13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Πως θα λειτουργήσει η συνεργασία Ελληνικού – Αγίου Δημητρίου για τα σκουπίδια. Το πλάνο

Πως θα λειτουργήσει η συνεργασία Ελληνικού – Αγίου Δημητρίου για τα σκουπίδια. Το πλάνο

pws-tha-leitoyrgissei-i-synergasia-ellinikoy-agioy-dimitrioy-gia-ta-skoypidia-to-plano-brahaminewsgr.jpg

Πως θα λειτουργήσει η συνεργασία Ελληνικού – Αγίου Δημητρίου για τα σκουπίδια. Το πλάνο. Πότε ξεκινάει

 

Πως θα λειτουργήσει η συνεργασία Ελληνικού – Αγίου Δημητρίου για τα σκουπίδια

 

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου και του Ελληνικού Αργυρούπολης, αναμένεται να ξεκινήσουν συνεργασία για το θέμα που ταλανίζει πολύ καιρό τον δήμο κι έχει να κάνει με το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, γνωστοποιήθηκε από το δήμο Αγίου Δημητρίου και από τη σελίδα του Στέλιου Μαμαλάκη, η συνάντησή του με τον ομόλογό του, του Αλίμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο προκειμένου να δρομολογηθεί συνεργασία τους.

Οι δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συμφώνησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής συμφώνου συνεργασίας για την αξιοποίηση του ΣΜΑ Ελληνικού – Αργυρούπολης και από τον Άγιο Δημήτριο.

Μπορεί οι δύο πλευρές να κάνουν λόγο για τη συνεργασία τους, ωστόσο δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει αυτή συνεργασία.

Αυτό το οποίο γνωστοποιήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό, είναι πως οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα αντισταθμιστικά οφέλη θα προσδιορίζονται στο σχετικό κείμενο, το οποίο θα καταρτιστεί και θα λάβει τις υπογραφές των δημάρχων αφού εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Αναμένεται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη που θα προκύψει από τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων, μέσα από τα οποία θα προκύψουν και οι λεπτομέρειες και οι όροι συνεργασίας. Μίας συνεργασίας, στην οποία εκ των πραγμάτων τον πρώτο λόγο έχει ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

pws-tha-leitoyrgissei-i-synergasia-ellinikoy-agioy-dimitrioy-gia-ta-skoypidia-to-plano-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg
pws-tha-leitoyrgissei-i-synergasia-ellinikoy-agioy-dimitrioy-gia-ta-skoypidia-to-plano-brahaminewsgr.jpg2_.jpg.jpg

Η ανακοίνωση της συνάντησης

Σχετικά με τη συνάντηση των δύο πλευρών, από το δήμο Αγίου Δημητρίου, γνωστοποιήθηκαν τα παρακάτω:

“Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σ. Μαμαλάκη δρομολογείται η λύση του χρόνιου ζητήματος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αγίου Δημητρίου

Σ. Μαμαλάκης: «Με τον συνάδελφο Γιάννη Κωνσταντάτο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η αυτοδιοίκηση συνεργάζεται για να βρει ουσιαστικές λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες»

Ένα σημαντικό βήμα στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Αγίου Δημητρίου έγινε σήμερα μετά τη συνάντηση των Δημάρχων Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη και του Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής συμφώνου συνεργασίας για την αξιοποίηση του ΣΜΑ Ελληνικού – Αργυρούπολης και από τον Άγιο Δημήτριο. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα αντισταθμιστικά οφέλη θα προσδιορίζονται στο σχετικό κείμενο, το οποίο θα καταρτιστεί και θα λάβει τις υπογραφές των δημάρχων αφού εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΣΜΑ συμμετείχαν ο Γιώργος Καλιντέρης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο Κωνσταντίνος Κυριακάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Αγίου Δημητρίου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αγίου Δημητρίου Ιωάννης Μάριος Μπάντος.

 

Η δήλωση Μαμαλάκη

 

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου δήλωσε: «Βάζουμε τέρμα στην αβεβαιότητα και γυρίζουμε οριστικά σελίδα στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στον Άγιο Δημήτριο. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που απασχολεί χρόνια το δήμο μας. Με συνεργασίες όπως η συγκεκριμένη αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συνεργάζεται για να βρει ουσιαστικές λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ