13 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του ΔΣ, Ανδρούτσου, Δήμου. Έντονα παράπονα

Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του ΔΣ, Ανδρούτσου, Δήμου. Έντονα παράπονα

Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του ΔΣ, Ανδρούτσου, Δήμου. Έντονα παράπονα. Το ρεπορτάζ

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του ΔΣ, Ανδρούτσου, Δήμου

 

 

 

Με την αποχώρηση της παράταξης “ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου. Και συγκεκριμένα, της 1ης ειδικής συνεδρίασης Λογοδοσίας του ΔΣ.

Οι δύο παρατάξεις με τον τρόπο αυτό θέλησαν, όπως υποστηρίζουν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της διαδικασίας, η οποία δεν τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν διάλογο στα θέματα τα οποία θα αναπτύσσονταν. Κι αυτό που, μεταξύ των άλλων τονίζει η Μαρία Ανδρούτσου (επικεφαλής της παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη μας), με σχετική της ανάρτηση είναι: “Προ ειλημμένων αποφάσεων βρεθήκαμε σήμερα στην 1η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του ΔΣ, γεγονός που ανάγκασε τους ΔΣ της παράταξής μας και της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι/ες για την καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας διαλόγου με στόχο τη φίμωσή μας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γιώτα Δήμου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) η οποία έκανε λόγο για στέρηση διαλόγου στη διαδικασία.

Από την πλευρά της η διοίκηση προχώρησε στη διαδικασία και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του σώματος με την κατάθεση των ερωτημάτων των παρατάξεων. Ακολούθησαν οι απαντήσεις της διοίκησης, χωρίς περαιτέρω διάλογο και με απούσες τις δυο, όπως προαναφέρθηκε, προαναφερθείσες παρατάξεις.

 

Η ανακοίνωση του προέδρου

 

Προηγήθηκε η κατάθεση έντεκα θεμάτων από την αντιπολίτευση. Από αυτά κληρώθηκαν τα επτά και διαμορφώθηκε η ημερήσια διάταξη με θέματα προς συζήτηση. Ενώ εξελισσόταν η συζήτηση του πρώτου θέματος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ανακοίνωσε ότι μετά την απάντηση της διοίκησης του δήμου, δεν θ’ ακολουθούσε διάλογος και συζήτηση. Κάτι, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, δεν προβλέπεται στο νόμο. Κι αυτό προκάλεσε την διαμαρτυρία της. Και τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάνοντας λόγο “για μεθόδευση φίμωσης των δημοτικών συμβούλων”.

-Σχετικά με το θέμα, αν και δεν αποχώρησε, ο επικεφαλής της παράταξης “Αγαπάμε την πόλη” Γιώργος Παπατριανταφύλλου εξέδωσε ανάρτηση μέσω της οποίας καταγγέλλει τη διαδικασία.

 

Η ροή του ρεπορτάζ

Ας παρακολουθήσουμε τη ροή του ρεπορτάζ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:

Η Μαρία Ανδρούστου έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

“Προ ειλημμένων αποφάσεων βρεθήκαμε σήμερα στην 1η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του ΔΣ, γεγονός που ανάγκασε τους ΔΣ της παράταξής μας και της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι/ες για την καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας διαλόγου με στόχο τη φίμωσή μας”.

 

giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg7_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg8_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg9_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg10.jpg.jpg

giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg1_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg2_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg3_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg4_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg5_.jpg.jpg giati-apohwrisan-apo-ti-synedriasi-logodosias-toy-ds-androytsoy-dimoy-entona-parapona-brahaminewsgr.jpg6_.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ