24 Ιουλίου 2024

Brahami news

Brahaminews.gr

Αρχική » Blog » Ο Θεοδωρικάκος στον Άγιο Δημήτριο για τις εκπτώσεις. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Ο Θεοδωρικάκος στον Άγιο Δημήτριο για τις εκπτώσεις. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

o-theodwrikakos-ston-agio-dimitrio-gia-tis-ekptwseis-ti-prepei-na-prosehoyn-oi-katanalwtes-brahaminewsgr.webp

Ο Θεοδωρικάκος στον Άγιο Δημήτριο για τις εκπτώσεις. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές. Το ρεπορτάζ

 

 

Ο Θεοδωρικάκος στον Άγιο Δημήτριο για τις εκπτώσεις

 

 

Τον Άγιο Δημήτριο επέλεξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για να δώσει την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι παραπλανητικές εκπτώσεις δεν γίνονται δεκτές. Παράλληλα, επεσήμανε τι πρέπει να προσε΄χουν οι καταναλωτές.

 

Το ρεπορτάζ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Άγιο Δημήτριο, μίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους της περιοχής και τόνισε πως στόχος είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των εμπόρων, αλλά και η προστασία των καταναλωτών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων.

«Πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων σήμερα και θέλω να τονίσω ότι ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη. Μπορεί να συγκρίνει τις τιμές και να αγοράζει προϊόντα από εκεί που τον συμφέρει. Μόνο έτσι δουλεύει ο ανταγωνισμός και πετυχαίνουμε να πέφτουν οι τιμές. Εύχομαι οι φετινές εκπτώσεις να πάνε καλά και για τον εμπορικό κόσμο και για τους πολίτες και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι παραπλανητικές εκπτώσεις, προφανώς και δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές.

Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω πλατφόρμας που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ε.Ε. για προϊόντα που διατίθενται μέσω e-shops, αλλά και οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ αυτές τις ημέρες και τις εβδομάδες, που θα ενταθούν. Τα δε πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ βαριά και φτάνουν και τα 3 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις υποτροπής» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ)

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές – Αναλυτικές οδηγίες της ΕΕΚΕ
Ορισμένες χρήσιμες οδηγίες για τις αγορές κατά των θερινών εκπτώσεων 2024 δίνει σήμερα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) στους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει η Ένωση, από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2024. Το διάστημα των θερινών εκπτώσεων, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές, προς όφελος του προϋπολογισμού τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων:

Όπως ισχύει πλέον σήμερα, με βάση τον Νόμο 5111/2024, σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο προμηθευτής για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.
Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής στο χρονικό διάστημα που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Αν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των εξήντα (60) ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.
Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές:

Να ιεραρχούν τις ανάγκες τους και να ψωνίζουν βάσει του προϋπολογισμού τους.
Να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.
Να μην παρασύρονται από υπερβολικά μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.
Να ελέγχουν – όσο είναι δυνατόν- την ποιότητα και την αυθεντικότητα του προϊόντος και να λαμβάνουν υπόψη το συσχετισμό ποιότητας-κόστους.
Να ενημερώνονται για την πολιτική που ακολουθεί το κάθε κατάστημα σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, ύπαρξης εγγύησης κ.λπ.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην πέφτει θύμα αθέμιτων και παράνομων εμπορικών πρακτικών.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας, κατά το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας

Τel : 210-8817730
Web: www.eeke.gr
e-mail: info@eeke.gr
fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΣ ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ