έναν άνθρωπο και ιδίως σε ένα πολιτικό πρόσωπο;

 

“Επειδή είμαι από το 1ο πανεπιστημιακό έτος μέλος νεολαίας κόμματος, της νεολαίας Συνασπισμού, είχα τη χαρά να γνωρίσω αρκετά πολιτικά πρόσωπα. Θεωρώ μεγάλο προσόν σε έναν άνθρωπο να κινητοποιεί και άλλους ανθρώπους σε κάποιον κοινό στόχο”.

 

10) Θα ήθελα το σχολιασμό σας σχετικά με τα έργα που συζητούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Όπως την Αγίου Δημητρίου, Ασύρματο, κατασκευή κολυμβητηρίου, γήπεδο κ.λ.π. Πόσα ακόμη έργα χρειάζονται να γίνουν προκείμενου να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας;

 

“Ξεκινώντας να πω ότι θεωρώ πως ποτέ τα έργα δεν θα είναι αρκετά. Μία ζωντανή πόλη σαν τη δική μας, που έρχονται συνεχώς νέα ζευγάρια και οικογένειες, θα πρέπει να είναι σε μία συνεχή διαδικασία αναμόρφωσης. Όλα τα έργα που αναφέρονται στην ερώτηση, μας καθιστούν μία σύγχρονη πόλη που πλέον κινείται σε ευρωπαϊκά στάνταρ, φιλική στον πολίτη, πάντα όμως με περιθώρια βελτίωσης”.

 

11)Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα παροτρύνατε κάποιον να επισκεφτεί τον Άγιο Δημήτριο;

 

 “Όταν μιλάω για το δήμο μου τον τελευταίο χρόνο και δη τους τελευταίους μήνες, παροτρύνω μαμάδες να φέρουν τα παιδιά τους στις δύο σύγχρονες παιδικές χαρές, να πάμε για περπάτημα ή τρέξιμο στο δημοτικό στάδιο Αγίου Δημητρίου. Συναρπαστικά μέρη στο δήμο μου θεωρώ το ρέμα της Πικροδάφνης (ελπίζοντας ένας επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής να είναι να φτιαχτούν πράσινες διαδρομές) και το πάρκο ασυρμάτου που από τώρα κοσμεί το δήμο μας πόσο μάλλον όταν θα γίνει και η πολυπόθητη ανάπλαση. Τέλος, επειδή ανέφερα ότι μου αρέσει στον ελεύθερο χρόνο μου να βλέπω τους φίλους και τις φίλες μου, τα ταβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία που είναι διάσπαρτα στο δήμο μας είναι βασικά σημεία αναφοράς”.

 

12)Την ύπαρξη 2 παρατάξεων που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο της ΝΔ του Χρήστου Πρεκετέ και του Στέλιου Μαμαλάκη που πολιτεύονται στην τοπική αυτοδιοίκηση στον Άγιο Δημήτριο, πως θα τη χαρακτηρίζατε;

 

“Οφείλω να πω ότι είναι τρεις οι παρατάξεις που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, στο χώρο της ευρύτερης δεξιάς και ακροδεξιάς, αν και ο επικεφαλής μιας εκ των δύο που αναφέρονται στην ερώτηση επιμένει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του να λέει ότι προέρχεται από το κέντρο. Τέλος πάντων, αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να εκφέρω γνώμη για αυτή την ερώτηση μιας και προέρχομαι από την αριστερά θεωρώ ότι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες που ανήκουν στο χώρο της δεξιάς, βρίσκονται στη δική μας παράταξη”.

 

13) Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα παροτρύνατε τους δημότες να ψηφίσουν την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου με την οποία πολιτεύεστε ;

 

“Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι εύκολη! Χωρίς πολλά λόγια, πιστεύω ότι το σύνθημά μας για μία πόλη Βιώσιμη, Συμπεριληπτική και Αλληλέγγυα, τα λέει όλα”.

 

14)Υπάρχει προσωπική φιλοδοξία μέσω της ενασχόλησης σας με τα κοινά; Πώς οραματίζεστε το μέλλον της ενασχόλησης σας;

“Αν κάποιος/κάποια ασχοληθεί με τα κοινά έχοντας στόχο προσωπικές φιλοδοξίες τότε δεν ασχολείται με τα κοινά αλλά με τον εαυτό του. Προσωπικά εγώ, επαγγελματικά είμαι καλυμμένη! Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι τρόπος ζωής”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ