13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Λαϊκή συσπείρωση: Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας”. Η ερώτηση στους υπουργούς

Λαϊκή συσπείρωση: Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας”. Η ερώτηση στους υπουργούς

laiki-syspeirwsi-na-apomakrynthoyn-amesa-oi-keraies-kinitis-tilefwnias-i-erwtisi-stoys-ypoyrgoys-brahaminewsgr.jpg

Λαϊκή συσπείρωση: Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας”. Η ερώτηση στους υπουργούς. Το ρεπορτάζ

 

Λαϊκή συσπείρωση: “Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας”

Με ανάρτησή της στα social media, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου, φέρνει το θέμα της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην επικαιρότητα που τοποθετούνται δίπλα σε σχολεία στην πόλη. Θέτει ερωτήματα προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Και ζητά να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούνται δίπλα σε σχολεία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Έντονη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων και γονέων στον Αγ.Δημήτριο Αττικής για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και των ίδιων, λόγω της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής και σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικές μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση κεραιών επί των οδών:
– Ελπίδος 6, όπου εντός ακτίνας 250m εδράζονται το 3ο Δημοτικό, το 3ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου.
– Αργοστολίου 30-32, όπου εντός ακτίνας 250m βρίσκονται το 1ο ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, το 20ο Δημοτικό και το 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, καθώς και παιδική χαρά επί της οδού Μενελάου.
Οι τοποθετήσεις των κεραιών έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των κατοίκων της περιοχής. Καθώς με βάση τον καθορισμό των ορίων ασφαλούς έκθεσης πληθυσμού στα εκπομπόμενα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ορίζεται ότι: “Ειδικά στην περίπτωση εγκατάστασης κατασκευών κεραιών σε απόσταση έως 300 μέτρα από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων κατά 40% χαμηλότερα από τα οριζόμενα στη Σύσταση 1999/519/ΕΚ.”
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ότι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, ακόμα και κοντά σε σχολεία και νηπιαγωγεία.
Αποδεικνύοντας πως μοναδικό κριτήριο για την εγκατάστασή τους αποτελεί η εξυπηρέτηση των αντίστοιχων εταιρειών τηλεπικοινωνιών με επέκταση των δικτύων για εξασφάλιση ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την απομάκρυνση των προαναφερθέντων κεραίας κινητής τηλεφωνίας και συνολικότερα τι προτίθεται να κάνει για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι Βουλευτές
Κατσώτης Χρήστος
Διγενή Σεμίνα
Αμπατιέλος Νίκος
Γκιόκας Γιάννης
Δάγκα Βιβή
Κανέλλη Λιάνα
Κτενά Αφροδίτη
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης
Τσοκάνης Χρήστος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ