24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Καρούτη: “Η παράταξη της Ανδρούτσου είναι ανεξάρτητη, προοδευτική”. Τι αναφέρει στη συνέντευξή της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Καρούτη: “Η παράταξη της Ανδρούτσου είναι ανεξάρτητη, προοδευτική”. Τι αναφέρει στη συνέντευξή της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος

karoyti-i-parataxi-tis-androytsoy-einai-anexartiti-proodeytiki-ti-anaferei-sti-synenteyxi-tis-i-ypopsifiai-dimotiki-symvoylos-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg.jpg

Καρούτη: “Η παράταξη της Ανδρούτσου είναι ανεξάρτητη, προοδευτική”. Τι αναφέρει στη συνέντευξή της η υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Οι λεπτομέρειες.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Καρούτη: “Η παράταξη της Ανδρούτσου είναι ανεξάρτητη, προοδευτική”

 

 

 

Η Ιωάννα Καρούτη έχει ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Ανδρούτσου “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ” και δηλώνει αποφασισμένη να βοηθήσει έτσι ώστε ν’ αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των δημοτών του Αγίου Δημητρίου. Αυτό αποτελεί κι έναν από τους λόγους που ζητά και την ψήφο τους.

Στις εκλογές του 2019 μάλιστα, συμμετείχε με την ίδια παράταξη και δηλώνει έμπειρη ν’ αναλάβει καθήκοντα. Κι όπως τονίζει: “Στις εκλογές του 2019 συμμετείχα με την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου, κι έκτοτε, μέσα από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, την Επιτροπή Ισότητας και την Επιτροπή υγείας, ενεπλάκην ενεργά με επίκεντρο πάντα τον δημότη”.

Παράλληλα, αναφέρει ότι: “Οι δημότες ψηφίζουν συνειδητά την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου, και θα συνεχίσουν να το πράττουν γιατί νοιάζονται για την πόλη τους. Βλέπουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης, έχοντας σαν αρχές τη βιωσιμότητα και την συμπερίληψη”.

Ας απολαύσουμε την συνέντευξή της στο Brahaminews.gr

karoyti-i-parataxi-tis-androytsoy-einai-anexartiti-proodeytiki-ti-anaferei-sti-synenteyxi-tis-i-ypopsifiai-dimotiki-symvoylos-brahaminewsgr.jpg4_.jpg.jpg

 

1)Έχετε ασχοληθεί κι άλλη φορά με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση; Οι εμπειρίες σας πόσο σημαντικές είναι για να βοηθήσετε έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη;

 

“Στις εκλογές του 2019 συμμετείχα με την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου, κι έκτοτε, μέσα από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και περιβάλλοντος, την Επιτροπή Ισότητας και την Επιτροπή υγείας, ενεπλάκην ενεργά με επίκεντρο πάντα τον δημότη”.

 

2) Μιλήστε μας για εσάς. Το επάγγελμά σας, η οικογένεια, τα χόμπι…

 

“Έχω πτυχίο Επισκεπτών Υγείας, και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως σχολική νοσηλεύτρια. Έχω τρεις κόρες, οι δυο φοιτήτριες, η πρώτη είναι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, η δεύτερη είναι φοιτήτρια Ιατρικής και η τρίτη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου. Ο σύζυγος μου δραστηριοποιείται στον Άγιο Δημήτριο σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Τα χόμπι μου έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό σε τομείς όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο”.

 

3) Μπραχάμι ή Άγιος Δημήτριος; Ποια λέξη θα σας ταίριαζε και γιατί; Οι πολίτες της πόλης αυτής πόσο συνειδητοποιημένοι είναι πολίτικά; Ενδιαφέρονται για τον τόπο τους;

 

“Ο Άγιος Δημήτριος είναι η τυπική ονομασία, το Μπραχάμι εέναι η ιστορία της πόλης μας και είναι πιο οικείο για μένα… Με πολλούς ανθρώπους που είχα την τύχη να μιλήσω σε αυτή την πόλη έχουν ιστορία χρόνων στα δρώμενα του τόπου, μέσα από πολιτικά κόμματα, παρατάξεις και συλλόγους: Αυτό δείχνει ότι θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και να εμπλέκονται στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη μας!”.

 

4) Γιατί επιλέξατε την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου για ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά;

 

“Επέλεξα την παράταξη της Μαρίας γιατί από την μια είναι στο τιμόνι μια γυναίκα εργατική, άξια να ηγηθεί, με αγάπη και ενσυναίσθηση για την πόλη της. Και από την άλλη γιατί είναι μια παράταξη ανεξάρτητη, προοδευτική, που μεριμνά για μια πόλη βιώσιμη, συμπεριληπτική και αλληλέγγυα!”.

karoyti-i-parataxi-tis-androytsoy-einai-anexartiti-proodeytiki-ti-anaferei-sti-synenteyxi-tis-i-ypopsifiai-dimotiki-symvoylos-brahaminewsgr.jpg2_.jpg.jpg

5)Γιατί πιστεύετε ότι οι δημότες του Αγίου Δημητρίου ψηφίζουν επί τρείς συνεχόμενες θητείες την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν την παράταξη της μία ακόμη φορά και να την εκλέξουν και πάλι δήμαρχο;

 

“Οι δημότες ψηφίζουν συνειδητά την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου, και θα συνεχίσουν να το πράττουν γιατί νοιάζονται για την πόλη τους. Βλέπουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης, έχοντας σαν αρχές τη βιωσιμότητα και την συμπερίληψη”.

 

 

5) Ενόψει της ανάπτυξης του Ελληνικού πόσο και σε ποιο τομέα μπορεί να ωφεληθεί ο Άγιος Δημήτριος; Ποια είναι η άποψή σας;

 

“Αδιαμφισβήτητα, η επένδυση του Ελληνικού πρόκειται να αλλάξει τελείως την εικόνα των νοτίων προαστίων, τόσο περιβαλλοντικά όσο και κυκλοφοριακά”.

 

6)Τι σας ενώνει με την πόλη του Αγίου Δημητρίου;

 

“Σ’ αυτή την πόλη μεγάλωσα τα παιδιά μου, έχω τους φίλους μου, έζησα όμορφα χρόνια: Είναι μια πόλη φιλική και ανθρώπινη ακόμη!”.

 

7)Ποια η ζωή σας εκτός της ασχολίας σας με την αυτοδιοίκηση;

 

“Εδώ και 10 χρόνια ασχολούμαι με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σαν πρόεδρος στο 12ο Δημοτικό, στο 6ο Γυμνάσιο και τώρα ως πρόεδρος στο 3ο Λύκειο, ενώ, συγχρόνως, διετέλεσα αντιπρόεδρος και τώρα γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με δράσεις για τα παιδιά τα οποία είναι η κινητήριος δύναμη μου!”.

 

 

8)Σας στηρίζει η οικογένεια σας στην επιλογή σας να ασχολείστε με τα πολιτικά δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης;

 

“Η οικογένεια μου είναι υποστηρικτική και βοηθητική στα θέλω μου. Είναι σημαντικό για εμένα με τους πολλαπλούς ρόλους που καλούμαι ν’ αντιμετωπίσω στην καθημερινότητα, ακροβατώντας πολλές φορές σε ένα τεντωμένο σκοινί. να έχω στήριγμα την οικογένεια μου”.

 

 

9)Θα ήθελα το σχολιασμό σας σχετικά με τα έργα που συζητούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Όπως την Αγίου Δημητρίου, Ασύρματο, κατασκευή κολυμβητηρίου, γήπεδο κ.λ.π. Πόσα ακόμη έργα χρειάζονται να γίνουν προκείμενου να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας;

 

Η Αγίου Δημητρίου είναι ένας σύγχρονος δρόμος.

Τα πεζοδρόμια για τους πεζούς αλλά και για τα ΑΜΕΑ, για τους γονείς με τα καροτσάκια με μωρά, η φύτευση, αλλά προπαντός η ασφάλεια που παρέχει, για εμένα έχουν κάνει την Αγίου Δημητρίου έναν σύγχρονο οδικό άξονα.

Ο Ασύρματος, το εμβληματικό πάρκο των 68 στρεμμάτων μετά και την ανάπλαση του, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο του Αγίου Δημητρίου αλλά και των όμορων δήμων.

Επίσης το κολυμβητήριο ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων, και σε αυτή την διοίκηση θα γίνει πραγματικότητα: Με ενεργειακή κλάση Α+, δυο πισίνες, μια μεγάλη και μια μικρή και εξωτερικά παιδική χαρά, θα είναι το στολίδι της περιοχής!

Το γήπεδο έγινε σύγχρονο, όπως επίσης και ο περιβάλλον χώρος, και θα είναι το σπίτι των αθλητικών ομάδων ποδοσφαίρου όχι μόνο της πόλης μας”.

 

karoyti-i-parataxi-tis-androytsoy-einai-anexartiti-proodeytiki-ti-anaferei-sti-synenteyxi-tis-i-ypopsifiai-dimotiki-symvoylos-brahaminewsgr.jpg5_.jpg.jpg

 

  • 11)Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα παροτρύνατε κάποιον να επισκεφτεί τον Άγιο Δημήτριο;

 

“Ο Άγιος Δημήτριος είναι η πόλη στην οποία μπορεί κάποιος να έρθει να ψωνίσει στο εμπορικό κέντρο, να αθληθεί και να επισκεφτεί παραδοσιακά ταβερνάκια”.

 

 

12) Για ποιο λόγο ή για ποιους λόγους θα παροτρύνατε τους δημότες να ψηφίσουν την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου με την οποία πολιτεύεστε ;

 

“Γιατί η παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάπλαση της πόλης, αλλά και την μετεξέλιξη της σε μια πόλη σύγχρονη, συμπεριληπτική και αλληλέγγυα: Μια πόλη που αξίζει να ζεις !”.

 

13) Από ποιο τομέα θα μπορούσατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο δήμο, αν η παράταξή σας εκλεγεί διοίκηση κι εσείς δημοτικός σύμβουλος;

 

“Τόσο η δεκαετής εμπειρία μου μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία των παιδιών μου, όσο και η εργασία μου στα δημοτικά ιατρεία και στα ΚΑΠΗ που με έφερε κοντά στην Τρίτη Ηλικία – και αυτό ήταν το έναυσμα να κάνω το μεταπτυχιακό μου με τίτλο Προαγωγή Υγείας και Τρίτη Ηλικία – όπως επίσης η συμμετοχή μου στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με κάνει να πιστεύω ακράδαντα ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη στο δήμο!”.

 

14) Κυρία Καρούτη σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας θα επιθυμούσατε να προσθέσετε κάτι ακόμη;

 

“Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια μου δίδαξε μέσα από τους συλλόγους γονέων αλλά και στα πλαίσια του δήμου ότι το απόφθεγμα του Μακρυγιάννη « Έιμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ» με αντιπροσωπεύει απόλυτα καθώς και την παράταξη της Μαρίας ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ με το μήνυμα « οι άνθρωποι μας η δύναμη μας» προχωράμε για την μεγάλη Νίκη και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές !!!”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ