24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ευθυμίου: Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέες προσλήψεις και στήριξη των συμβασιούχων. Η ανακοίνωση του συλλόγου

Ευθυμίου: Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέες προσλήψεις και στήριξη των συμβασιούχων. Η ανακοίνωση του συλλόγου

eythymioy-o-dimarhos-desmeytike-gia-nees-proslipseis-kai-stirixi-twn-symvasioyhwn-i-anakoinwsi-toy-syllogoy-brahaminewsgr.jpg

Ευθυμίου: Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέες προσλήψεις και στήριξη των συμβασιούχων. Η ανακοίνωση του συλλόγου. Το ρεπορτάζ

 

 

Ευθυμίου: Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέες προσλήψεις και στήριξη των συμβασιούχων

“Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέες προσλήψεις και στήριξη των συμβασιούχων συλλόγου”. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική αναφορά – επισήμανση του Χρίστου Ευθυμίου, σαν εξαγόμενο από τη συνάντησή των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αγίου Δημητρίου, με το Στέλιο Μαμαλάκη.

Μία αναφορά την οποία χαιρετίζει τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος των Εργαζομένων, όσο και τα μέλη του σωματείου των Εργαζομένων. Η συνάντηση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, με το Χρίστο Ευθυμίου και την αντιπροσωπεία του Σωματείου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο δημαρχείο.

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου

 

Μέσα από την ανακοίνωση του Σωματείου γίνεται εκτενής αναφορά των όσων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

“Σωματείο Εργαζομένων
Δήμου Αγίου Δημητρίου
Άγιος Δημήτριος 5/2/24
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 2/2/24 πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα η συνάντηση του Σωματείου μας με τον Δήμαρχο κο Μαμαλακη όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στην εξασφαλίση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας .
Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίηση ενός νέου, λειτουργικού και αποτελεσματικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με αφορμή την κατάργηση των Νομικών προσώπων. Υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου για την κατάρτισή του εντός εξαμήνου και την καθιέρωση αντικειμενικών και δίκαιων κριτηρίων αξιολόγησης των εργαζομένων.
Τέθηκε το φλέγον ζήτημα της ανάγκης για μόνιμη και σταθερή Εργασία χωρίς ομήρους και λάβαμε τη διαβεβαίωση για την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων.
Απαιτήσαμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας: Ο κ. Μαμαλάκης δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί μαζί με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και στέγασης των υπηρεσιών.
Συζητήσαμε εις βάθος τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.
Τονίσαμε τη σοβαρή υποστελέχωση των Υπηρεσιών και την άμεση ανάγκη προσλήψεων. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι γίνονται συνεχείς και εντατικές προσπάθειες για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Μάλιστα για την κάλυψη των αναγκών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλει άμεσα αίτημα για άμεση πρόσληψη προσωπικού.
Συζητήθηκε το θέμα της διαδικασίας αδειών. Για τον εργαζόμενο τονίστηκε ότι προαπαιτείται η έγκριση από Προϊστάμενο και Διευθυντή. Οι υπόλοιπες εγκρίσεις αποτελούν τυπική καθαρά διαδικασία. Επίσης διασφαλίστηκε ότι οι 10 μέρες αδείας λόγω έκτακτης ανάγκης στους εργαζόμενους που έχουν διακοπές εργασίας θα χορηγούνται χωρίς κανέναν δικαιολογητικό αλλά μόνο κατόπιν αιτήσεως και υπεύθυνης δήλωσης .
Απαιτήσαμε εξηγήσεις για το ζήτημα της παροχής γάλακτος, καθώς διαπιστώθηκε η διακοπή της παροχής του.
Μας διαβεβαίωσε ότι υπήρξε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και εξασφαλίστηκε η ομαλοποίηση της διανομής.
Ζητήσαμε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη για την Γενική Απολογιστική Συνέλευση και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εργαζομένων. Με αφορμή το προγραμματισμό της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Μαμαλάκης, θέλοντας να υπογραμμίσει συμβολικά τη βαρύτητα που δίνει στο ανθρώπινο δυναμικό εξέφρασε την πρόθεσή του η πρωτοχρονιάτικη πίτα του σωματείου να καλυφθεί με δικά του έξοδα και δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει τους εργαζόμενους από τα καθήκοντα τους στις 12:00 προκειμένου να μπορέσουν να παρευρεθούν.
Για το Δ.Σ.
Ο
Πρόεδρος
Ευθυμίου Χριστόδουλος
Η Γραμματέας
Καλλιόπη Μαυροματάκη”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ