14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Καταψηφίσαμε την πρόταση τροποποίησης της διακήρυξης του κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου και την παράταση των προσφορών”. Η 3η τακτική συνεδρίαση

Ανδρούτσου: “Καταψηφίσαμε την πρόταση τροποποίησης της διακήρυξης του κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου και την παράταση των προσφορών”. Η 3η τακτική συνεδρίαση

androytsoy-katapsifisame-tin-protasi-tropopoiisis-tis-diakiryxis-toy-kolymvitirioy-kai-koinohrristoy-hwroy-kai-tin-paratasi-twn-prosforwn-i-3i-taktiki-synedriasi-brahaminewsgr.jpg

Ανδρούτσου: “Καταψηφίσαμε την πρόταση τροποποίησης της διακήρυξης του κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου και την παράταση των προσφορών”. Η 3η τακτική συνεδρίαση. Η Δημοτική Επιτροπή

 

Ανδρούτσου: “Καταψηφίσαμε την πρόταση τροποποίησης της διακήρυξης του κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου και την παράταση των προσφορών”

androytsoy-katapsifisame-tin-protasi-tropopoiisis-tis-diakiryxis-toy-kolymvitirioy-kai-koinohrristoy-hwroy-kai-tin-paratasi-twn-prosforwn-i-3i-taktiki-synedriasi-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg

Με ανάρτησή της στα socila media, η Μαρία Ανδρούτσου, δημοσιοποίησε της στάση της παράταξής της ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη, κατά τη διάρκεια της 3ης τακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024.

Κι όπως επισημαίνει, η παράταξή της καταψήφισε το 1ο θέμα που έχει να κάνει με κατασκευή του κολυμβητηρίου και κοινοχρήστου χώρου στα ΟΤ 2116 και 2117, εκτιμώμενης αξίας 10.316.800€. Σύμφωνα με το οποίο μία μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΟΤ 2116 & 2117, εκτιμώμενης αξίας 10.316.800€, έρχεται εισήγηση στη Δημοτική Επιτροπή από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για την τροποποίηση των όρων της Διακήρυξης και την παράταση κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών.

 

Η ανάρτηση – τοποθέτηση της Μαρίας Ανδρούτσου

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της, η Μαρία Ανδρούτσου, επισημαίνει:

“Ενημέρωση από τη σημερινή 3η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
Καταψηφίσαμε το 1ο θέμα, σύμφωνα με το οποίο μια μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΟΤ 2116 & 2117, εκτιμώμενης αξίας 10.316.800€, έρχεται εισήγηση στη Δημοτική Επιτροπή από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για την τροποποίηση των όρων της Διακήρυξης και την παράταση κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών.
Επισημάναμε ότι δεν υπήρχε εισήγηση της Υπηρεσίας, δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά των όρων της διακήρυξης και διατυπώσαμε ενστάσεις γιατί στο παρά ένα τροποποιούνται τα ISO της αρχικής διακήρυξης.
Προτείναμε να προστεθούν τα νέα ISO, χωρίς όμως να αφαιρεθούν αυτά που υπήρχαν στη διακήρυξη, για να μη θεωρηθεί ότι τυχόν υπήρξαν οχλήσεις ⁉️ από ενδιαφερόμενους υποψήφιους αναδόχους, που δεν διέθεταν ή δεν προλάβαιναν να λάβουν τα εν λόγω πιστοποιητικά και προσβληθεί έτσι άμεσα ή έμμεσα το κύρος και η αξιοπιστία της διαδικασίας.
Η πρότασή μας απορρίφθηκε χωρίς καμία τεκμηρίωση ούτε για την αφαίρεση των 2 ISO (Πιστοποιητικό Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22301:2012 και Πιστοποιητικό Διαχείρισης Ενέργειας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001:2018), ούτε για την προσθήκη των 3 ISO (Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001:2012, Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Πληροφοριών, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 27001:2013 και Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 37001:2017).
Στα 2 επόμενα θέματα απείχαμε από την ψηφοφορία, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας για αναβολή, καθώς και τα 2 σχετίζονται άμεσα με την προσφυγή στο ΣτΕ που αφορά στην οριοθέτηση του Ρέματος της Πικροδάφνης και αναμένεται να εκδικαστεί.
Δεν θα επεκταθώ στο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που επιχειρήθηκε να εισαχθεί και αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης, καθώς δεν τεκμηριωνόταν το κατεπείγον”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ