1 Μαρτίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Θ’ αγωνιστώ με τους έξι συμβούλους”. “Κάποιοι έπαιξαν το ρόλο της μαριονέτας”

Ανδρούτσου: “Θ’ αγωνιστώ με τους έξι συμβούλους”. “Κάποιοι έπαιξαν το ρόλο της μαριονέτας”

Ανδρούτσου: “Θ’ αγωνιστώ με τους έξι συμβούλους”. “Κάποιοι έπαιξαν το ρόλο της μαριονέτας”. Στον απόηχο της εκλογικού αποτελέσματος.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Ανδρούτσου: “Θ’ αγωνιστώ με τους έξι συμβούλους”

 

Μήνυμα ενότητας, δυναμισμού και αποφασιστικότητας για την επόμενη μέρα εξέπεμψε η Μαρία Ανδρούτσου, την Κυριακή το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2023, μετά και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη δημάρχου στον Άγιο Δημήτριο και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Μία αναμέτρηση που έφερε την παράταξή της δεύτερη με πρώτη αυτή του Στέλιου Μαμαλάκη και δήμαρχο τον ίδιο στην πόλη. Ζήτησε από τα στελέχη, τους δημοτικούς συμβούλους και τους ψηφοφόρους της να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται με τα κεφάλι ψηλά, τονίζοντάς τους πως έδωσαν έναν όμορφο και τίμιο αγώνα που χάθηκε με μικρή διαφορά.

Η επαναληπτική εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ανέδειξε νικητή το Στέλιο Μαμαλάκη με ποσοστό 51,01% και 21 έδρες, με τη Μαρία Ανδρούτσου ν’ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 48,99% και 7 έδρες.

Και συμπλήρωσε πως: “Στη ζωή αγωνίζεσαι και για να κερδίσεις αλλά και για να χάσεις. Να χάνεις με αξιοπρέπεια και να συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι”.

Υπεραμύνθηκε δε της θέσης της ότι θα είναι παρούσα με δυνατή αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας δίπλα της τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ”.

Παρέπεμψε στις επόμενες νίκες που ακολουθούν, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και τη μομφή της, τονίζοντας ότι: “Κάποιοι έπαιξαν το ρόλο της μαριονέτας και τον έπαιξαν καλά…”.

androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg2_.jpg.jpg

Η ομιλία Ανδρούτσου

 

Η επικεφαλής της παράταξης “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ” στις δηλώσεις της στο περίπτερο της παράταξης, τόνισε:

 

“Φίλοι, φίλες, συμπολίτες, συναγωνιστές ενός ωραίου αγώνα που τον δώσαμε όμορφα και τίμια και χάσαμε με μικρή διαφορά αλλά έτσι είναι ζωή. Στην ζωή αγωνίζεσαι και για να κερδίσεις αλλά και για να χάσεις. Να χάνεις με αξιοπρέπεια και να συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι.

Γιατί όπως είπα από την πρώτη στιγμή, εγώ θα είμαι παρούσα σε όλη αυτή τη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο και θ’ αγωνιστώ μαζί με τους έξι δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται αλλά και τη σπουδαία ομάδα των 87 υποψηφίων μας και όλων εσάς των ανθρώπων μας, των φίλων μας, των εθελοντών, θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε, να είμαστε παρόντες και παρούσες για να μη διακινδυνεύσει τίποτα από όλα όσα έχουμε θέσει σε τροχιά για την πόλη. Η διαφορά μας είναι περίπου 250 ψηφοδέλτια. Καταλαβαίνετε ότι η πολύ μεγάλη αποχή, η συστράτευση όλων εναντίον εμού, έφερε το ποθητό για κείνους αποτέλεσμα.

Πέτυχαν λοιπόν ο δήμος μας να γίνει μπλε στο χάρτη. Εμείς θ’ αγωνιστούμε, ο δήμος μας να συνεχίσει να προχωρά τα σημαντικά έργα που έχουμε αναλάβει και τίποτα από όλα αυτά που έχουμε δρομολογήσει να μη χαθεί. Γιατί αυτό το χρωστάμε στην πόλη, το χρωστάμε σε όλους σας, το χρωστάμε στα παιδιά μας. Είμαι πολύ περήφανη για τον αγώνα που δώσαμε. Είμαι πολύ περήφανη για τους συνεργάτες, είμαι πολύ περήφανη για ανθρώπους που μέρα νύχτα πάλεψαν.

Και τούτο το εκλογικό κέντρο το φτιάξαμε μόνοι μας. Ο Πετρόπουλος και ο Συρράκος. Τις αφίσες όσες αναγκαστήκαμε να βάλουμε, τις βάλαμε μόνοι μας.

Από την άλλη μεριά γνωρίζετε πολύ καλά γνωρίζετε τι υπήρχε. Υπήρχε χρήμα από συγκεκριμένα κέντρα. Επειδή ακριβώς είναι γνωστό ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα και γι αυτό δεν τόλμησαν τουλάχιστον να βγουν σε κοινή θέα. Ενώπιόν σας και ενώπιον όλων μας αυτά να εκστομιθούν. Όμως, δεν θ’ αφήσουμε τίποτα από όλα όσα έχουν κοινόχρηστο και κοινωφελή χαρακτήρα να δοθούν για εμπορικές χρήσεις.

Κι εκεί θα έχουμε συμμάχους μας και συμπαραστάτες, τους φορείς της πόλης, την κοινωνία των πολιτών. Γιατί εμείς από την κοινωνία είμαστε και όχι από κάποια κέντρα επιχειρηματικά που θέλουν ν’ αλλοιώσουν το χαρακτήρα του δήμου μας. Είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και όπως είπαμε οι αγώνες δίνονται και για να κερδίζονται αλλά και για να χάνονται.  Εγώ θα πάρω τους έξι εκλεγμένους κι όποιον άλλο θέλει βεβαίως, οφείλουμε να μεταβούμε στο εκλογικό κέντρο του κυρίου Μαμαλάκη και να τους συγχαρούμε.

Πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο διαμέρισμα, στο τρίο που είμαστε εδώ, και στο δεύτερο και στον Ασύρματο αλλά τα δύο διαμερίσματα της περιοχής, το 4ο και 6ο είχαν μεγάλη διαφορά κι έτσι δεν μπορέσαμε να επικρατήσουμε. Φαινόταν ότι ήταν ένα ντέρμπι. Και φάνηκε από όλες τις κινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Το κεφάλι ψηλά, προχωράμε γιατί η δημοκρατία είναι αυτή. Η δημοκρατία έχει νίκες, έχει και ήττες. Όταν η ήττα είναι με αξιοπρέπεια, τότε δεν είναι ήττα. Είναι νίκη. Είναι νίκη όλων εσάς που συστρατευτήκατε. Είναι νίκη των δύο παρατάξεων που ενώθηκαν στο πλαίσιο της απλής αναλογικής. Κι εδώ φαίνεται πόσο η ενισχυμένη αναλογική είναι ληστρική. Γιατί αν είχαμε απλή αναλογική, θα εκλέγονταν τουλάχιστον 15 δημοτικοί σύμβουλοι. Και δεν θα μπορούσαν να περάσουν κάποια σχέδια. Για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία και με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί σε προηγούμενα χρόνια. Να είστε όλες και όλοι καλά. Συνιστώ ψυχραιμία. Είμαστε εδώ γιατί η συνείδησή μας το επιβάλει. Εμείς δεν αισθανόμαστε loser γιατί δεν χάσαμε. Κερδίσαμε. Με εσάς, με τον ωραίο αγώνα.

Κάποιοι έπαιξαν το ρόλο της μαριονέτας και τον έπαιξαν καλά…

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ. Γιατί δεν εκβιαζόμαστε. Κάποιοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αλλά η ιστορία τους καταγράφει. Υπάρχουν οι συνήθεις ύποπτοι. Losers να το πούμε; Εμείς δεν αισθανόμαστε losers γιατί δεν χάσαμε. Κερδίσαμε. Με εσάς, με τη συμμετοχή σας, με τον ωραίο αγώνα. Και γιατί θα είμαστε εδώ για την επόμενη μέρα. Γιατί η ανανέωση του συνδυασμού μας και του πολιτικού μας σχεδιασμού, ξεκινάει από την επόμενη μέρα. Να είστε όλοι καλά μέσα από την καρδιά μου. Να χαρούμε την Αθήνα και την ανατροπή και να μη το βάλουμε κάτω. Χαμόγελο πλατύ και οι νίκες είναι μπροστά μας”.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι από το περίπτερο της παράταξης της Μαρίας Ανδρούτσου πέρασε ο επικεφαλής της παράταξης “Αγαπάμε την πόλη” Γιώργος Παπατριανταφύλλου με τους συνεργάτες του και συνεχάρησαν τόσο την επικεφαλής της παράταξης όσο και τους συνεργάτες της για τον αγώνα που έδωσαν.

androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg3_.jpg.jpg androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg4_.jpg.jpg androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg5_.jpg.jpg

androytsoy-tha-agwnistw-me-toys-exi-dimotikoys-symvoyloys-kapoioi-epaixan-to-rolo-tis-marionetas-brahaminewsgr.jpg7_.jpg.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ