24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ανδρούτσου: “Τα θερινά προγράμματα παιδιών και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης”. Οι τοποθετήσεις της πρώην δημάρχου

Ανδρούτσου: “Τα θερινά προγράμματα παιδιών και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης”. Οι τοποθετήσεις της πρώην δημάρχου

androytsoy-ta-therina-programmata-paidiwn-kai-i-leitoyrgia-tis-dimotikis-kataskinwsis-oi-topothetiseis-tis-prwin-dimarhoy-brahaminewsgr.png1_.jpg

Ανδρούτσου: “Τα θερινά προγράμματα παιδιών και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης”. Οι τοποθετήσεις της πρώην δημάρχου. Η ανάρτηση. 

 

Ανδρούτσου: “Τα θερινά προγράμματα παιδιών και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης”

 

Με ανάρτησή της στα Social Media, η Μαρία Ανδρούτσου τοποθετείται στο θέμα των θερινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και στη λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης.

 

Η ανάρτηση της Μαρίας Ανδρούτσου

 

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ανδρούτσου στην ανάρτησή της επισημαίνει:

 

Τα θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης αποτελούν για την παράταξή μας πρωταρχικής σημασίας δομές που δημιουργήθηκαν στη θητεία μας με πολύ κόπο και φροντίδα.
Έτσι το πρώτο θέμα που έθεσα στο νέο Δήμαρχο ήταν η άμεση σύγκληση της διαπαραταξιακής Επιτροπής που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημοτικής Κατασκήνωσης, για την έγκαιρη προετοιμασία, τις εργασίες συντήρησης και τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού, ομαδαρχών, παιδιάτρου, νοσηλευτών, προσωπικού κουζίνας και λοιπών ειδικοτήτων.
Παράλληλα, ζήτησα την άμεση έναρξη των διαδικασιών του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για τα ημερήσια προγράμματα (Αθλοδιακοπές, Παιχνιδοδιακοπές, Νηπιοδιακοπές και πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρίες).
Μιλώντας, όπως αποδείχτηκε, “εις ώτα μη ακουόντων”, ο Δήμαρχος έφερε το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού, στην Δημοτική Επιτροπή στις 29/5 ‼️, ενώ γνώριζε ότι έπρεπε, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο από την Υπηρεσία Επιτρόπου, να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μέχρι 31/5 ‼️
Σωρεία λαθών και καθυστέρηση μηνών είχαν σαν αποτέλεσμα, να μην υπάρχουν μέχρι και σήμερα συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες ούτε για τα προγράμματα, ούτε για την Κατασκήνωση.
Με απόφαση Δημάρχου, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκαν τα σχολεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον ιδιώτη για να εκτελέσει ιδιωτικό έργο (με βοηθητικό προσωπικό του Δήμου), διαφορετικό από αυτό που οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες είχαν σχεδιάσει και ανακοινώσει στους ενδιαφερόμενους.
Οι γονείς, γνωρίζοντας τα προγράμματα που υλοποιούνται με ευθύνη του Δήμου κάθε χρόνο, με θαλάσσια μπάνια, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία κ.α δραστηριότητες, κλήθηκαν αρχικά να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στον ιδιώτη, κι όχι στο Δήμο.
Αιφνιδιάστηκαν την πρώτη μέρα των προγραμμάτων, μαθαίνοντας ότι πρόκειται μόνο για φύλαξη με δραστηριότητες εντός των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γονιών η μόνιμη πλέον επωδός: φταίει η πρώην Δήμαρχος ‼️
Με ψέματα, βαφτίζοντας “προσφυγή” την επιστολή μου προς το Δήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής με αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα και παρατηρήσεις ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας.
Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του ΔΣ, την 3η Λογοδοσία της νέας Διοίκησης, έθεσα εκ νέου τα ερωτήματα, χωρίς να πάρω απαντήσεις.
Παρέμβαση εκ μέρους των αγανακτισμένων γονιών έκανε μητέρα τριών παιδιών, καταγγέλοντας ότι οι γονείς εξαπατήθηκαν και ότι τελικά τα παιδιά τιμωρούνται.
Ακούστηκαν ανακρίβειες, ψεύδη και υπεκφυγές από τον αρμόδιο (⁉️) Αντιδήμαρχο για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής ολιγωρία και εντέλει ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί έγκαιρα, υπεύθυνα, με ασφάλεια και νομιμότητα, μια σημαντική παροχή για εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν περιέλθει πλέον σε μεγάλη αναστάτωση.
Ούτε λέξη δεν άρθρωσε ο Δήμαρχος, κρυπτόμενος και πάλι πίσω από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ, που απαγόρευσε κάθε διαλογική συζήτηση.
Ο κ. Σταυρόπουλος σε ένα απίστευτο κρεσέντο αυταρχισμού έφτασε στο σημείο να με αποβάλει για να μην ακούγονται οι επίμονες ερωτήσεις και διαμαρτυρίες μας για την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση ενός καίριου και υψηλής προτεραιότητας ζητήματος.
Κατήφορος δίχως τέλος‼️”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ