14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λαϊκή Συσπείρωση: Οι κάτοικοι του Ασυρμάτου «έβγαλαν την ..πρίζα» από τον ΔΕΔΔΗΕ. Δυναμική απάντηση

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι κάτοικοι του Ασυρμάτου «έβγαλαν την ..πρίζα» από τον ΔΕΔΔΗΕ. Δυναμική απάντηση

laiiki-syspeirwsi-oi-katoikoi-toy-asyrmatoy-evgalan-tin-priza-apo-ton-deddie-dynamiki-apantisi-brahaminewsgr.jpg

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι κάτοικοι του Ασυρμάτου «έβγαλαν την ..πρίζα» από τον ΔΕΔΔΗΕ. Δυναμική απάντηση. Η ανακοίνωση.

 

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι κάτοικοι του Ασυρμάτου «έβγαλαν την ..πρίζα» από τον ΔΕΔΔΗΕ

 

Δυναμική απάντηση – ανακοίνωση εξέδωσε η ηγεσία της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το θέμα της κατασκευής υπόγειων δικτύων διανομής ηλεκτροδότησης, που αφορούσαν, σύμφωνα με την τοποθέτησή τους, την ηλεκτροδότηση του Ελληνικού από τον υποσταθμό της από τον Υποσταθμό (Υ/Σ) Ν. Σμύρνης του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο.

 

Η απάντηση – ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση – απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει ως εξής:

“Την περασμένη βδομάδα οι κάτοικοι της περιοχής επί των οδών Δέγλερη & Λυκούργου στον Ασύρματο – αν και δεν είχαν καμία προηγούμενη ενημέρωση – διαπίστωσαν ότι είχαν ξεκινήσει μπροστά στα σπίτια τους εργασίες για την κατασκευή υπόγειων δικτύων διανομής ηλεκτροδότησης, που αφορούσαν την ηλεκτροδότηση του Ελληνικού(!!) από τον Υποσταθμό (Υ/Σ) Ν. Σμύρνης του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο.
Μετά από την άμεση αντίδραση και κατόπιν σχετικής ερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023 σχετικά με την ύπαρξη ή μη σχετικής άδειας, αποκαλύφθηκε ότι η δημοτική αρχή Ανδρούτσου ήταν ενήμερη, καθώς είχε συμφωνήσει και είχε δώσει στον ΔΕΔΔΗΕ άδεια εκσκαφής τόσο στη συγκεκριμένη οδό, όσο και σε ακόμη 58 σημεία της πόλης!!
Κατόπιν κινητοποίησης κατοίκων και του Συλλόγου Ασυρμάτου, τα έργα εκσκαφής σταμάτησαν, οδηγώντας στην ανάκληση της άδειας από το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

laiiki-syspeirwsi-oi-katoikoi-toy-asyrmatoy-evgalan-tin-priza-apo-ton-deddie-dynamiki-apantisi-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg

Η δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή Ανδρούτσου αφού πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» ανακοίνωσε πως προέβη σε σχετική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΔΕΔΔΗΕ… 3 ημέρες μετά τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης και…2 μήνες(!!!) μετά την σχετική αίτηση της ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε.
Στην σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση με τους παράγοντες του ΔΕΔΔΗΕ, η διοίκηση Ανδρούτσου ενημερώνει πλέον καθαρά για ενίσχυση του δικτύου με κατεύθυνση το Ελληνικό, εντασσόμενη «στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση των έργων». Ενώ θυμήθηκε – λίγο πριν την λήξη της θητείας της– να αναφερθεί ότι «η λειτουργία εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής του Υ/Σ, που γειτνιάζει με πολλές σχολικές μονάδες, αποτελεί στοιχείο περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως λόγω της παλαιότητας του Η/Μ εξοπλισμού».
Κανένας εφησυχασμός!!
➢ Η επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της δημοτικής αρχής Ανδρούτσου να πέσει στο κενό.
Επικαλέστηκε ότι «παρά τη ρητή της εντολή να μην εγκριθεί το σχετικό αίτημα για την κατασκευή αυτών των υπόγειων δικτύων, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας αναρμοδίως και παρατύπως χορήγησε αυτή την άδεια χωρίς καν να την κοινοποιήσει στη Διοίκηση του Δήμου». Το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια». Ας αποφασίσει τελικά η διοίκηση Ανδρούτσου…. Υπήρχε ρητή(!!) εντολή να μην εγκριθεί η άδεια ή δεν γνώριζε τίποτα όπως επανειλημμένα διατυμπάνιζε τόσο προεκλογικά όσο και την μόλις προηγούμενη ημέρα(!) της ανάκλησης άδειας στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Κι ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί αντί να ρίχνει (πάλι) την ευθύνη σε υπαλλήλους και υπηρεσιακούς παράγοντες!
Καμία αναμονή!!
➢ Απέναντι στην νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή Μαμαλάκη, όπου «έλαμψε» δια της απουσίας της.
Αναδεικνύεται περίτρανα πως τα «παχιά» προεκλογικά λόγια περί αναβάθμισης της περιοχής μεταφράζονται στην πράξη ενάντια στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μεταφράζονται στην εξυπηρέτηση του ευρύτερου σχεδιασμού των επιχειρηματικών ομίλων στο Νότιο Τομέα και το Παραλιακό Μέτωπο. Πτυχή τους αποτελεί και η προσπάθεια ενίσχυσης και επέκτασης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ από τον Υποσταθμό Ασυρμάτου.

Στο πλευρό των κατοίκων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου τάσσεται, όπως πάντοτε, στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, των διεκδικήσεων και των αιτημάτων, για:
• να μην υποβαθμιστεί άλλο η περιοχή του Ασυρμάτου (και ευρύτερα), η ποιότητα ζωής των κατοίκων & η δημόσια υγεία με την επέκταση του δικτύου του Υ/Σ Νέας Σμύρνης (Ασυρμάτου) για τα έργα στο Ελληνικό
• την απομάκρυνση ή ασφαλή υπογειοποίηση του Υποσταθμού.
Απαιτούμε άμεσα επίσημες διευκρινίσεις από όλους τους αρμόδιους, κυβέρνηση – δημοτική αρχή – ΔΕΔΔΗΕ, για τα εξής:
1. ποιος είναι σχεδιασμός του ΔΕΔΔΗΕ σε σχέση με τον Υποσταθμό Νέας Σμύρνης (Ασυρμάτου) και το ρόλο του στην τροφοδότηση των έργων στο Ελληνικό; Έλαβε τις σχετικές άδειες (περιβαλλοντικές κ.ά.) για το έργο επέκτασης και ενίσχυσης του δικτύου του Υποσταθμού;
2. Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί από το ΔΕΔΔΗΕ (Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου 2021-2025, επιστολή προς το Δήμο Αγίου Δημητρίου αρ. 5137/03.06.2020) προβλέπεται η ανακαίνιση του Υ/Σ Νέας Σμύρνης(Ασυρμάτου), με αντικατάσταση των παλαιών υπαίθριων ζυγών με νέους εντός κτιρίου περιορισμένου όγκου.
Όπως αναφέρεται, αφορά μόνο στην τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Πώς τεκμηριώνεται ότι η εν λόγω ανακαίνιση, εφόσον υφίσταται, δεν θα έχει επιπτώσεις σε βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής και ότι θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή;
Καλούμε τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα για την αποτροπή οποιωνδήποτε σχεδίων που συνδέονται με συμφέροντα μεγάλων ομίλων στην ευρύτερη περιοχή, και τα οποία διακυβεύουν την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ