14 Ιουνίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση Ασυρμάτου”. Η ανάρτηση

Ανδρούτσου: “Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση Ασυρμάτου”. Η ανάρτηση

androytsoy-ikanopoiisi-gia-ti-dimopratisi-i-anartisi-brahaminewsgr.jpg

Ανδρούτσου: “Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση Ασυρμάτου”. Η ανάρτηση. Το ρεπορτάζ

 

Ανδρούτσου: “Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση Ασυρμάτου”

Στη δημοπράτηση του πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου στον Ασύρματο, τοποθετήθηκε με ανάρτησή της η Μαρία Ανδρούτσου. η πρώην δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των γεγονότων, νιώθοντας, όπως τονίζει, αυτή και οι συνεργάτες της, ικανοποιημένοι για την εξέλιξη.

 

Η ανάρτηση της Μαρίας Ανδρούτσου

 

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση της Μαρίας Ανδρούτσου, έχει ως εξής:

“Με τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθέριος Βενιζέλος (Ασύρματος), όπως εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή της 29ης Μαΐου, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης πλέον και τα δύο εμβληματικά έργα: Ασύρματος και Κολυμβητήριο που δημοπρατηθηκε το 2023.
Μας γεμίζει ικανοποίηση και υπερηφάνια ότι πετύχαμε ως Διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο να εκπονηθούν οι μελέτες με τις απαιτούμενες εγκρίσεις, αλλά να ενταχθούν στη χρηματοδότηση του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων €.
Ειδικά για τον ΑΣΥΡΜΑΤΟ, με μεγάλη ανακούφιση διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος “την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος”, εγκατέλειψε τα επιχειρηματικά σχέδια περί θεματικού πάρκου, υπόγειου parking κ.λπ. εγκαταστάσεων προς ιδιωτική εκμετάλλευση, που όμως δεν προβλέπονται από το σχετικό ΦΕΚ‼️
Το έργο δημοπρατείται σύμφωνα με τη μελέτη του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πυργάκη και των συνεργατών του, για τη μετατροπή του σε ενιαίο χώρο πρασίνου με χρήσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής, με βιοκλιματικό σχεδιασμό.
Παρόλο που η εισήγηση με τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους διακήρυξης για το έργο του Ασυρμάτου, διαβιβάστηκε στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής μόλις 1 ώρα ‼️πριν τη συνεδρίαση, η παράταξή μας ψήφισε ΥΠΕΡ (διατυπώνοντας επιφυλάξεις διαδικαστικού τύπου), για να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις ως “προφάσεις εν αμαρτίαις”
Αξίζει να αναφερθεί ότι με το ΦΕΚ των χρήσεων γης στη θητεία του Δημάρχου Pantelis Eirinakis το Πάρκο “θωρακίστηκε” περιβαλλοντικά, αποτρέποντας πολλές ανορθόδοξες προσπάθειες του παρελθόντος, που εμποδίστηκαν χάρη στις δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ