24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » H LOLA έγινε 50 χρόνων και γιορτάζει. Το κλασικό στυλ

H LOLA έγινε 50 χρόνων και γιορτάζει. Το κλασικό στυλ

i-lola-egine-50hronwn-kai-giortazei-to-klasiko-styl-brahaminewsgr.webp

H LOLA έγινε 50 χρόνων και γιορτάζει. Το κλασικό στυλ. Το αφιέρωμα

 

H LOLA έγινε 50 χρόνων και γιορτάζει

 

Η LOLA έγινε 50 χρόνων και γιορτάζει. Αφηγείται την ιστορία της, μαζί με την κομψότητα και την επιβεβαίωση ότι το κλασικό στυλ είναι πάντα στη μόδα.

i-lola-egine-50hronwn-kai-giortazei-to-klasiko-styl-brahaminewsgr1.webp

Το ξεκίνημα

 

Ποια είναι η Λόλα; Πρόκειται για τη Λόλα Τσονωνά, μία μοδίστρα με το δικό της γούστο και το ταλέντο, η οποία μαζί με τον μετέπειτα σύζυγό της, τον έμπορο Γρηγόρη Γιαλαμά, κατάφεραν να δημιουργούν την πρωτοπόρα για την εποχή τους επιχείρηση.

Η επιτυχία, όπως αναφέρει και η VOGUE, στην αναφορά της, ήρθε πολύ σύντομα, με την περίφημη μίνι φούστα που ράφτηκε σε ροζ μπουκλέ ύφασμα, ενώ το 1973 ακολούθησε η ίδρυση της πρώτης ελληνικής εταιρείας prêt-à-porter. Έκτοτε έχουν περάσει πενήντα χρόνια, με τη διαδρομή της LOLA να μετρά λαμπερές επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις σε κορυφαία περιοδικά και μια σταθερή δέσμευση στην ποιότητα, ντύνοντας τρεις γενιές Ελληνίδων.

i-lola-egine-50hronwn-kai-giortazei-to-klasiko-styl-brahaminewsgr1-1.webp

Η ιστορία της LOLA

 

Η ιστορία της LOLA άρχισε να γράφεται στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, όταν η Λόλα Τσονωνά, μια μοδίστρα με μοναδικό γούστο και ταλέντο γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, τον έμπορο Γρηγόρη Γιαλαμά, και μαζί ξεκίνησαν να χτίζουν την πρωτοπόρα για την εποχή επιχείρησή τους. Η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα, με την περίφημη μίνι φούστα που ράφτηκε σε ροζ μπουκλέ ύφασμα, ενώ το 1973 ακολούθησε η ίδρυση της πρώτης ελληνικής εταιρείας prêt-à-porter. Έκτοτε έχουν περάσει πενήντα χρόνια, με τη διαδρομή της LOLA να μετρά λαμπερές επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις σε κορυφαία περιοδικά και μια σταθερή δέσμευση στην ποιότητα, ντύνοντας τρεις γενιές Ελληνίδων.

i-lola-egine-50hronwn-kai-giortazei-to-klasiko-styl-brahaminewsgr3.webp
i-lola-egine-50hronwn-kai-giortazei-to-klasiko-styl-brahaminewsgr4.webp

Οι κόρες της

 

Πλέον τον ιστό ξετυλίγουν οι κόρες της οικογένειας, Αναστασία και Φωτεινή, οι οποίες έφεραν την προσωπική τους αισθητική στο brand, μαζί με τις ηθικές αξίες και το πάθος για τελειότητα. Αντλώντας έμπνευση από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας και τα σύγχρονα street style trends, επενδύουν σε πολυτελή υφάσματα και μοναδικά υλικά, δημιουργώντας διαχρονικά κομμάτια με έμφαση στη λεπτομέρεια, που θα μείνουν για χρόνια σε κάθε γκαρνταρόμπα. Η LOLA, για να μοιραστεί αυτήν τη λαμπερή διαδρομή με το κοινό της, συστήνει την ιστορία της με μια εικαστική έκθεση στο flagship store της στο Μαρούσι, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Μέσα από δημιουργίες που χρονολογούνται από το 1960 μέχρι και σήμερα, αρχειακές φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα, η Αναστασία και η Φωτεινή Γιαλαμά μοιράζονται την ιστορία της εταιρείας αλλά και της οικογένειάς τους”. (Με πληροφορίες από το VOGUE)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ SHOWBIZ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ