14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λαϊκή Συσπείρωση: «Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…». Η θέση της στο βραχυκύκλωμα του μετασχηματιστή

Λαϊκή Συσπείρωση: «Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…». Η θέση της στο βραχυκύκλωμα του μετασχηματιστή

abnastatwsi-sto-brahami-apo-ekrixi-ypostathmoy-tis-dei-kai-syneirmoi-gia-asyrmato-kai-elliniko-kindyneysan-anthrwpoi-brahaminewsgr.jpg9_.jpg.jpg

Λαϊκή Συσπείρωση: «Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…». Η θέση της στο βραχυκύκλωμα του μετασχηματιστή. Η ανακοίνωση

 

Λαϊκή Συσπείρωση: «Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…»

 

Με τη φράση «Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…» πήρε θέση η Λαϊκή Συσπείρωση στο θέμα του βραχυκυκλώματος σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ, στην πλατεία Βελουχιώτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκρηξη προκάλεσε την έντονη ανησυχία περαστικών και κατοίκων, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Στο σημείο άμεση ήταν η παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγ. Δημητρίου Γιώτας Δήμου και Θοδωρή Αυγέρη.

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο…», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Όσοι το είδαν από κοντά αναρωτιόντουσαν τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάποια στιγμή με περισσότερο κόσμο, σε μια πλατεία μάλιστα που συγκεντρώνει πολλά παιδιά.

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τη συντήρηση, αντικατάσταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πεπαλαιωμένα δίκτυα έχουν προκαλέσει προβλήματα και σοβαρά ατυχήματα σε όλη τη χώρα. Κι εδώ κολλάει το “λεφτά υπάρχουν” …για το Ελληνικό!!!

Λεφτά υπάρχουν όταν πρόκειται για την ενίσχυση του κεφαλαίου και όχι όταν πρόκειται για την ασφάλεια του λαού μας. Γιατί την ώρα που ένας υποσταθμός καίγεται, ένας άλλος μεγαλύτερος -στον Ασύρματο- ενισχύεται και επεκτείνει το δίκτυό του! Στη γειτονιά του Ασύρματου ξεκίνησαν πάλι τα έργα εκσκαφής για την ενίσχυση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ Ασυρμάτου και του δικτύου που προβλέπεται να περνάει από 60 σημεία του δήμου μας για την ηλεκτρική τροφοδότηση των έργων και κατασκευών του Ελληνικού. Τη σχετική άδεια στον ΔΕΔΔΗΕ έδωσε η δημοτική αρχή Μαμαλάκη (ιδού λοιπόν πώς η σιωπή και απουσία της νέας δημοτικής αρχής από τις κινητοποιήσεις κατοίκων τον Νοέμβρη για τα έργα εκσκαφής μεταφράστηκε σε συνενοχή)!

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου ατυχήματος σ’ έναν Υποσταθμό όπως του Ασυρμάτου που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή με σχολεία γύρω του; Επειδή δεν θέλουμε να το ζήσουμε για να μας απαντηθεί κι επειδή προτάσσουμε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Απαιτούμε:

Έλεγχο και συντήρηση του δικτύου.
Αντικατάσταση των υφιστάμενων υποσταθμών με νέους υπογειοποιημένους
Διακοπή των εργασιών εκσκαφής του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο και
απομάκρυνση ή υπογειοποίηση του υποσταθμού ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ