1 Μαρτίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”. Διηγήματα κατά της έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

“Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”. Διηγήματα κατά της έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg
“Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”. Διηγήματα κατά της έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Το ρεπορτάζ.

“Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”. Διηγήματα κατά της έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών

“Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”. Πρόκειται για τον τίτλο του συλλογικού τόμου διηγημάτων σε εκδόσεις Καστανιώτη, τον οποίο παρουσίασε η Λέσχη Ανάγνωσης του δήμου Αγίου Δημητρίου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ένωσαν τη φωνή τους με τη φωνή του δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δήμου “Μελίνα Μερκούρη”.
i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg2_.jpg.jpg i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg3_.jpg.jpg i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg4_.jpg.jpg i-fwni-tis-diigimata-kata-tis-emfylis-vias-kai-gynaikoktoniwn-me-aformi-tin-pagosmia-imera-kata-tis-vias-twn-gynaikwn-brahaminewsgr.jpg5_.jpg.jpg

Πενήντα τρεις γυναίκες

Πενήντα τρεις γυναίκες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, μιλούν για την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, για τις δομές της έμφυλης κυριαρχίας στην πολυπλοκότητά τους, για τα βιώματα της καταπίεσης, αλλά και του αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη.
Τα διηγήματά τους συγκλονίζουν, καθώς αφηγούνται ιστορίες βίας και αντίστασης ταξιδεύοντας από τα πιο απόμακρα χωριά ως τις μεγαλουπόλεις, από την Ευρώπη ως τα βάθη της Αφρικής και τη Λατινική Αμερική. Με τον νου πάντοτε στις πρωτοπόρες Ελληνίδες συγγραφείς που ξεχάστηκαν από την επίσημη Ιστορία, οι συγγραφείς του βιβλίου, ζώντας κι αυτές την πραγματικότητα της έμφυλης βίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο ένα ή στο άλλο πεδίο της καθημερινής ζωής, θέλησαν να δυναμώσουν τη φωνή των γυναικών και να ακουστεί η αλήθεια τους.
Η παρουσίαση του συλλογικού τόμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολουθήθηκε η παρακάτω σειρά:

Συντονισμός: Γιώτα Μήκου
Χαιρετισμοί
▪️ Μαρία Ανδρούτσου – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου
▪️ Ελένη Καντζέλη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
▪️ Κική Πετρουλάκη – Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (E.Δ.κ.Β)
Εισηγήσεις
▪️ Γιούλη Βολανάκη
▪️ Γεωργία Πετράκη, μέλος ΔΕΠΙΣ, καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου
Συγγραφείς:
Σοφία Μπραϊμάκου, Κατερίνα Παπαντωνίου, Ελένη Πριοβόλου, Εύα Στάμου
* Οι συγγραφείς του τόμου είναι μέλη του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της».
Στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου θα γίνεται η πώληση του βιβλίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τα έσοδα από τα δικαιώματα του βιβλίου θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ